4.2.19

Δυτική Μακεδονία: Στην τελική ευθεία το νέο ΠανεπιστήμιοΜέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να έχει οριστικοποιηθεί το σχέδιο νόμου για το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, έτσι ώστε να μπει άμεσα σε δημόσια διαβούλευση, η οποία θα διαρκέσει 40 ημέρες. Αυτό αποφασίστηκε κατά τη συνάντηση του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου και των πρυτάνεων, του Πανεπιστημίου, Αντώνη Τουρλιδάκη και του ΤΕΙ, Στέργιου Γκανάτσιου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οριστικοποιήθηκε το κοινό πλαίσιο, μέσα στο οποίο θα λειτουργήσει το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο θα είναι στα πρότυπα του νέου Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Τις επόμενες ημέρες θα οριστικοποιηθούν επίσης, τα τμήματα αλλά και η χωροθέτησή τους, όπως επίσης και η ένταξη των προπτυχιακών φοιτητών του ΤΕΙ, ενώ αποφασίστηκε οι καθηγητές να επιλέγουν οι ίδιοι τα τμήματα που θέλουν και θα πηγαίνουν μετά από απόφαση της συγκλήτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Κοζάνης, ο αριθμός των τμημάτων αναμένεται να είναι από 21-23.

Από την πλευρά τους τόσο το Πανεπιστήμιο όσο και το ΤΕΙ θα στείλουν μέσα στις επόμενες ημέρες τις παρατηρήσεις τους για τα ανοιχτά θέματα, έτσι ώστε να συνταχθεί το σχέδιο νόμου, που θα μπει προς διαβούλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ