29.9.18

ΟΔΟΣ: Συμπτώσεις & πτώσεις



Ύστερα από την πολύ πρόσφατη παρουσία του κ. Λάκη Γαβαλά στην 43η Διεθνή Έκθεση Γούνας της Καστοριάς, ως προσκεκλημένου της διοργάνωσης και πρέσβεως του κλάδου, μια παρουσία που προβλήθηκε όπως ήταν φυσικό, η ακόμη πιο πρόσφατη συνέντευξή του και η εξομολόγησή του, για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια, για τα οποία μεταξύ άλλων μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή κεντρικού τηλεοπτικού σταθμού («Ooh la la» - Σκάϊ), οι συνειρμοί είναι αναπόφευκτοι.

Πιο συγκεκριμένα, ο «πρέσβυς της Γούνας» της Καστοριάς, αφοπλιστικά ειλικρινά (;) εξομολογήθηκε στην εκπομπή ότι: «Οικονομικά είμαι άσχημα ακόμα, αλλά ευτυχώς έχω φίλους από το εξωτερικό που μου διαθέτουν τα πάντα. Τις βίλλες τους, τα σκάφη τους, τα αεροπλάνα τους. Και αυτά που δεν μπορούσα, ενώ δούλευα τόσα χρόνια, να τα γευτώ, τα γεύομαι τώρα», είπε ο γνωστός σχεδιαστής.

Όταν η παρουσιάστρια τον ρώτησε για τα ακριβά ρούχα που φοράει εκείνος απάντησε: «Καταρχήν είναι όλα του αρχείου μου. Εδώ φοράνε οι χαζομπλόγκερς ό,τι θέλουν, δεν θα φοράω εγώ που είμαι icon;».

Και ο γνωστός σχεδιαστής ρούχων, μα προπαντός celebrity, συνέχισε: «Προχτές μου πήραν το σπίτι και θα μένω στο ενοίκιο από εδώ και πέρα. Το σπίτι στη Μύκονο νοικιάστηκε γιατί αυτό είναι ιδιοκτησία μου και δεν έχει καμία σχέση με την εταιρεία. Αν θέλουν οι Αρχές να το πάρουν, να το πάρουν, εγώ δεν έχω πρόβλημα. Είναι σκληρό αυτό που μου έχει συμβεί. Δούλεψα πάρα πολύ στην Ελλάδα, επένδυσα πολλά χρήματα… Θυμάμαι ότι και η Νέα Δημοκρατία και το ΠαΣοΚ έλεγαν "ποιος είναι αυτός ο τρελός;" και τελικά δεν κατάλαβαν τι εννοούσαν, μετά ήρθε ο Τσίπρας και μας αποτελείωσε», είπε μεταξύ άλλων ο Λ.Γαβαλάς.

Ώστε μετά από αλλά αυτά, οι λόγοι για τους οποίους ο κ. Λάκης Γαβαλάς ταιριάζει σε πολλά με την Καστοριά, μάλλον γίνονται περισσότεροι και πιο γλαφυροί.

Σε μια πόλη με χιλιάδες τέως γουνεμπόρους, κραταιούς κατά τα φαινόμενα και μόνο, που βρέθηκαν καταχρεωμένοι με αμέτρητα εκατομμύρια δανείων, που συχνά δεν είναι σαφές πώς αναλώθηκαν και εξαφανίσθηκαν, αλλά μεταξύ αυτών και πραγματικά δικαιολογημένων οφειλετών, επαγγελματιών που άλλοι έχουν χάσει τα σπίτια τους σε πλειστηριασμό.

Και άλλοι κινδυνεύουν να τα χάσουν, ή σιτίζονται αινιγματικά, αλλά παρά ταύτα ορισμένοι απ’ αυτούς δίνουν την εικόνα της ευμάρειας και της ισχύος, και φωτογραφίζονται στα διάφορα γλάμουρους γκαλά σε πρωτεύουσες ένθεν κακείθεν, τελικά ο κ. Λ. Γαβαλάς αποδεικνύεται ο ιδανικός εκφραστής της Καστοριάς.

Το καπάκι που κύλησε και συνάντησε τον τέντζερη, όπως θα έλεγαν σε μεσημεριανή εκπομπή.  Άξιος πρέσβυς και αντιπροσωπευτικός της σημερινής γουνοποιΐας.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 17 Μαΐου 2018, αρ. φύλλου 936


1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος29/9/18

    "...ορισμένοι απ’ αυτούς (ΣΤΟ Σ.Ε.Γ.???) δίνουν την εικόνα της ευμάρειας και της ισχύος, και φωτογραφίζονται στα διάφορα γλάμουρους γκαλά σε πρωτεύουσες ένθεν κακείθεν"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ