3.2.19

Λόγος & Αντίλογος




Είπαν... Ακροβολισμοί

Α. Κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση ο διευθυντής θιάσου μον- τέρνου χορού Fabre (Φάμπρ, αν το άκουσα καλά). Εν ονόματι της ελευθερίας της Τέχνης ο κύριος αυτός –καθώς είδα για λίγο στην τηλεόραση εικόνες παρουσιάζει χορευτές με άκρως άσεμνες κινήσεις– εικόνες που παραπέμπουν σε διαστροφή. Ίσως δικές του ιδιοτροπίες τις μεταφράζει σε επινόηση τέτοιων χορών, τέχνη τεμέκ... Αλλά. Καλά, αυτός έχει ενδεχομένως την διαστροφική διάθεση και παρόρμηση να επινοεί χορούς του είδους του –αποθέωση του sex– εμείς οι άλλοι που βλέπουμε αυτά τα ξωτικά νοσήματα, απαράδεκτα για μια… κανονική κοινωνία, και τα ανεχόμεθα, δεν έχουμε ευθύνη; Εμωράνθησαν όλοι;
Αλλά, πώς να πολεμηθούν αυτές οι αρρωστημένες «τέχνες», όταν κυρίες των Αθηνών, στην σημερινή μαυρίλα της οικονομικής κρίσεως, πληρώνουν και ακριβό εισιτήριο για παραστάσεις του είδους; Είναι οι ίδιες -τις βλέπουμε στην τηλεόραση– να χασκογελούν με τις κινήσεις και φράσεις του Λαζόπουλου στο ίδιο, κοντινό μοτίβο Fabre.

Β. Συνέντευξη στον Σκάϊ. Ο Βουλευτής ΣυΡιζΑ (Τρικάλων;) κ. Παπαδόπουλος στην συζήτηση: Μείωση συντάξεων, ασφαλιστικό και σκοπιανό, μεταξύ άλλων «διευκρίνισε»... ότι αυτά θα εξαρτηθούν και από το τι θα αποφασίσει η Βουλή της FYROM τον Ιανουάριο του 2019(!). Ώστε οι θέσεις και οι αποφάσεις της Ελληνικής Κυβερνήσεως συναρτώνται και μάλλον εξαρτώνται από το τι ψηφίζει ή ποια αιτήματα προβάλλει η Βουλή των Σκοπιανών! Ανάλογα με τα καμώματα και τα θελήματα του συντρόφου Ζάεφ, ρυθμίζεται και συστοιχείται η ελληνική πολιτική των κυρίων Τσίπρα και Κοτζιά. Εύ γε! Πώς να έχουμε έπειτα και την ελαχίστη εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της Αριστεράς –συνεπικουρούντος και του κ. Πάνου Καμμένου– με τόσες δόσεις υποτέλειας; Δίνουν, λέει, με την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών, πληθώρα δικαιωμάτων στα Σκόπια στην ελληνική ΑΟΖ εις ό,τι αφορά το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Σκοπιανά πλεούμενα μελλοντικώς, μαζί και τα φιλικά τους τουρκικά, θα κάνουν στον Θερμαϊκό συνασκήσεις με ελληνικές στρατιωτικές μονάδες στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ! Να επρόκειτο για Ρωσία, Κίνα, ΗΠΑ, πάει-έρχεται, αλλά κομπλεξικοί υποτελείς στους Σκοπιανούς;...

Γ. Όλοι οι πολιτικοί μας συλλήβδην, αλλά κυρίως οι κυβερνώντες (είθε να ήσαν ικανοί οιακοστρόφοι) να μελετήσουν εν βάθει τις πολιτικές εκτιμήσεις και προβλέψεις και προτάσεις του διεθνολόγου αναλυτή κ. Αθανασίου Δρούγου, ο οποίος στο δημοσίευμά του προβλέπει εντός του 2019 δυναμικές αλλαγές κι εξελίξεις στα Βαλκάνια, ενώ ο ΣυΡιζΑ εγκληματικώς ενεργών και πολιτευόμενος δίνει «γην και ύδωρ» στον Ζάεφ, ατάκτως υποχωρών κατά τις υποδείξεις των Αμερικανών. (Αυτός ο κ. Τσίπρας ο… αριστερός και ο από ΚΝΕ ορμώμενος παλαιόθεν ΥπΕξ κ. Κοτζιάς με τις επιπόλαιες χαρές του και τα θεατρικά χαμόγελά του, που φουσκώνουν τα μάγουλά του). Αν είχε προσωπικές ψήφους από τον λαό κ. Κοτζιάς, τέλος πάντων, θα εδικαιολογείτο κάπως στις επιπόλαιες ενέργειές του. Του προσεφέρθη ακόπως έτοιμος θώκος στο ΥπΕξ, τουτέστιν εξόχως νευραλγική θέση από εθνικής πλευράς. Άραγε «συλλογάται» (κατά τον ποιητή) την ευθύνη του έναντι της ελληνικής ιστορίας και δη της Μακεδονίας, συλλογάται ότι ανοίγει πόρτες στους Σκοπιανούς για μελλοντικούς αλυτρωτισμούς; Με την υπογραφή του δίνει όπλα στον Γκρούεφσκυ να διεκδικεί το μίνιμουμ, προσάρτηση της Καστοριάς, Φλώρινας και Έδεσσας... Γιατί να μην είναι... ένα Σκόπια και εμείς, ήδη τινες εγχώριοι ενθαρρύνονται από την βάναυση συμφωνία των Πρεσπών.

Ευχαριστώ δια την φιλοξενίαν
Λάζαρος Γ. Νικηφορίδης

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 11 Οκτωβρίου 2018, αρ. φύλλου 955

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ