1.5.18

ΝΔ: Προσαρμογή στα νέα ενεργειακά δεδομένα



Την Κυριακή 29 Απριλίου κλιμάκιο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε σταθμούς και ορυχεία του ενεργειακού κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, ενώ συναντήθηκε με αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς.
Μέλη της ΝοΔΕ Καστοριάς, συνόδευσαν την ευρωβουλευτή και εκπρόσωπο τύπου του κόμματος κ. Μ.Σπυράκη, στον ΑΗΣ Καρδιάς και στο ορυχείο Καρδιάς, παρουσία της βουλευτή κ. Μ. Αντωνίου, καθώς και του αναπληρωτή γραμματέα οργανωτικού Μακεδονίας-Θράκης του Άνθιμου Αμανατίδη.
«Ήρθαμε για να ενημερώσουμε τους πολίτες και τους εργαζόμενους της επιχείρησης την πρότασή μας για την ΔΕΗ στην αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή που θα επενδύσει χρήματα και θα εξυγιάνει την επιχείρηση ώστε να την καταστήσει ελκυστική στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας»,  δήλωσε μεταξύ των άλλων η κ. Σπυράκη  και αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα των 41 περιφερειών της Ευρώπης που πλήττονται από την μείωση της λιγνιτικής δραστηριότητας και τις πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη με την οικονομική ενίσχυση αυτών των περιοχών όπου περιλαμβάνεται και η Δυτική Μακεδονία.


Εξήγησε ότι για το 2014-2020 ο προϋπολογισμός άγγιξε τα 150 εκ. ευρώ, ενώ για μετά το 2020 τα χρήματα αναμένεται να γίνουν πολύ περισσότερα. «Το ταμείο θα χρηματοδοτεί την εκπαίδευση των εργαζομένων που εξαρτώνται ήδη από τον λιγνίτη και που θα χρειαστεί στο άμεσο μέλλον να αλλάξουν επαγγελματική δραστηριότητα».
«Η σταδιακή απεξάρτηση από τον λιγνίτη είναι ένα στοιχείο που απαντά στις ευρωπαϊκές απαιτήσεις», σημείωσε η κ. Σπυράκη, διευκρινίζοντας ότι στον σχεδιασμό της ΝΔ «ο λιγνίτης θα συνεχίσει να είναι το καύσιμο βάσης στο ενεργειακό μείγμα της χώρας».
Με την ιδιότητα του ευρωβουλευτή δήλωσε ότι «η διαμόρφωση του τελικού ποσοστού συμμετοχής του λιγνίτη στο ενεργειακό μείγμα είναι απολύτως εθνική αρμοδιότητα», αλλά όπως εξήγησε, αυτά είναι στοιχεία που «θα τα πούμε την ώρα που αναλάβουμε».
Υπογράμμισε ότι πρόταση της Ν.Δ. είναι η αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή που θα εξυγιάνει την επιχείρηση και θα την καταστήσει ελκυστική.
Η επόμενη μέρα για τη Νέα Δημοκρατία «ως κυβέρνηση και ξεκάθαρη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η προσπάθεια για μια ισχυρή ΔΕΗ», δήλωσε από την Κοζάνη ο τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κ. Σκρέκας, ενώ ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Σ.Καλαφάτης, τόνισε ότι  «η Δυτική Μακεδονία θα συνεχίσει να διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στον στρατηγικό σχεδιασμό για την χώρα και η ΔΕΗ, σύμφωνα με το σχέδιο μας, θα είναι στον πυρήνα αυτού του ρόλου, ανταγωνιστική στην αγορά ενέργειας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ