22.2.19

Ολ. Τελιγιορίδου: «Αναβαθμίζουμε το ρόλο της Καστοριάς στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση»

«Αναβαθμίζουμε το ρόλο της Καστοριάς στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση καθώς θα λειτουργούν στην πόλη μας πέντε πανεπιστημιακά τμήματα. Παρά τις Κασσάνδρες, την υπονόμευση της προσπάθειάς μας και την ενορχηστρωμένη παραπληροφόρηση από όσους δεν αντέχουν να πουν έστω και μια καλή κουβέντα για καμία επιτυχία της κυβέρνησής μας για την Καστοριά, εμείς ιδρύουμε στην πόλη μας επιπλέον δύο τμήματα και μάλιστα πανεπιστημιακά.
»Το 2015 η πόλη μας είχε δύο τμήματα ΤΕΙ και ένα σε μεταβατικό στάδιο που δεν έπαιρνε εισακτέους από το 2012 καθώς θα έκλεινε το 2017 σύμφωνα με την απόφαση του σχεδίου «Αθηνά» της προηγούμενης κυβέρνησης. Το σύνολο των εισακτέων φοιτητών στο μηχανογραφικό σύστημα για την Καστοριά το 2015 ήταν 370 σπουδαστές. Το μεταβατικό τμήμα του Διεθνούς Εμπορίου του ΤΕΙ έκλεινε το 2017 και οι εναπομείναντες φοιτητές που δεν πρόλαβαν να πάρουν πτυχίο θα μεταφέρονταν στα Γρεβενά.
»Το 2017 ξανανοίξαμε το τμήμα Διεθνούς Εμπορίου το οποίο ξαναμπήκε στο μηχανογραφικό και παρέμεινε στην Καστοριά. Τα τρία υπάρχοντα τμήματα αναβαθμίζονται σε Πανεπιστημιακά και επιπλέον θα ιδρυθούν άλλα 2 τμήματα, το Μαθηματικό τμήμα και το τμήμα Αγωγής και Φροντίδας Πρώιμης ηλικίας. Η Καστοριά θα έχει 5 πανεπιστημιακά τμήματα!

1. Οικονομικής Επιστήμης (πρώην Διεθνούς Εμπορίου)
2. Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων
3. Πληροφορικής (πρώην Μηχανικών Πληροφορικής)
4. Μαθηματικό
5. Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας Πρώιμης Ηλικίας

»Το σύνολο των εισακτέων στην πόλη μας ανά έτος θα είναι 900-1000 φοιτητές και στην τετραετία θα είναι 4000 μόνο από τα πέντε Πανεπιστημιακά τμήματα. Επιπλέον στην πόλη μας θα ιδρυθούν ακόμη δύο τμήματα διετούς φοίτησης και ένα Ινστιτούτο. Το αντικείμενο και ο ακριβής αριθμός των σπουδαστών θα προσδιοριστεί στο αμέσως επόμενο διάστημα. Η πρόταση μου προς τη Σύγκλητο του νέου Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας και τον Δήμο Καστοριάς είναι να συνεργαστούν ώστε να αξιοποιηθεί και το πρώην 1ο Γυμνάσιο Καστοριάς στην Ομόνοια για τα διετή τμήματα».

Ολυμπία Τελιγιορίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ