27.12.17

Εν συντομία




⬛    1.100.000 συνταξιούχοι όταν δουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα των συντάξεών τους κατά τους πρώτους μήνες του 2018 θα διαπιστώσουν ότι σε αυτά θα υπάρχει ειδική ένδειξη στην οποία θα αποτυπώνεται το ποσό εκείνο από τη σύνταξή τους το οποίο είτε θα καταργηθεί είτε θα περικοπεί δραματικά από την 1η Ιανουαρίου 2019, με βάση τα μέτρα που έχει ήδη ψηφίσει η κυβέρνηση.

⬛    Εγκρίθηκε από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, η αύξηση του ορίου πληρωμών του εθνικού προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κατά 9,3 εκατομμυρίων ευρώ. Μαζί με την προηγηθείσα αύξηση των 4 εκ. ευρώ, η συνολική αύξηση του ποσού για  το 2017 ανέρχεται στα 13,3 εκ. ευρώ και το τελικό ποσό του Προγράμματος διαμορφώνεται στα 19,5 εκατ. ευρώ.

⬛    Αντιπροσωπεία της Δυτικής Μακεδονίας με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Θεόδωρο Καρυπίδη, παραβρέθηκε στην εκδήλωση «Coal Regions in Transition Platform» που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 11 Δεκεμβρίου 2017 στο Στρασβούργο με στόχο την υποστήριξη των περιφερειών άνθρακα στην διαδικασία μετάβασης τους στο πλαίσιο της εφαρμογής της ευρωπαϊκής πολιτικής για την κλιματική αλλαγή.

⬛     Ο δήμος Άργους Ορεστικού ανταποκρίθηκε στην πρωτοβουλία του διαδρατικού αγωγού φυσικού Αερίου ΤΑΡ να χρηματοδοτήσει την Αμερικανική Γεωργική Σχολή με το ποσό του 1 εκατ. ευρώ, προκειμένου να υλοποιήσει το πρόγραμμα ενίσχυσης της αγροδιατροφικής εκπαίδευσης «Ευδόκιμη γη» σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), υπό τη διαχείριση του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα μέσω του οποίου παραγωγοί από τις περιοχές που διαπερνά ο αγωγός ΤΑΡ θα εκπαιδευτούν σε δραστηριότητες και μεθόδους ενίσχυσης των καλλιεργειών τους.

⬛    Ένα από τα τρία θέματα που συζητήθηκε στην τακτική συνεδρίαση της  επιτροπής ποιότητας Ζωής του δήμου Καστοριάς, ήταν  η εισήγηση προς το δημοτικό συμβούλιο για λήψη μέτρων προστασίας (κοπή ή μη δένδρων) σε δημοτικές και τοπικές κοινότητες του δήμου Καστοριάς.

⬛   «Άνοιξε» η ηλεκτρονική εφαρμογή του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που αφορά την εγγραφή και την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών για την ελεύθερη διέλευση από τα διόδια της Ιεροπηγής της Εγνατίας Οδού και των καθέτων αξόνων της των ΑμεΑ, των ανέργων & των μονίμων κατοίκων των όμορων δήμων, που προβλέπονται στην υπουργική Απόφαση. Περισσότερα: www.yme.gr και www.ggde.gr

⬛     Από το τμήμα Φυτικής & Ζωϊκής Παραγωγής  της Π.Ε. Καστοριάς, γνωστοποιείται ότι αναρτήθηκαν στον πίνακα ανακοινώσεων της ΔΑΟΚ Καστοριάς, η κατάσταση πληρωμής των δικαιούχων και η κατάσταση απορριπτόμενων του προγράμματος της βιολογικής γεωργίας έτους 2016, για την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς. Πληροφορίες τηλ.: 2467350318.

⬛   Οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2021 (γεννημένοι το έτος 2000) είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν δελτίο απογραφής κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους 2018 (από 2 Ιανουαρίου έως και 2 Απριλίου) στις κατά τόπους στρατολογικές υπηρεσίες, στα κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών ή στις αρμόδιες προξενικές αρχές. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2467351118-181-182-183, 2467021200, 246 7350026, 2461350705-703.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ