2.1.17

Αποστομωτική απάντηση του Δήμου Καστοριάς στην κ.Τελιορίδου



και στα –κατά καιρούς με πάσα εξουσία 

παρατρεχάμενα παπαγαλάκια 



«Δεν υπάρχει η πολεοδομική τακτοποίηση του οικοπέδου κάτι που δεν γνώριζε ούτε ο Δήμος Καστοριάς, όταν έκανε το συμβόλαιο παραχώρησης».
Ο. Τελιγιορίδου

«Η αναγκαία πράξη αναλογισμού και αποζημιώσεων αναφέρεται ρητά στα συμβόλαια της παραχώρησης του οικοπέδου από τον Δήμο Καστοριάς προς την ΕΛΑΣ».
Δήμος Καστοριάς



ΜΙΑ ΑΠΛΗ δικαστική-διοικητική ενέργεια που οφείλει να επιμεληθεί ο κάθε ιδιώτης για να κτίσει το οικόπεδό του από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους, παρουσίασε η νυν κυβερνητική βουλευτής κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου, ως «απρόβλεπτη» αιτία που δεν τηρήθηκε η πολιτική δέσμευσή της για έναρξη της ανέγερσης του νέου αστυνομικού μεγάρου στο τελευταίο τρίμηνο του 2016.

Κι όμως αποκαλύπτεται, με βάση την ανακοίνωση του Δήμου Καστοριάς, ότι η εκκρεμότητα αυτή για την τακτοποίηση του οικοπέδου, όχι μόνο δεν ήταν άγνωστη, αλλά αποτέλεσε και όρο του παραχωρητηρίου συμβολαίου από τον Δήμο Καστοριάς προς την ΕΛΑΣ.

Παρά την κοινωνική της εμπειρία, την «λεπτομέρεια» αυτή ξέχασε να αναφέρει στην «αποκλειστική» της συνέντευξη η βουλευτής Καστοριάς (και φυσικά δεν ερωτήθηκε), ότι δηλαδή η μέριμνα για την έκδοση της πράξης τακτοποίησης ανήκει στην ευθύνη και στην επιμέλεια του δωρεοδόχου, δηλαδή της ΕΛΑΣ, η οποία έπρεπε (και πρέπει) να υποβάλλει σχετική αίτηση. Όπως ακριβώς συμβαίνει σε κάθε απλό Έλληνα. Ο Δήμος Καστοριάς, όπως κανένας Δήμος, δεν κινείται αυτεπάγγελτα και δεν έχει καμία υποχρέωση γι’ αυτό.

Φαίνεται τα χρόνια που η τότε κυβερνητική βουλευτής κ. Μ. Αντωνίου με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων και τα πρόθυμα μεγάφωνα που κατηγορούσαν το ήδη διατηρητέο κτήριο, έψαχναν ερείσματα για να ματαιώσουν την αναγνώρισή του ως διατηρητέου, δεν έδειξαν αρκετό ενδιαφέρον για να πληροφορηθούν τους όρους της παραχώρησης και τις υποχρεώσεις τους για την δομησιμότητα του οικοπέδου.

Εκτός κι αν τελικά συμβαίνει, αυτό που από την αρχή επισημαίνει η ΟΔΟΣ, ότι από το ξεκίνημα της υπόθεσης αυτής, τίποτε τυχαίο δεν έγινε, και από την αρχή στόχος κάποιων ήταν τα εκατομμύρια των εκατομμυρίων των κατεδαφίσεων, συμπληρωματικών-τροποποιημένων προϋπολογισμών μελετών και έχει ο Θεός.

Και εκτός εάν ο στόχος κάποιων (όχι φυσικά των βουλευτών, ούτε βεβαίως των αστυνομικών), είναι και πάλι ο ίδιος, για νέους αγώνες, νέα οικόπεδα, νέες μελέτες, νέες μπίζνες.


* * *


Η ανακοίνωση του Δήμου Καστοριάς

Ο Δήμος Καστοριάς, εξαιτίας των συνεχιζόμενων προσπαθειών επίρριψης ευθυνών για την καθυστέρηση ανέγερσης του Αστυνομικού Μεγάρου στη δημοτική αρχή και στις υπηρεσίες του, και με στόχο την πληροφόρηση του κοινού ενημερώνει ότι το οικόπεδο στο ΟΤ 237 είναι άρτιο ως προς το εμβαδόν σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, και μη οικοδομήσιμο μέχρι τη σύνταξη της αναγκαίας πράξης αναλογισμού αποζημιώσεων που θα το καθιστά οικοδομήσιμο.

Η αναγκαία πράξη αναλογισμού και αποζημιώσεων είναι μια πράξη η οποία ήταν γνωστό ότι είναι αναγκαία να υλοποιηθεί και αναφέρεται ρητά στα συμβόλαια της παραχώρησης του οικοπέδου από τον Δήμο Καστοριάς προς την ΕΛΑΣ, παρά ταύτα είναι θέμα πολιτικής βούλησης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να ολοκληρώσει την διαδικασία άμεσα, παραχωρώντας τους δρόμους πέριξ του οικοπέδου σε κοινή χρήση.




Φωτογραφία: Σχέδιο του William Kentridge για την όπερα «Η Μύτη», του ρώσου συνθέτη της σοβιετικής περιόδου Ντμίτρι Ντμίτριεβιτς Σοστακόβιτς (1906-1975), που βασίζεται στην ομώνυμη ιστορία του Γκόγκολ.


Σημείωση της ΟΔΟΥ:
Σύμφωνα με πληροφορίες, η βουλευτής του ΣυΡιζΑ κ. Ολ. Τελιγιορίδου, έχει απαντήσει στην κ. Μ. Αντωνίου, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Στο οποίο, δεν έχουν πρόσβαση όσοι δεν είναι... "φίλοι" και "φίλες" της βουλευτή, καθιστώντας έτσι την ενημέρωση επιλεκτική και μεροληπτική.

Σχετικά:

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/1/17

    Ηλίου φαεινότερο: η Ολυμπία τα βρήκε με τη Μαρία, για να εκδικηθεί τον Ανέστη επειδή δε δέχτηκε [......].
    Η Μαρία δεν έβγαλε ούτε ένα Δελτίο Τύπου για την υπόθεση!!!! Λες και είναι βουλευτίνα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!!
    Εξ άλλου χθες στο Καρναβάλι του Άργους, οι δύο βουλευτίνες μαζί-μαζί το γλεντούσαν με τη ψυχή τους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/1/17

    Αφού, ΘΑ φέρει το Τρένο, ΘΑ χτίσει Αστυνομικό Μέγαρο, ΘΑ χτίσει Πνευματικό Κέντρο, ΘΑ φέρει την Αρχιτεκτονική, ΘΑ χτίσει Κλειστό Κολυμβητήριο, ΘΑ εκσυγχρονίσει το Αεροδρόμιο, ΘΑ καταργήσει τα Διόδια στην Εγνατία, ΘΑ... ΘΑ... ΘΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διόνυσος3/1/17

    «Εδώ και δύο δεκαετίες υπήρχε τρένο φάντασμα», είπε στο «Τραλαλά» η κυρία Τελιγιορίδου , δίπλα από τη κυρία Αντωνίου. Αμφότερες χαρούμενες (η βουλευτική αποζημίωση νάναι καλά, και τα άλλα τυχερά, όπως επιτροπές, ταξίδια κλπ). Και με ολίγη γκαζούρα στους πεινασμένους ιθαγενείς του Άργους, οι δύο κυρίες χόρεψαν και γλέντησαν μπροστά στο πλήθος, λες και το καρναβάλι γίνεται προς τιμήν τους!
    «Από την επόμενη χρονιά» (2017; 2018;), συνέχισε στα μεγάφωνα, χαρούμενη η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να την ακούσουν οι ιθαγενείς του Άργους, που παρακολουθούσαν το καρναβάλι, και όχι πολιτική συγκέντρωση, «θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται όλες οι μελέτες για το τρένο». ΘΑ έχουμε τρένο λοιπόν! Φυσικά κανένας δε χειροκρότησε, εκτός από κάποιους δημοσιογράφους. Όλοι οι υπόλοιποι, συνέχισαν να παρακολουθούν τα καρναβάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος3/1/17

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος3/1/17

    Γιατί να μη χορεύουν οι Βουλευτίνες με το Δήμαρχο? Χορτάτοι είναι! Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει, το παραδάκι πέφτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος3/1/17

    Με έκπληξη άκουσα χθες στην ΕΡΑ1 (6 με 8 μμ), σχετικά με τις τελευταίες αυξήσεις:

    Η «βολεμένη» με τον παχυλό μισθό δημοσιογράφος της ΕΡΤ είπε ότι πρέπει να έχουμε (ο λαός δηλαδή) «φαντασία και για όλα θα βρούμε λύσεις για να αντιμετωπίσουμε τις τελευταίες αυξήσεις» .

    Οι λύσεις που πρότεινε η δημοσιογράφος ήταν οι εξής:

    -Για την αύξηση της βενζίνης: «Να παίρνουμε το μετρό, και να χρησιμοποιούμε τα αστικά λεωφορεία. Έτσι θα μειώσουμε και την ατμοσφαιρική ρύπανση»!!! (λίγο πριν, κάποιος άλλος στην ίδια εκπομπή, είπε ότι φταίνε τα τζάκια των πλουσίων για την αιθαλομίχλη στην Αθήνα, γιατί ενώ αυτοί έχουν χρήματα να βάλουν πετρέλαιο, καίνε τα τζάκια όχι για να ζεσταθούν, αλλά για να κάνουν ατμόσφαιρα!)

    -Για την αύξηση του καφέ είπε η δημοσιογράφος: «Ας αρχίσουμε να πίνουμε ελληνικά ροφήματα. Είναι πλούσια η χώρα μας σε ποικιλίες»!!!

    -Για την αύξηση καπνού είπε: « Ευκαιρία να ελαττώσουμε το κάπνισμα. ‘Η για τους δυνατούς, ευκαιρία να κόψουν το τσιγάρο».

    Μετά θυμήθηκα την Αντουανέτα που απάντησε: «Δεν έχει να φάει ψωμί ο λαός; Ας φάει παντεσπάνι»!

    Και μετά είδα να χορεύει η κα Τελιγιορίδου, πιασμένη χέρι χέρι με την κα Αντωνίου, στη παρέλαση καρναβαλιού στο Άργος Ορεστικό. Και το πλήθος να τις κοιτάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος4/1/17

    Γιατί ΚΑΙ η κυρία Τελιγιορίδου ζητά ΑΛΛΟ οικόπεδο όπως ΚΑΙ η κυρία Αντωνίου; Τι συμβαίνει και έχουμε τέτοια σύμπτωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ