29.1.19

Εν συντομία




⬛   Υπεγράφησαν οι τρεις προσκλήσεις, συνολικού προϋπολογισμού 4.000.000 € που αφορούν στη χρηματοδότηση έργων βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των δημοσίων κτηρίων, εντός των περιοχών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης  των πόλεων Καστοριάς, Γρεβενών και Φλώρινας. Η πρόσκληση για τον Δήμο Καστοριάς είναι προϋπολογισμού 1.500.000 €.

⬛  Εκπαιδευτικοί της α/βάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας  έξω από το κτήριο του διοικητηρίου Καστοριάς, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο που αφορά τον τρόπο διορισμού των μόνιμων και αναπληρωτών δασκάλων στα δημόσια σχολεία. Στη συνέχεια επέδωσαν ψήφισμα με τις θέσεις της ΔΟΕ στην υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτή ΣυΡιζΑ Καστοριάς κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου.

⬛   Στο πλαίσιο εφαρμογής της εποπτείας των πολιτιστικών συλλόγων, η Π.Ε. Καστοριάς ενημερώνει όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους για την υποχρέωση της ετήσιας κατάθεσης των δικαιολογητικών έως και τις 31 Μαρτίου 2019. Πληροφορίες τηλ. 24673 50217 και 2467350284.

⬛  Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στην οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ήταν το πρωτόκολλο της μακροσκοπικής εξέτασης δευτεροβάθμιας επιτροπής αφορόν στην προμήθεια πολυμηχανήματος για τη λίμνη Καστοριάς και το πρακτικό διενέργειας διαγωνισμού προμήθειας 900 τόνων αντιπαγετικού άλατος για τις ανάγκες του επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, προϋπολογισμού 70.000 €.

⬛   Η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου είχε συνάντηση στο γραφείο της με τον δήμαρχο Νεστορίου κ. Πασχάλη Γκέτσιο και μετακινούμενους κτηνοτρόφους στο Γράμμο. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης και ευρύτερα θέματα που αφορούν την κτηνοτροφία και τον πρωτογενή τομέα.

⬛   Εκπρόσωποι της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και των Παμμακεδονικών Ενώσεων της Ομογένειας, επισκέφθηκαν την Καστοριά και σε σχετική εκδήλωση στο δημαρχείο, ξεκίνησαν την συλλογή υπογραφών με αίτημα της διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την Συμφωνία των Πρεσπών.

⬛   Το Κέντρο Ημέρας δέχεται νέες αιτήσεις για ένταξη παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με διάγνωση στο φάσμα του αυτισμού ηλικίας 2 ½ και άνω (χωρίς περιορισμό στην ηλικία). Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει τη Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019. Πληροφορίες  τηλ. 2467087543 (καθημερινά 11:00- 19.00), e-mail: autismkastoria@gmail.com

⬛   Ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής απένειμε στην κ. Μαρία Νίτσα, φοιτήτρια σχολής Νηπιαγωγών Φλώρινας, την εγκριθείσα ετήσια υποτροφία από το κληροδότημα «Ζήση Παπαλαζάρου». Η υποτροφία θα δίδεται εφάπαξ κάθε χρόνο για τα τέσσερα έτη σπουδών.

⬛   Με την ινδή πρέσβη στην Αθήνα, κα Shamma Jain, συναντήθηκαν χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης και η υφυπουργός, Ολυμπία Τελιγιορίδου.

⬛    Τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Σωτήρη Αδαμόπουλο επισκέφθηκαν τα παιδιά του επιστημονικού αθλητικού συνδέσμου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων για ΑμεΑ "VictorArtant "-Νίκη, στο πλαίσιο πολυήμερου προγράμματος διαβίωσης που πραγματοποίησαν στον νομό Καστοριάς.

⬛   Θα κόψουν την βασιλόπιτά τους, ο σύλλογος Φίλων Περιβάλλοντος την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στις 11:00 στο περίπτερο του συλλόγου στον Άη-Θανάση στο Βουνό της Καστοριάς και  ο προοδευτικός σύλλογος Κυριών Καστοριάς την ίδια ημέρα στις 18:00.

⬛  Η επόμενη επ’ ευθείας αναμετάδοση από την Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης στο ΤΕΙ Καστοριάς είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου με την Κάρμεν του Ζωρζ Μπιζέ, υπό την διεύθυνση του Louis Langrée. Σκηνοθεσία: Sir Richard Eyre. Με τους Clémentine Margaine, Aleksandra Kurzak, Roberto Alagna.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ