6.2.18

Αστυνομικό δελτίο



-Συνελήφθη στις 4-2-2018 τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Κοζάνης, από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε) του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς, 30χρονος υπήκοος Αλβανίας για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ακινητοποιήθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 30χρονο, ο οποίος προ του ελέγχου, απέρριψε από το όχημα δύο ταξιδιωτικούς σάκους, που περιείχαν 24 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 21,71 κιλών. Από τη συνεχιζόμενη έρευνα προέκυψε ότι, στο ανωτέρω όχημα επέβαινε ως συνοδηγός και 35χρονος ομοεθνής του, ο οποίος είχε αποβιβασθεί νωρίτερα του αστυνομικού ελέγχου και είχε απομακρυνθεί πεζός, εκμεταλλευόμενος το δύσβατο της περιοχής.

-Συνελήφθησαν στις 04-02-2018 το βράδυ σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε) του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς, τρία άτομα, εκ των οποίων δυο ημεδαποί, 21 και 27 χρονών και μία 21χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, χθες το βράδυ σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση ακινητοποιήθηκε Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε ο 27χρονος με συνεπιβάτες τον 21χρονο και την 21χρονη και κατά τον έλεγχο βρέθηκε εντός αυτού ένας ταξιδιωτικός σάκος, ο οποίος περιείχε δυο συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 10,82 κιλών.Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της υΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς. Οι συλληφθέντες με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην κ. εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

-Συνελήφθησαν στις 3-2-2018 το απόγευμα στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς, τρεις ημεδαποί, ένας 75χρονος, μία 36χρονη και μία 29χρονη για κλοπή που διέπραξαν σε περιοχή της Κοζάνης. Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, συνελήφθησαν οι προαναφερόμενοι από αστυνομικούς του αστυνομικού τμήματος Άργους Ορεστικού και του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κορεστίων, διότι αφαίρεσαν ένα αλυσοπρίονο με τη μέθοδο της απασχόλησης από την οικία 72χρονου ημεδαπού σε περιοχή της Κοζάνης.

-Συνελήφθη στις 2-2-2018 το πρωί σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς και του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, 41χρονος υπήκοος Αλβανίας, για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον ανωτέρω, στον κάθετο άξονα Εγνατίας Οδού Σιάτιστας - Κρυσταλλοπηγής πλησίον του ανισόπεδου κόμβου Άργους Ορεστικού, να επιβαίνει ως οδηγός σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και σε έλεγχο που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάθμευσης των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και τράπηκε σε φυγή. Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση το όχημα ακινητοποιήθηκε πλησίον του ανισόπεδου κόμβου Βογατσικού Καστοριάς, όπου και συνελήφθη ο προαναφερόμενος, ενώ από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι, μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας έναντι χρηματικής αμοιβής, 24χρονο ομοεθνή του, μη νόμιμο μετανάστη.

-Συνελήφθησαν στις 31-01-2018 πρωινές ώρες σε περιοχή της Καστοριάς, ένας 46χρονος ημεδαπός και ένας 21χρονος υπήκοος Αλβανίας, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη, κατά περίπτωση.
Ειδικότερα, σε περιοχή της Καστοριάς, αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε) του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς, προχώρησαν στη σύλληψη των ανωτέρω δυο ατόμων.
Αναλυτικότερα, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση προαναφερόμενων αστυνομικών, ακινητοποιήθηκε Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό τον 46χρονο και συνοδηγό τον 21χρονο, όπου κατά τη διάρκεια του ελέγχου βρέθηκαν εντός αυτού τέσσερις ταξιδιωτικοί σάκοι, που περιείχαν δώδεκα συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους εβδομήντα πέντε 75,17 κιλών, ενώ όπως προέκυψε ο 46χρονος μετέφερε παράνομα τον 21χρονο-συνοδηγό του στο εσωτερικό της χώρας.

-Συνελήφθησαν στις 30-01-2018 το μεσημέρι στην Καστοριά, από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) του Αστυνομικού Τμήματος Καστοριάς, δυο υπήκοοι Αλβανίας, ένας 26χρονος, μη νόμιμος μετανάστης και ένας 29χρονος, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, στην Καστοριά σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι και κατά τον έλεγχο βρέθηκαν να κατέχουν από κοινού δύο ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν τέσσερις συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 9,16 κιλών, ενώ όπως πρόεκυψε ο 26χρονος είχε εισέλθει προηγουμένως παράνομα στη χώρα.

-Στις 30-01-2018 το πρωί στην Πτολεμαΐδα, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 54χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που οδηγούσε 55χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 54χρονου οδηγού.

-Η διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης, σε συνεργασία με το συμβουλευτικό Κέντρο Κοζάνης και το ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών δήμου Κοζάνης, πραγματοποίησε ενημερωτική διάλεξη την οποία παρακολούθησε το αστυνομικό προσωπικό της διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, με ομιλήτριες στελέχη του ανωτέρω Κέντρου και του ξενώνα (ψυχολόγοι και δικηγόρος). Η ενημέρωση αφορούσε θέματα κακοποίησης των γυναικών, συμβουλευτικής νομικής υποστήριξης σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και των υποστηρικτικών δομών που προσφέρονται. Επίσης, στη διάλεξη τονίστηκε η σημασία της τηλεφωνικής γραμμής SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ