10.2.19

Μητσοτάκης: Το "Ιλιντεν" είχε συμφωνηθεί από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Ζάεφ

Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό αλλά και στα αποτελέσματα της συμφωνίας των Πρεσπών άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κοζάνη, ενώ εκτίμησε ότι στις 26 Μαΐου η Ελλάδα θα έχει και βουλευτικές εκλογές

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι με τη συμφωνία των Πρεσπών, η κυβέρνηση ΣυΡιζΑ βρέθηκε απέναντι σε όλους τους Έλληνες, όχι μόνο στη Μακεδονία αλλά σε όλη την Ελλάδα. «Η αλήθεια είναι πολύ σκληρή για τη χώρα μας. Ο κ. Τσίπρας πήρε αποστάσεις από μία εθνική πολιτική απέναντι στο γείτονα και είπε «ναι» εκεί που έξι πρωθυπουργοί είπαν «όχι».

Και πρόσθεσε: «Τα Σκόπια πρέπει να γνωρίζουν ότι θα βρεθούν απέναντι στην Ελλάδα εάν ακολουθήσουν μια συμπεριφορά η οποία υπονομεύει τα εθνικά μας συμφέροντα. Θα αγωνιστώ ώστε να κατοχυρώσω τα Μακεδονικά προϊόντα, τα οποία κινδυνεύουν από αυτή τη συμφωνία και είναι ουσιαστικά απροστάτευτα».

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε έναν διάλογο που είχε με τον πρωθυπουργό το πρώτο διάστημα των διαπραγματεύσεων που οδήγησαν στη συμφωνία των Πρεσπών:

«Με πήρε στο γραφείο μου στη Βουλή να με ρωτήσει την άποψή μου για το "Ίλιντεν". Το "Ιλιντεν" είχε συμφωνηθεί από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Ζάεφ. Και αν δεν υπήρχε η αντίδραση της ΝΔ θα ήταν ακόμη χειρότερα τα πράγματα. Αυτό μου λέει ότι τα ζητήματα αυτά δεν τον ενδιέφεραν πάρα πολύ. Ο κ. Τσίπρας ήταν και παραμένει πρόεδρος ενός κόμματος που τα στελέχη του ζητούσαν να αναγνωριστεί τα Σκόπια ως "Μακεδονία" σκέτο».

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «όψιμο μακεδονομάχο» τον Πάνο Καμμένο και επανέλαβε ότι το πρώτο που θα πράξει ως επόμενος πρωθυπουργός είναι ότι δεν θα «απεμπολήσει το δικαίωμα βέτο στην ενταξιακή διαδικασία των Σκοπίων στην ΕΕ».

«Ξέρετε καλά την εθνικά υπεύθυνη στάση της Ν.Δ. Προειδοποιήσαμε ότι ο ΣυΡιζΑ διχάζει τους Έλληνες για να ενώσει τους Σκοπιανούς. Και αποκαλύψαμε το ρόλο του Πάνου Καμμένου που στα λόγια έπαιζε τον πατριώτη, αλλά στην πράξη έδινε το στυλό στον κ. Τσίπρα για υπογράψει τις Πρέσπες».

Ο κ. Μητσοτάκης, θέτοντας ουσιαστικά σε εκλογική ετοιμότητα τη βάση του κόμματος, ανέφερε ότι στις 26 Μαϊου η χώρα θα έχει σίγουρα εκλογές,(αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές και τις ευρωκλογές) και εκτιμώντας ότι «κατά την άποψή μου η χώρα θα έχει και εθνικές» «και τότε θα είναι η ευκαιρία να στείλουμε ένα μήνυμα στη σημερινή κυβέρνηση: δεν πάει άλλο, φύγετε μπορούμε καλύτερα, η Ελλάδα αξίζει καλύτερα»

φωτογραφία: Πτολεμαίος | πηγή Η Καθημερινή



Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ