2.7.17

Λόγος & αντίλογος

Αγαπητή ΟΔΟΣ,

Διαβάζουμε συνεχώς για τις έρευνες που αποδεικνύουν ότι τα Ελληνόπουλα είναι πρώτα στην παχυσαρκία και πως αυτή οφείλεται όχι μόνο στην κακή διατροφή τους, αλλά και στην μη άθλησή τους. Θα σταθώ στο δεύτερο.

Είμαι πατέρας ενός αγοριού 10 χρονών που αγαπάει πολύ το ποδόσφαιρο, όπως και τα περισσότερα. Αποφασίσαμε λοιπόν να αρχίσουμε τις προπονήσεις στην παιδική ομάδα του χωριού μας. Όλα πήγαιναν καλά, όσο ήταν καλός ο καιρός. Όταν όμως άρχισαν τα κρύα, οι βροχές και τα χιόνια, τα είδαμε όλα!

Κι ενώ στην αρχή χαρήκαμε που έχουμε στο χωριό μας το κλειστό γυμναστήριο ενός σχολείου μας , το οποίο εξυπηρετεί και τις ανάγκες δύο παιδικών αθλητικών συλλόγων, δεν αργήσαμε καθόλου να προβληματιστούμε έντονα: το γυμναστήριο αυτό, εκτός από το ότι οι τοίχοι του (και όχι μόνο)είναι σε κακά χάλια, εκτός από το γεγονός ότι μπαινοβγαίνει μέσα όποιος θέλει και κάνει ό,τι θέλει (πράγμα επικίνδυνο για τα παιδιά που αθλούνται), δεν θερμαίνεται καθόλου και δεν καθαρίζεται ποτέ!

Το αποτέλεσμα είναι να έχουν σταματήσει τα παιδιά τις προπονήσεις τους για πολύ καιρό μάλιστα, αφού ο χειμώνας φέτος είναι βαρύς. Κι όταν γίνεται η προπόνηση γιατί οι γονείς αψηφούν τις άθλιες συνθήκες και τα φέρνουν, τότε εμείς οι συνοδοί των μικρών παιδιών κοντεύουμε να κοκαλώσουμε από το κρύο. Ευτυχώς τα παιδιά μας κινούνται και δεν το καταλαβαίνουν. Την βρομιά όμως και την επικινδυνότητα την καταλαβαίνουμε όλοι: τα πόδια τους γίνονται κατάμαυρα, καθώς παίζοντας πέφτουν στο πάτωμα πολλές φορές και η βρομιά περνάει και μέσα από τα καταλερωμένα τους ρούχα!

Η ευθύνη γι’ αυτή την πολύ θλιβερή κατάσταση ρωτήσαμε και μας ειπώθηκε ότι είναι του Δήμου Καστοριάς. Θυμόμαστε τους πολιτικούς να ρητορεύουν ξεκινώντας και κλείνοντας με αναφορές στα παιδιά, το μέλλον του τόπου. Το θέατρο έχει παραγίνει! Ας έρθουν μια φορά να δουν τα παιδιά μας στις προπονήσεις τους, να ντραπούν και να σκεφτούν τι κάνουν! Τσακίζουν κάθε διάθεση των παιδιών να αθληθούν, αφού δεν τους εξασφαλίζουν ούτε καν τις πιο βασικές ευνοϊκές συνθήκες για να το κάνουν. Είναι ντροπή!

Κι επειδή φοβάμαι ότι ο Δήμος θα έλεγε ότι δεν υπάρχουν λεφτά, θα τους επισημάνω τη σπατάλη στη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος που κάνει, αφού τα φώτα στους δρόμους μας ανάβουν νωρίτερα τώρα που η μέρα μεγάλωσε και δεν τους απασχολεί να κάνουν την απαραίτητη ρύθμιση ώστε να μην ξοδεύεται άδικα τόσο ρεύμα - ένα κουμπάκι δεν είναι; Επίσης, είδα με έκπληξη τα χριστουγεννιάτικα φώτα στους δρόμους του χωριού μας και της Καστοριάς και το χριστουγεννιάτικο δέντρο να ανάβουν κανονικά τουλάχιστον δέκα μέρες μετά το τέλος των γιορτών.

Αν θέλουν, μπορούν να τακτοποιήσουν το θέμα. Έστω και εν μέρει. Διάθεση δεν έχουν κι ούτε που έχουν τη θέληση να ασχοληθούν έστω και με τα πιο βασικά. Και τα θέματα που έχουν σχέση με τα παιδιά είναι από τα πιο βασικά κι όχι μόνο στις εικονικές τους ομιλίες, αλλά στην πραγματική ζωή και μόνο σ’ αυτήν!

Ένας αγανακτισμένος πατέρας 

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 26 Ιανουαρίου 2017, αρ. φύλλου 870



1 σχόλιο:

  1. Απογοήτευση3/7/17

    Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα και ο Δήμος Καστοριάς δυστυχώς αποδεικνύει ότι είναι θεόκουφος. Αλλιώς κάτι θα βελτίωνε, δεν μπορεί, ιδίως σε θέματα τέτοια που αφορούν τα παιδιά μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ