7.7.17

Λόγος & Αντίλογος

Καλησπέρα.

Πληροφορήθηκα πώς εκφράσατε δυσαρέσκεια για τη σελίδα μου στο f/b !!!!!
Σας ενημερώνω πως η δημόσια σελίδα μου ως βουλευτής είναι:
facebook.com/teligioridousyriza
Καλή χρονιά!
Με εκτίμηση
Ολυμπία Τελιγιορίδου


Για τις απόψεις της βουλευτή του ΣυΡιζΑ κ. ΟλυμπίαςΤελιγιoρίδου, σχετικά με την εμπλοκή στην έναρξη των οικοδομικών εργασιών για την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Καστοριάς, η ΟΔΟΣ στo προηγούμενο φύλλο, στην τελευταία σελίδα, είχε υποσημειωματικό σχόλιο για το ότι πρόσβαση στο προφίλ της στο facebook όπου έγιναν και οι σχετικές δηλώσεις της, έχουν μόνο οι συνδεδεμένοι "φίλοι" της και όχι ο καθένας.

Η αιχμή αφορούσε την υποχρέωση υποβολής αίτησης φιλίας, για να απολαύσει κάποιος το προνόμιο της ενημέρωσης με τις θέσεις της βουλευτή για τα δημόσια ζητήματα.

Η αντίδραση της κ. βουλευτή μέσω του γραφείου της, ήταν άμεση. Με ηλεκτρονικό μήνυμα, ενημέρωσε την ΟΔΟ, ότι η πρόσβαση είναι ελεύθερη και απεριόριστη σε άλλο προφίλ της στο facebook που (όπως εννοεί) είναι για την πλατειά επικοινωνία της με τον κόσμο.

Σε άλλο πάλι σχόλιο αναφέρθηκε ότι η κριτική είναι καλοδεχούμενη κλπ κλπ, όταν είναι καλόπιστη κλπ κλπ τα γνωστά που αναμασώνται μόνο στην περίπτωση αρνητικής κριτικής (διότι συμπτωματικά κανείς δεν τόνισε ποτέ ότι μπορεί να είναι άλλο τόσο κακόπιστη και ειδικά κακοπροαί-ρετη και η θετική κριτική).


teligioridousyriza
Η δημόσια σελίδα ως βουλευτής (με μόλις 477 ακολουθίες) δεν είναι κατοχυρωμένη στα στοιχεία του Κοινοβουλίου.

olimpia.teligioridou
Η «κλειστή» (μόνο για αιτούντες φιλία) σελίδα με 3.044 φίλους (και με ευχές ως βουλευτής) είναι κατοχυρωμένη στα στοιχεία του Κοινοβουλίου.

Έτσι η ΟΔΟΣ δέχθηκε τις εξηγήσεις της κ. βουλευτή, αλλά το έψαξε λίγο το θέμα.  Και φαίνεται ότι το προφίλ που είναι επισκέψιμο ελεύθερα και απεριόριστα (teligioridousyriza) είναι άγνωστο. Οι ειδήσεις δε των ΜΜΕ των τελευταίων ετών, που αφορούσαν δηλώσεις και σχόλιά της στο facebook, είχαν ως πηγή το περιορισμένο προφίλ της (olimpia.teligioridou) και όχι το ελεύθερο και απεριόριστο (teligioridousyriza).

Και ότι ακόμη και στα στοιχεία της στο Κοινοβούλιο, η ίδια έχει δηλώσει και διατηρεί ως μοναδικό και πάντως κύριο προφίλ της στον ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης του facebook, το άλλο. Δηλαδή αυτό της περιορισμένης, μόνο για φίλους και αιτούντες φιλία προφίλ της πολιτικού της Καστοριάς (olimpia.teligioridou).


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 12 Ιανουαρίου 2017, αρ. φύλλου 868


Σχετικά:





* * *



Σύμφωνα με πληροφορίες, η βουλευτής του ΣυΡιζΑ κ. Ολ. Τελιγιορίδου, έχει απαντήσει στην κ. Μ. Αντωνίου,  σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Στο οποίο, δεν έχουν πρόσβαση όσοι δεν είναι... "φίλοι" και "φίλες" της βουλευτή, καθιστώντας έτσι την ενημέρωση επιλεκτική και μεροληπτική.


* * *


Ανώνυμος
Όπως, άλλωστε, όλοι οι πολιτικοί και τα δημόσια πρόσωπα. Αλλά για την ίδια τακτική των άλλων δεν κάνατε κανένα σχόλιο εδώ και τόσα χρόνια...
Μπαρμπα-Κίτσος

@ Ανώνυμο

Δεν ισχύει καθόλου αυτό που γράφετε.

Πρώτον, διότι η ΟΔΟΣ κρίνει αντικειμενικά όλα τα δημόσια πρόσωπα , όταν υποπίπτουν σε αντίστοιχα σφάλματα.

Και δεύτερον, διότι η συγκεκριμένη βουλευτής δεν επιτρέπει την πρόσβαση στις αναρτήσεις και τις πολιτικές της δηλώσεις, παρά μόνο στις… «φίλες» της και στους «φίλους» της. Αυτή είναι η διαφορά της με άλλους πολιτικούς.

Πρέπει δηλαδή, κατά κάποιο τρόπο, μία εφημερίδα ή ένας πολίτης, να κάνει αίτημα «φιλίας» (!) και να δηλώσει «φίλος» της, για να έχει γνώση του… Δημοσίου Διαλόγου.

Η ΟΔΟΣ έχει διαφορετική άποψη για την πληροφόρηση και τον Δημόσιο Διάλογο, και δεν αιτείται «φιλίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ