26.12.17

Εν συντομία




⬛    Εγκρίθηκε από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης το έργο: «Συντήρηση και βελτίωση του οδικού άξονα Νεστόριο – Χιονάτο». Πρόκειται για ένα χρόνιο αίτημα αυτή των κατοίκων του Νεστορίου, που βρίσκει ανταπόκριση από την περιφερειακή αρχή και προχωρά σε φάση υλοποίησης. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και έχει προϋπολογισμό 5.000. 000 ευρώ.

⬛    Την εμπορική ακόλουθο της Πρεσβείας της Κίνας στην Ελλάδα υποδέχθηκαν τα μέλη της διοίκησης του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, η οποία επισκέφθηκε την περιοχή μετά από πρόσκληση του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας», στο πλαίσιο των συνεχόμενων προσπαθειών για την εξωστρέφεια του κλάδου και την εισχώρησή του στην μεγάλη αγορά της Κίνας.  Η εμπορική ακόλουθος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την τοπική βιομηχανία της γούνας, θεωρώντας πως υπάρχει πρόσφορο έδαφος συνεργασιών με επιχειρήσεις της χώρας της, ενώ, παράλληλα, εξέφρασε τις θετικές εντυπώσεις της για το Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, όπου ξεναγήθηκε από τα μέλη της διοίκησης του συνδέσμου.

⬛   Συνελήφθησαν σε δασική περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, δύο υπήκοοι Αλβανίας 30 και 44 ετών, για παράβαση της δασικής νομοθεσίας και παράνομη είσοδο στη χώρα. Συγκεκριμένα, αστυνομικοί εντόπισαν σε δασική περιοχή του Πολυανέμου Καστοριάς, κοντά στην ελληνοαλβανική οριογραμμή, τους ανωτέρω να υλοτομούν σε  δημόσια δασική έκταση, χωρίς άδεια της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας.

⬛   Από το τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς γνωστοποιείται ότι σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου, παρατείνεται η ημερομηνία λήξης, για την ανανέωση και την έκδοση των νέων δελτίων και κουπονιών έως την 29η Δεκεμβρίου 2017.Περισσότερες πληροφορίες τηλ. 2467350284.

⬛    Το κοινωνικό μέρισμα είναι ακατάσχετο, συνεπώς οι τράπεζες υποχρεούνται να το αποδώσουν στους δικαιούχους, τονίζει το υπουργείο Οικονομικών μετά την αναφορά αρκετών περιστατικών από δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος που δεν μπόρεσαν να εισπράξουν το ποσό που τους αναλογεί λόγω δέσμευσης των λογαριασμών τους.

⬛    Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Καστοριάς από 1/12/2017, εκτός από κοινωνική λειτουργό, κοινωνιολόγο και ψυχολόγο, στελεχώνεται και από νομικό σύμβουλο. Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες του Κέντρου παρέχονται δωρεάν.

⬛    Το βιβλίο του δρ. Ανδρέα Μήλιου «Αρχαία και σύγχρονη δημοκρατία – διδάγματα από την αρχαία» εκδ. Α. Σταμούλη, θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου στις 18:00 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς. Την παρουσίαση θα πραγματοποιήσει η βουλευτής κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο ιατρός και πρώην βουλευτής Ζήσης Τζηκαλάγιας και ο συγγραφέας.

⬛    Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο Καστοριάς στις 19 Δεκεμβρίου ήταν:
-Έγκριση πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας 5 ατόμων για χρονικό διάστημα πέντε ημερών (5–9/1/18).
-Λήψη απόφασης για αύξηση των ωρών εργασίας προσωπικού ΙΔΑΧ μερικής απασχόλησης.
-Έγκριση διοργάνωσης εκδήλωσης – διανομής οικολογικών τσαντών στους πολίτες της Καστοριάς – Έγκριση δαπάνης.
-Λήψη γνωμοδοτικής απόφασης για τη διόρθωση της ονομασίας του 1ου δημοτικού σχολείου Καστοριάς.
-Έκδοση διαταγής διακοπής εργασιών του έργου: «Συντήρηση αγροτικών οδών Μεσοποταμίας και Καστρακίου».
Έκδοση κανονιστικής απόφασης για λήψη προσωρινών μέτρων ρύθμισης κυκλοφορίας κατά τις εκδηλώσεις των καρναβαλιών.
-Έγκριση δωρεάν διάθεσης καυσόξυλων σε άπορους δημότες του δήμου.
-Έγκριση 7ης παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Αποκατάσταση κτηρίου 1 & 8ου δημοτικού σχολείου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ