13.12.18

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ


ΟΔΟΣ 13.12.2018 | 964

Εσωτερικοί εκπολιτιστές


Παραμονές της εορταστικής περιόδου είναι διάχυτη η αίσθηση, ότι η Καστοριά βρίσκεται στην χειρότερη καμπή της ιστορίας της. Σε ένα απόλυτα ταιριαστό σκηνικό, της έρημης, αποδεκατισμένης πόλης με τα φώτα και τις γιρλάντες, «θαυμάσιο» σκηνικό για χορούς τσιγγάνων, Σλάβων και κατά φαντασία αλύτρωτων.

Διαβάστε επίσης:

Λόγος & Αντίλογος
ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΜΠΑΤΡΙΝΟΥ:
Η παρένδυση της Μακεδονίας
Η ενθουσιώδης αναγνώριση της συμφωνίας των Πρεσπών και η τρομερή προπαγανδιστική υποστήριξη της, θα αποτελούν για το μέλλον ιστορικό παράδειγμα φαρισαϊσμού και fake ιστορικών γεγονότων.

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΗΧΙΩΝ:
Ανήκεστος βλάβη
Η ανήκεστος βλάβη από την Συμφωνία των Πρεσπών είναι πλέον εμφανής, όχι μόνον στο 72% όπως δείχνουν οι σχετικές δημοσκοπήσεις, αλλά στο σύνολο σχεδόν του πληθυσμού. Οι μόνοι οι οποίοι προσπαθούν να την υποστηρίξουν είναι οι κυβερνητικοί βουλευτές.

ΟΔΟΣ:
Ανταλλαγή [δυτικών] εμπειριών
Εύγλωττο φωτογραφικό στιγμιότυπο, από την Πορτογαλία όπου βρέθηκαν ο κ. Ανέστης Αγγελής και ο κ. Νίκος Βασιλειάδης στα πλαίσια προγράμματος ανταλλαγής εμπειριών.

ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ:
Αγαπητή ΟΔΟΣ:
Με την Περιφέρεια Καστοριάς να (ξανα)συγχρηματοδοτεί το παράξενο πανηγύρι με το περιτύλιγμα του «βαλκανικού» στην πλατεία Ομονοίας. Ξοδεύοντας κρατικά χρήματα για ορχήστρες κυρίως από τα Σκόπια και για τα «Ντομάκινε» ακούσματά τους στην καρδιά της πόλης και μάλιστα εν μέσω της τεταμένης κοινωνικής αντίδρασης, υπαιτιότητας του κ. Ζάεφ, περί μίας και μοναδικής Μακεδονίας...

Λόγος & Αντίλογος
ΝΙΚΟΥ ΠΡΩΪΟΥ:
Επιστολή
Ποιο είναι το αμάρτημα των Καστοριανών που μας συμβουλεύει ο επιστολογράφος σας; Είναι δυνατόν να ζητάει να χάσουμε εμείς την αξιοπρέπειά μας για να αποκτήσουν αξιοπρέπεια οι Σκοπιανοί;

ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ:
Η Μακεδονία δικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας
Εκδικάστηκε στην ολομέλεια του ΣτΕ η προσφυγή των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου κατά της «Συμφωνίας». Η δίκη είναι ιστορικά κρισιμότερη από εκείνη του μέγιστου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, γιατί τώρα δικάζεται η ίδια η Μακεδονία.

ΝΩΝΤΑ ΤΣΙΓΚΑ:
Με αφορμή την Πόλη...
Ο Δραγούμης διατήρησε τους δεσμούς του με το «Νουμά» και τον Ταγκόπουλο, συνέχισε δε να δημοσιεύει συστηματικά άρθρα του στο περιοδικό, μέχρι και τη χρονιά της εξορίας του στην Κορσική...

ΔΩΡΑΣ ΤΕΛΛΙΔΟΥ:
«Μικρές ιστοριούλες με σπουδαία μηνύματα»
Το βιβλίο της κ. Ουρανίας Μπάγγου είναι το αποκύημα της αγάπης, η οποία είτε εκφράζεται με λέξεις είτε με πράξεις αποτελεί το μεγαλύτερο κεφάλαιο της εξελικτικής μας πορείας συνυφασμένο μέσα από μια σειρά πολλαπλών συναισθημάτων.

Λόγος & Αντίλογος
Ε. ΑΛΣΑΝΙΔΗ:
Ο δήμος ως επιχείρηση
Ο δήμαρχος πρέπει να είναι εργάτης του δήμου, ο πρώτος και καλύτερος, ειδικά στην σημερινή Καστοριά. Συμφωνούν οι υποψήφιοι ή όχι; Αν όχι ας κάνουν πέρα να βρεθεί ο κατάλληλος.

ΛΑΖΑΡΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ:
Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική
Ήτοι περί του ορθώς λέγειν τε και γράφειν

ΟΔΟΣ:
Τραβιάτα: Μια από τις δημοφιλέστερες όπερες παγκοσμίως
Κάθε σημείο της μουσικής συνδέεται άμεσα με την εξέλιξη της δράσης και την τραγική κατάληξη και επιτυγχάνεται ένα λεπτομερές ψυχογράφημα της ηρωίδας.

-Τα επενδυτικά σχέδια Δυτικής Μακεδονίας

-Σχετικά με το «πολυμηχανήμα» της λίμνης

-Στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου οι προσφυγές για την Συμφωνία των Πρεσπών

-Κουπόνι 1+1 για την όπερα του Σαββάτου

...κι άλλα.

ΟΔΟΣ
το βήμα της Καστοριάς
Πέμπτη 13.12.2018 | 964


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ