8.11.18

106 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης της Καστοριάς


Nicolas Sperling: Γυναικεία αστική ενδυμασία από την Καστοριά 1930,
The American College of Greece.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Πρόγραμμα

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 

Ομιλίες στα σχολεία Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης με θέμα το ιστορικό της απελευθέρωσης της πόλης της Καστοριάς από τον τουρκικό ζυγό. Προσκύνημα στα Ηρώα των Πεσόντων από τους μαθητές

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 

18:00 Μέγας πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ και συγχοροστατούντων των μητροπολιτών Άρτης κ. Καλλινίκου και Καστοριάς κ. Σεραφείμ στον Ι.Ν. πολιούχου Αγίου Μηνά Καστοριάς
19:30 Εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης φωτογραφιών του Λεωνίδα Παπάζογλου στο αρχοντικό Βέργου.

Κυριακή 11 Νοεμβρίου

-Γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων καταστημάτων, των δημοτικών καταστημάτων ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και τραπεζών, καθώς και των ιδιωτικών καταστημάτων και των οικιών, από της ανατολής του ηλίου και μέχρι των πρωινών ωρών της επομένης της εορτής.

07:00 Όρθρος και αρχιερατική θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό πολιούχου Αγίου Μηνά προεξάρχοντος του μητροπολίτου Άρτης κ.Καλλινίκου και συλλειτουργούντων των μητροπολιτών Γρεβενών και Καστοριάς κκ. Δαβίδ και Σεραφείμ.

08:00 Έπαρση της σημαίας στην πλατεία Μακεδονομάχων με τη διμοιρία αποδόσεως τιμών

09:45 Άφιξη επισήμων στον Ι.Ναό του Αγίου Μηνά.

10:30 Τέλος της θείας λειτουργίας στον Ι.Ναό του Αγίου Μηνά.

10:35 Λιτάνευση της εικόνος του Αγίου Μηνά και των τιμίων λειψάνων αυτού προς τον μητροπολιτικό ναό.

11:00 Άφιξη της πομπής στον μητροπολιτικό ναό. Επίσημη δοξολογία. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κ.Σόνια Ευθυμιάδου-Παπασταύρου δασκάλα του δημοτικού Σχολείου Μαυροχωρίου

12:00 Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων στην πλατεία Μακεδονομάχων. Κατάθεση στεφάνων.

12:30 Παρέλαση στην οδό Μ. Αλεξάνδρου. Μετά το τέλος της παρέλασης υποδοχή από τον δήμαρχο των αρχών και πολιτών στο δημαρχείο Καστοριάς.

17:00 Υποστολή σημαίας στην πλατεία Μακεδονομάχων

17:30 Πανηγυρικός μεθεόρτιος εσπερινός στον μητροπολιτικό ναό.

18:00 Μεταφορά της εικόνος του Αγ.Μηνά εν πομπή από τον μητροπολιτικό ναό στον ναό Αγίου Μηνά.

19.30 Καλλιτεχνική εκδήλωση για τον εορτασμό της 106ης απελευθέρωσης της Καστοριάς, από την αντιδημαρχία Πολιτισμού στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ. Συμμετέχουν: Η χορωδία του μουσικού γυμνασίου Καστοριάς, η χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου «Αθ.Χριστόπουλος» υπό την διεύθυνση του Παύλου Φωτιάδη και το μουσικό συγκρότημα Plaza Ensemble με μουσικές και τραγούδια από τον κινηματογράφο.


ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 

20.00 Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού: Μουσική παράσταση “Τα κύματα της αγάπης – Αυτό είναι αγάπη" με τον τενόρο Σταύρο Σαλαμπασόπουλο.

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 

Σημαιοστολισμός του δημοτικού καταστήματος, των δημοσίων καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. και οικιών από την 8η πρωινή μέχρι τη δύση του ηλίου της ημέρας της εορτής. Φωταγώγηση του δημοτικού καταστήματος, και των λοιπών δημόσιων κτηρίων, από τη δύση του ηλίου της ημέρας της εορτής μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

08.00 Όρθρος και θεία λειτουργία στον Ι.Ναό της πολιούχου Αγίας Παρασκευής.

11.00 Τέλεση δοξολογίας και ακολούθως εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Ευάγγελο Σιώμο, καθηγητή φυσικής αγωγής του 2ου δημοτικού σχολείου Άργους Ορεστικού.

11.30 Ηρώο Πεσόντων. Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης. Απότιση φόρου τιμής από τα τμήματα σημαιοφόρων και παραστατών των σχολείων Α΄/ βάθμιας και Β΄/βάθμιας Εκπαίδευσης. Υπεύθυνος ορίζεται ο καθηγητής του 3ου δημοτικού σχολείου Άργους Ορεστικού κ. Ευάγγελος Σιώμος.

12.00 Παρέλαση μαθητών, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του δήμου. Μετά το τέλος της παρέλασης θα ακολουθήσει στο δημοτικό κατάστημα δεξίωση για το κοινό.

18.00 Υποστολή της σημαίας.

18.30 Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού. Συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων δήμου Άργους Ορεστικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ