29.12.18

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ: Πονηριές μέσα στην συμφωνία των Πρεσπών

Νομίζω ότι οι περισσότεροι Έλληνες έχουμε τη γνώμη ότι η Συμφωνία των Πρεσπών με το να παραχωρεί το όνομα Μακεδονία στο κράτος των Σκοπίων, με το να παραχωρεί μακεδονική γλώσσα, ιθαγένεια, ταυτότητα θα δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον για την εδαφική ακεραιότητα της Ελληνικής Μακεδονίας. Βέβαια ένα μικρό μέρος Ελλήνων εμπιστεύονται την κυβέρνηση που εγγυάται ότι όχι μόνο δεν ισχύει αυτό, αλλά αντίθετα, με τη Συμφωνία ενισχύονται η δημοκρατία, η ελευθερία και η ειρήνη σε όλα τα Βαλκάνια.

Δηλαδή οι πολιτικοί μας υπέγραψαν Συμφωνία που είναι εθνικά συμφέρουσα για την Ελλάδα;
Αυτό είναι μια έκπληξη γιατί είναι γνωστό από την ιστορία ότι «οι Έλληνες όσα κερδίζουν στα πεδία των μαχών, τα χάνουν στα τραπέζια των διαπραγματεύσεων». Και όπως έγραφε ο αμερικανός πρόξενος στην Σμύρνη το 1922 Τζώρτζ Χόρτον στο εμπιστευτικό σημείωμά του προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ: «οι έλληνες πολιτικοί είναι τρελοί, δεν φαντάζεστε πόσο είναι τρελοί».

Και πιστεύει αυτό το μικρό μέρος των Ελλήνων ότι τώρα λέει αλήθεια αυτή η κυβέρνηση που ξεπέρασε στα ψέματα και στα στριφογυρίσματα κάθε κυβέρνηση που είχαμε τα τελευταία 40 χρόνια; Όποιος αμφιβάλλει ας θυμηθεί το Δημοψήφισμα του 2015.

Ποιος Έλληνας διαφωνεί ότι το παραμύθι ότι είναι Μακεδόνες το ξεκίνησε ο Τίτο το 1944; Επειδή δηλαδή από τότε ξεκίνησαν την μεγάλη τους προπαγάνδα με την βοήθεια των Δυτικών που χρειαζόντουσαν τον Τίτο και έπεισαν όλο τον κόσμο για το ψέμα ότι είναι Μακεδόνες θα το δεχθούμε και οι Έλληνες; Άρα είχε δίκιο ο Γκαίμπελς, υπεύθυνος προπαγάνδας του Χίτλερ, που έλεγε: «πέστε ψέματα, πέστε ψέματα, στο τέλος κάτι θα μείνει». Ναι κύριοι πολιτικοί αυτό λέτε, αφού όλος ο κόσμος δέχθηκε (το ψέμα) και τους ονομάζει Μακεδονία, δεν μπορούμε να μην το δεχθούμε.

Το άρθρο 7 της Συμφωνίας γράφει ότι και το κράτος των Σκοπίων θα λέγεται Μακεδονία και η περιφέρεια της Ελλάδας θα λέγεται Μακεδονία αλλά θα ξέρουμε ότι έχουν άλλη ιστορία, κουλτούρα, πολιτισμό. Δηλαδή ποια ιστορία, κουλτούρα, πολιτισμό έχει κάθε Μακεδονία; Γιατί δεν το έγραψαν στη Συμφωνία;

Γιατί η Συμφωνία κάνει το λάθος να ονομάσει μακεδονική μια γλώσσα που είναι ένα σερβοβουλγαρικό ιδίωμα; Γιατί η Συμφωνία δεν κάνει ξεκάθαρο ότι οι Μακεδόνες του Μεγάλου Αλεξάνδρου μιλούσαν την ελληνική γλώσσα; ‘Όποιος Έλληνας αμφιβάλλει ας έρθει στη Μακεδονία και θα δει με τα μάτια του ότι όλες οι επιγραφές στην Πέλλα, Βεργίνα, Δίον και παντού στη Μακεδονία είναι στην ελληνική γλώσσα.

Πριν λίγο καιρό στη Θεσσαλονίκη ο κ. Τσίπρας είπε: «Η συμφωνία των Πρεσπών, βάζει τέλος στην παραχάραξη της ιστορίας μας. Κλείνει οριστικά και αμετάκλητα, την προσβλητική οικειοποίηση της αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας». Δυστυχώς όμως αυτά είναι λόγια του αέρα αφού δεν έγραψαν δυο σειρές για το ποια είναι η ιστορία των Σκοπιανών και ποια της Ελληνικής Μακεδονίας. Και όταν μετά από χρόνια πουν οι Σκοπιανοί ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, θα τους θυμίσουμε τα λόγια του κ. Τσίπρα;

Στην ίδια ομιλία ο κ. Τσίπρας είπε: «Μόνο σε μια συγκέντρωση δημοκρατικής δύναμης θα μπορούσαν να έρθουν κάποιοι που έχουν διαφορετική άποψη, είμαστε δημοκράτες πολίτες με διάθεση για διάλογο». Στην ομιλία αυτή ήθελε να πάει ένας συνάδελφός μου, τον ρώτησαν στην είσοδο «από πού είστε» τους απάντησε «από την Μακεδονία» και του απαγόρεψαν την είσοδο λέγοντάς του «για να περάσεις πρέπει να έχεις πρόσκληση, φύγε για να μην βρεις τον μπελά σου». Αυτή είναι η συμπεριφορά της «δημοκρατικής» δύναμης;

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια θολή Συμφωνία. Και δεν θα μπορούσε να μην είναι θολή, γιατί το ψέμα μέσα στη θολούρα μπορεί να κρύβεται. Πριν λίγους μήνες δεν ήταν που ένας σύμβουλος του πρωθυπουργού μας είπε ότι οι Σκοπιανοί δεν σφετερίζονται την ιστορία της Ελληνικής Μακεδονίας, αλλά είναι αλήθεια αυτά που λένε; Αγνοεί όμως ο κ. σύμβουλος ότι στην απογραφή της Γιουγκοσλαβίας το 1921 ούτε ένας κάτοικος δεν δήλωσε ότι είναι Μακεδόνας και ούτε ένας δεν δήλωσε ότι μιλάει τη μακεδονική γλώσσα (βιβλίο NGL Hammond).

Ναι, θέλουμε να είμαστε φίλοι με όλους τους γείτονές μας. Θεμέλιο όμως της φιλίας είναι η αλήθεια. «Φίλος μεν Πλάτων, φιλτάτη δε αλήθεια» έλεγαν και οι πρόγονοί μας. Βέβαια οι προηγούμενοι «δημοκράτες» επειδή «έχουν διάθεση για διάλογο» αυτούς που λένε την αλήθεια τους ονομάζουν φασίστες και εθνικιστές. Που είναι το παράξενο, εδώ στην πρώην Σοβιετική Ένωση σκότωσαν πάνω από 100 εκατομμύρια πολίτες με την κατηγορία ότι είναι φασίστες.

Οι Σκοπιανοί εδώ και 70 χρόνια κλέβουν την ιστορία μας. Αδίστακτα γέμισαν ψέματα όλο τον κόσμο και τον έπεισαν για τα ψέματά τους. Και εμείς τώρα είμαστε περήφανοι που κάναμε μαζί τους μια «ειλικρινή» Συμφωνία; Το μόνο που καταφέραμε είναι ότι θα μας καταριούνται τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας που προδώσαμε την μία και μόνο μία Ελληνική Μακεδονία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ