5.12.17

Οδηγίες για έντονη χιονόπτωση
Δελτίο τύπου Δήμου Καστοριάς: «Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων σε περιπτώσεις έντονης χιονόπτωσης, παγετού και ακραίων καιρικών φαινομένων κρίνεται αναγκαία η συμβολή όλων.
Ο δήμος Καστοριάς, με το προσωπικό και όλα τα οχήματα,  την φετινή χειμερινή περίοδο, θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη σωστή εφαρμογή των μέτρων αποχιονισμού. Στην προσπάθεια αυτή, οφείλουν να συνδράμουν και οι ίδιοι οι πολίτες. Όλα τα αιτήματα για άμεσο αποχιονισμό προφανώς δεν μπορούν να ικανοποιούνται ταυτόχρονα. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείχνουν οι οδηγοί, βάζοντας υποχρεωτικά αλυσίδες και εφαρμόζοντας της  οδηγίες της τροχαίας.

»Οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι ο αποχιονισμός ιδιωτικών χώρων, οικοπέδων, καθώς και των χώρων στάθμευσης οχημάτων σε ξενοδοχεία, ξενώνες, καταστήματα, επιχειρήσεις κλπ, γίνεται με την ευθύνη των ιδιοκτητών. Για τον καλύτερο αποχιονισμό των πεζοδρομίων, ζητάμε  τη συμβολή και την εθελοντική προσφορά όλων των πολιτών, ώστε οι ίδιοι να αναλάβουν τον καθαρισμό του πεζοδρομίου μπροστά από το δικό τους κατάστημα ή οικία. Με συνεργασία και κατανόηση μπορούμε όλοι να διευκολύνουμε το επίπονο και δύσκολο έργο του αποχιονισμού, ώστε να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικότερα τα προβλήματα, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου».


Φωτογραφία: Snowboards (χιονοσανίδες) στην Διοικητηρίου, στον χιονιά του Φεβρουαρίου 2012.
Μοναδικές για τους νέους οι σκηνές της Καστοριάς με τα πολλά χιόνια. Η κατάσταση, που μπορεί να προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των μεγάλων, με τους αποκλεισμούς και την καθυστερημένη ανταπόκριση των μηχανισμών του δήμου, έδωσε όμως σε πολλούς νέους την ευκαιρία να χαρούν τις ανηφόρες και τις κατηφόρες της πόλης. Απόλαυσαν χειμερινά αθλήματα όπως τα snowboards, δεδομένου ότι ήταν πολυάριθμοι οι νέοι που θεάθηκαν να χαίρονται την ευκαιρία και να προσθέτουν μια ακόμη όμορφη νότα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ