27.2.19

ΟΔΟΣ: Σημαδούρα στους χαλεπούς καιρούς



Μεθαύριο Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 στις 18:30 ["εδώ"], στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του νέου βιβλίου της κ. Χρυσούλας Πατρώνου-Παπατέρπου με τίτλο "Οι Σημαδούρες και άλλες μικρές ιστορίες". Το γεγονός έχει ιδιαίτερη σημασία τόσο για την ίδια την συγγραφέα όσο και για την Καστοριά πιο γενικά.

Δεν είναι μόνο το ότι και αυτή την φορά τα έσοδα της κυκλοφορίας του βιβλίου θα διατεθούν από την κ. Χρυσούλα Πατρώνου – Παπατέρπου αποκλειστικά για τις ανάγκες της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς και αυτό συμβαίνει σε μια Καστοριά που έχει απόλυτη ανάγκη πράξεις υψηλής ηθικής νοηματοδότησης και κοινωνικής συνοχής.

Δεν είναι μόνο το ότι η κυρία Χρυσούλα Πατρώνου κυκλοφορώντας το δεύτερο βιβλίο της (το πρώτο εκδόθηκε και κυκλοφόρησε το 2014 με τίτλο "Το κουφάδι" -εκδ. Κοράλλι- και πάλι για τον ίδιο σκοπό) ["εδώ"] περιποιεί τιμή και ιδιαίτερη χαρά στην εκδοτική προσπάθεια της εφημερίδας ΟΔΟΣ, αφού αποτελεί εγνωσμένη φίλη και αρωγό που με τις τακτικές της συνεργασίες συμβάλλει θετικά στην φυσιογνωμία της εφημερίδας, σε προοδευτική και τολμηρή κατεύθυνση. Μιας Καστοριάς που δεν εκφράστηκε όσο έπρεπε και μπορούσε στο παρελθόν.

Ούτε φυσικά που η ίδια, μόλις το καλοκαίρι του 2018 ήταν που μετέφρασε στην ελληνική γλώσσα με ανάλογη μορφή (ποιητική) το σύνολο των ποιημάτων του ετήσιου αφιερώματος στην γερμανική ποίηση ["εδώ"], αποδεικνύοντας την άοκνη προσπάθειά της να σηματοδοτεί θετικά και ελπιδοφόρα την σημερινή Καστοριά.

Είναι όλα αυτά μαζί. Καθώς και που επιβεβαιώνει την αλήθεια: Πώς η Καστοριά, αν και διέρχεται περίοδο βαθειάς παρακμής και υποβάθμισης, διαθέτει μονάδες και προσωπικότητες που ατομικά και σπανιότερα συλλογικά, μπορούν να αποτυπώνουν ακόμη και σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς την προσδοκία και την ποιότητα στην γενέτειρα τους πόλη ["εδώ" και "εδώ"].

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 22 Νοεμβρίου 2018, αρ. φύλλου 961


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ