19.11.18

ΟΔΟΣ: Μία ακόμη [υφ] υπουργοποίηση


ΟΔΟΣ 6.9.2018 | 950

Η ανάθεση υπουργικού χαρτοφυλακίου στον πρόσφατο κυβερνητικό ανασχηματισμό, στην βουλευτή Καστοριάς κυρία Ολυμπία Τελιγιορίδου και πιο συγκεκριμένα των καθηκόντων υφυπουργού για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποτελεί μια προσωπική της δικαίωση. Αναβάθμιση, αναγνώριση και όλα τα συναφή εντός και εκτός ΣυΡιζΑ.

Η πιστοποίηση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό πλεονεκτημάτων στην βουλευτή Καστοριάς και η έκφραση της εμπιστοσύνης του στην προσωπικότητά της που άλλωστε έγινε ευρύτερα γνωστή, όχι μόνο από τις κοινοβουλευτικές παρουσίες της, αλλά και από την συμμετοχή της σε τηλεοπτικές εκπομπές για την υπεράσπιση των κυβερνητικών θέσεων, δεν είναι μικρό πράγμα.

Πόσο μάλλον για ένα σχετικά νέο πολιτικό όπως την κ. Τελιγιορίδου, που επιπλέον -όπως τουλάχιστον πιστεύεται- δεν έχει την πλήρη στήριξη κομματικών και άλλων στην εκλογική της περιφέρεια. Έτσι η αναβάθμισή της αναμένεται να επιδράσει στα συγκοινωνούντα δοχεία της αριστεράς – κεντροαριστεράς στην περιοχή Καστοριάς.

Ιδιαίτερα εν όψει του ότι η βουλευτής Καστοριάς, προερχόμενη από τον χώρο του παλιού ΠαΣοΚ θεωρήθηκε κατάλληλη ώστε στην κρίσιμη προπροεκλογική (αυτή) περίοδο, λόγω της σχετικής μετριοπάθειάς της, να ανακόψει στην Καστοριά τυχόν ρεύμα μαζικών μετατοπίσεων των ψηφοφόρων του ΣυΡιζΑ και των ΑνΕλ, ειδικά σε ΠαΣοΚ (ΚινΑλ).

Όμως η αξιοποίηση της, στα χνάρια του Φιλίππου Πετσάλνικου, δεν καθιστά άνευ άλλου δεδομένη την επιτυχία του πειράματος και της επανάληψης της ιστορίας. Ούτε όπως δείχνουν ακόμη τα πράγματα η αρμοδιότητα του χαρτοφυλακίου της προσφέρει εναλλακτική λύση για την Καστοριά.

Αντίθετα, η αναβάθμισή της σημειώνεται σε μια περίοδο πολιτικής ωριμότητάς της, χωρίς πάντως στην Καστοριά να έχουν υλοποιηθεί σαφείς κομματικές και κυβερνητικές δεσμεύσεις.

Για παράδειγμα, και παρά τις δεσμεύσεις, σε μια εποχή που στραγγίζεται ο ελληνικός λαός, η Δ.Ο.Υ Καστοριάς εξακολουθεί να λειτουργεί σε νοικιασμένο κτήριο ιδιωτικών συμφερόντων, ενώ παρά το σαφές χρονοδιάγραμμα δεν λειτούργησαν οι σχολές, μέσα σε ένα έτος, όπως είχε εξαγγελθεί από την ίδια πέρυσι (*).

Και η Καστοριά δεν αντέχει να πληρώνει ακόμη την απώλεια της Αρχιτεκτονικής Σχολής, στην εποχή που ο τότε βουλευτής του ΠαΣοΚ έγινε πρόεδρος της Βουλής, με μια ακόμη υπουργοποίηση.



(*) Ολ. Τελιγιορίδου 9.3.2017: «Είμαι αισιόδοξη ότι του χρόνου η Αρχιτεκτονική της Καστοριάς θα βρίσκεται στο μηχανογραφικό δελτίο των υποψηφίων για την τριτοβάθμια Εκπαίδευση».


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 6.9.2018, αρ. φύλλου 950



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ