27.2.19

Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης δημοσίων κτηρίων



Εντάχθηκαν στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 τέσσερα νέα έργα που αφορούν στην ενεργειακή αναβάθμιση των δημοσίων κτηρίων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, συνολικού προϋπολογισμού 1.537.775 €.

Αναλυτικά, τα έργα που εντάχθηκαν είναι:

• Ενεργειακή αναβάθμιση του πρώην κοινοτικού καταστήματος Εράτυρας Κοζάνης με δικαιούχο το Δήμο Βοΐου, προϋπολογισμού 82.414 €.

• Ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίου δημοσίων υπηρεσιών Δήμου Άργους Ορεστικού με δικαιούχο το Δήμο Άργους Ορεστικού, προϋπολογισμού 607.534 €.

• Ενεργειακή αναβάθμιση διοικητηρίου Π.Ε. Φλώρινας με δικαιούχο την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, προϋπολογισμού 397.827 €.

• Ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίου A.T.-T.A.-T.T. ΚΑΙ Τ.Δ.Μ. Εορδαίας Κοζάνης με δικαιούχο το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, προϋπολογισμού 450.000 €.

Τα έργα αυτά συμβάλλουν αφενός στην εξοικονόμηση ενέργειας και αφετέρου στη σημαντική μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, καθώς τα δημόσια κτήρια θεωρούνται από τα πιο ενεργοβόρα κτήρια.

Τα έργα εντάσσονται στον άξονα προτεραιότητας 4: «Υποστήριξη της μετάβασης προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς» του επιχειρησιακού προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 και χρηματοδοτούνται από εθνικούς πόρους και από την Ευρωπαϊκή Ένωση / Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ