16.9.17

Τo Πανεπιστήμιο Δ.Μακεδονίας ανακάλεσε την απόφαση για δωρεάν φοίτηση των τέκνων καθηγητών

Ομόφωνα αποφάσισε η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, να ανακαλέσει την απόφαση που είχε λάβει στις 26 Ιουλίου, σχετικά με την συμμετοχή των τέκνων των καθηγητών να μπορούν να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών, χωρίς να καταβάλουν δίδακτρα. Στην σχετική ανακοίνωση η σύγκλητος μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στη συνεδρίασή της υπ' αριθμ. 42/14-9-2017, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που δημιουργήθηκε και προκειμένου να προστατεύσει το κύρος του ιδρύματος, αποφασίζει ομόφωνα να ανακαλέσει την υπ' αριθμ. 39/26-7-2017 απόφασή της, που αφορά στη χωρίς δίδακτρα συμμετοχή στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών με τίτλο "Δίγλωσση εδική αγωγή και εκπαίδευση".
Η αρχική απόφαση αφορούσε στην αντιμετώπιση ενός ηθικού προβλήματος, που είχε να κάνει με την καταβολή διδάκτρων από έναν καθηγητή προς το μεταπτυχιακό της σχολής στην οποία εργάζεται, τα οποία στη συνέχεια θα μετατρέπονταν κατά 65% σε επιπλέον εισόδημα για τους συναδέλφους καθηγητές που διδάσκουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών. Στην περίπτωση αυτή, η σύγκρουση συμφερόντων που δημιουργείται είναι ιδιαίτερα προβληματική και προκύπτει στα όρια ενός ιδιότυπου μοντέλου παροχής μεταπτυχιακών σπουδών από δημόσιο πανεπιστήμιο, όπου υπάρχουν δίδακτρα και από τα οποία υπάρχουν πρόσθετες αμοιβές για τους πανεπιστημιακούς.
Η λύση που προτάθηκε ήταν εξαιρετικά δύσκολη και λεπτή και η αιτιολόγηση της απαλλαγής από τα δίδακτρα στηρίχτηκε στη διάθεση του ιδρύματος να επιβραβεύσει το προσωπικό του για την άοκνη συνεισφορά τους στο ακριτικό μας πανεπιστήμιο, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες».


Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ