9.5.18

Βιβλίο

Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις “Κοράλλι” η τελευταία  ποιητική συλλογή του Νίκου Δόϊκου με τίτλο «Τρίστιχα».
Είναι η πέμπτη κατά σειρά ποιητική συλλογή του αρχιτέκτονα-συγγραφέα μετά τις «Γενιά του Νοέμβρη» (εκδ. Καστανιώτη), «Απόδειπνο για PIGS» (Εκδόσεις των Φίλων), «Συναμφότερα και λίγα μόνα» (Εκδόσεις των Φίλων), «Ρανίδες ύδατος κι αίματος – ασκήσεις επί χάρτου» (Εκδόσεις των Φίλων).
Σε μία καλαίσθητη έκδοση 112 σελίδων, πενήντα ένα ποιήματα, όλα τρίστιχα, μεταφέρουν τον αναγνώστη, στον γοητευτικό κόσμο της ποίησης· στην «αντήχηση των Ουρανών» και «στο αγκομαχητό μας», όπως γράφει ο συγγραφέας σε ένα από τα τρίστιχά του.

17 Νοέμβρη – η γιορτή

17 Νοέμβρη σήμερα. Επέτειος του Πολυτεχνείου. Αισίως γίναμε οσιομάρτυρες, γιορτή, ευκαιρία για κλειστά σχολειά. Σε λίγο θα μας κάνουν εικονίσματα να προσκυνούν τα εγγόνια τών απόντων. 

Συγκομιδή

Ωριμάσαμε. Καιρός να πέσουμε στο χώμα. Να μας μαζέψουν μετανάστες. να ξεδιαλέξουν τις ψυχές μας αραδιασμένες σε κλωβούς, πριν έρθει ο έμπορος να εκτιμήσει την αξία τους που έπεσε ωριμάζοντας.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 16 Νοεμβρίου 2017, αρ. φύλλου 910



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ