25.12.18

Εν συντομία




⬛   Υπεγράφη από τον δήμαρχο Καστοριάς κ. Α. Αγγελή, από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ κ. Σ. Φουλιρά και από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας η σύμβαση της κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου ακαθάρτων οικισμού Κορησού προϋπ/σμού 1.460.900 €.

⬛   Συνεδρίαση πραγματοποίησε το συντονιστικό τοπικό όργανο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Άργους Ορεστικού με θέμα τον σχεδιασμό και τις δράσεις για την αντιμετώπιση των κινδύνων από χιονοπτώσεις, παγετό και πλημμυρικά φαινόμενα και τέθηκαν όλα τα προβλήματα που εντοπίστηκαν στο παρελθόν κατά τη διάρκεια του χειμώνα. 

⬛   Την παραμονή των Χριστουγέννων σε περιοχή της Φλώρινας και συγκεκριμένα στο 1ο χλμ της επαρχιακής οδού Κάτω Καλλινίκης-Μαρίνας, ΙΧΕ αυτοκίνητο που οδηγούσε 78χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορεία του και ανετράπη εκτός της οδού, σε παρακείμενο ποτάμι, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

⬛  Η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ολ. Τελιγιορίδου συμμετείχε στην 1η σε υπουργικό επίπεδο, διμερή σύνοδο Ελλάδας και Παλαιστίνης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, υπό την προεδρία του αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργου Κατρούγκαλου, και του υπουργού Εξωτερικών της Παλαιστίνης Riad Malki.

⬛   Εξιχνιάσθηκε κλοπή που τελέστηκε στην Καστοριά και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 23χρονου ημεδαπού που είχε αφαιρέσει από 57χρονη ημεδαπή, πορτοφόλι που περιείχε χρήματα και δύο κάρτες ανάληψης μετρητών, με τις οποίες στην συνέχεια προέβη σε αγορές αγαθών. 

⬛    «Για να διατηρήσουμε το δήμο μας καθαρό, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συνεργασία και η ενεργή συμμέτοχη του κάθε δημότη ξεχωριστά, με την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Περιβάλλοντος & Πρασίνου κ. Διονύσιος Λίτσκας.

⬛   «Δεν είμαστε διατεθειμένοι, ενόψει της οριστικοποίησης της Συμφωνίας των Πρεσπών και πριν από την κύρωσή της, να αποδεχθούμε ερμηνείες αυθαίρετες», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

⬛   Με περιφερειάρχες και εκπροσώπους της  Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας συναντήθηκαν  στο ΥΠΑΑΤ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Στ.Αραχωβίτης και η υφυπουργός Ολ. Τελιγιορίδου. Θέματα της συνάντησης ήταν η διαχείριση των νεκρών ζώων, οι βοσκότοποι, η ελαιοπαραγωγή και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε αρκετές περιφέρειες από τους νέους δασικούς χάρτες.

⬛   Συνελήφθη σε περιοχή της Καστοριάς, 21χρονος αλλοδαπός για μεταφορά και διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους επτά κιλών. 

⬛   Συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός, διότι βρέθηκε να κατέχει κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα), χωρίς να έχει προβεί στην ανανέωση άδειας κατοχής αυτού.


⬛   Συνελήφθη 59χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση δικαστηρίου, με ποινή φυλάκισης 3 μηνών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

⬛  H Κοζάνη είναι ο τέταρτος προορισμός του προγράμματος "Fly me to the Moon-Sounds Greek to Me!"  με πρωταγωνιστές τους Μωμόγερους. Την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων Κοζανίτες έδωσαν ένα εορταστικό δρώμενο στις αίθουσες του αερολιμένα Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ