24.9.18

Ευρωπαϊκές ημέρες πολιτιστικής κληρονομιάς 2018

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 (28 έως 30 Σεπτεμβρίου) με την ευρύτερη θεματική «ΠΟΛ(ε)ΙΣ», ο οποίος συντονίζεται από τη διεύθυνση Μουσείων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι πόλεις, παλιές και νέες, μεγάλες ή μικρότερες, σημαντικές ή λιγότερο σπουδαίες προτείνουν μια διαφορετική αφήγηση της ιστορίας όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης. Ταυτόχρονα, θέτουν προβληματισμούς και ανοίγουν συζητήσεις για τη μεταμόρφωσή τους μέσα στο σύγχρονο κόσμο και το μέλλον τους. Στόχος του εορτασμού δεν είναι απλώς να προβάλει μια τυπική αναδρομή της ιστορίας των πόλεων από την πόλη – κράτος έως τη σύγχρονη μεγαλούπολη και τα δίκτυα πόλεων υπό το πρίσμα της πολεοδομικής ή θεσμικής τους οργάνωσης. Αντίθετα, είναι ανάγκη η πόλη να «εκτεθεί» ως ένα ζωντανό και σε συνεχή εξέλιξη πολιτισμικό φαινόμενο σε όλες του τις διαστάσεις και τη δυναμική του.

Η ημέρα του εκπαιδευτικού προγράμματος για τις σχολικές ομάδες μετατέθηκε για την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018.

Βυζαντινό Μουσείο Καστοριάς, ώρες 9:00- 13:00: Εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Η οχύρωση της πόλης της Καστοριάς τη βυζαντινή και μεταβυζαντινή εποχή» για σχολικές ομάδες Δ’,Ε΄ & ΣΤ΄ Τάξης Δημοτικού.

Υπεύθυνοι δράσης: Χαρά Σαρρηγιαννίδου, αρχαιολόγος & Αμαλία Γκιμουρτζίνα, συντηρήτρια έργων τέχνης

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:: 2467088200. Για τη παραπάνω δράση απαιτείται τηλεφωνική κράτηση, ενώ ο μέγιστος αριθμός των συμμετεχόντων είναι είκοσι μαθητές. Το Σαββατοκύριακο του εορτασμού η είσοδος στα μουσεία είναι ελεύθερη για το κοινό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ