4.3.19

Αγαπητή ΟΔΟΣ


Καστοριά, 11η Νοεμβρίου:
Ο κ. Κ. Μητσοτάκης, συνομιλεί με δύο παιδιά, που βρίσκονται στ’ αριστερά του.

Αγαπητή ΟΔΟΣ,

«Στο μόνο στο οποίο ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ με αυτούς τους ανθρώπους (βλ. τρομοκράτες!), που έχουν οδηγό και θεό τους την ωμή βία, είναι ότι ο κόσμος μας μπορεί και πρέπει να αλλάξει σε πολλά επίπεδα. Σε αυτό που διαφωνούμε, όμως, με αυτούς κάθετα και οριζόντια είναι ο τρόπος που αυτό πρέπει να γίνει», δήλωσε μεταξύ άλλων η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου για την αποτυχημένη -πανευτυχώς- τρομοκρατική ενέργεια κατά του αντεισαγγελέα κ. Ισίδωρου Ντογιάκου.

«Πάγωσαν» αρκετοί και άλλοι τόσοι τρόμαξαν όταν άκουσαν πως ένα κορυφαίο θεσμικό όργανο της Πολιτείας, ΣΥΜΦΩΝΕΙ με τους διαταραγμένους τρομοκράτες και την ταξική (;) τους πάλη, διαφωνώντας -πάλι καλά- με τον τρόπο, δηλαδή, την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης. Βέβαια, αν αναλογιστεί κανείς τις φιλικές σχέσεις της ΠΦΑ θα καταλάβει γιατί η κ. Δημητρίου που τοποθετήθηκε από την ίδια την κυβέρνηση -και κατ’ επέκταση τον κ. Τσίπρα- αντί της κ. Κοτζαμάνη έφτασε στο σημείο να συμφωνεί με τους επίδοξους τρομοκράτες.

Εξ άλλου, δεν είναι και λίγες οι περιπτώσεις πρωτοκλασάτων στελεχών του ΣυΡιζΑ που δικαστικά υπερασπίστηκαν τρομοκράτες και κατέθεσαν ως μάρτυρες τους. Αρκεί να θυμηθεί κανείς την ανατριχιαστική δήλωση του βουλευτή κ. Μπαλαούρα πως «οργανώσεις όπως η 17Ν είχαν ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου!», τον κ. Λάμπρου που κατέθεσε υπέρ ενός εκ τρομοκρατών της 17Ν, της γενικότερης ευνοϊκής μεταχείρισης που απολαμβάνουν βαριά ποινικά άτομα (βλ. Κουφοντίνας κα) από τον νόμο Παρασκευόπουλου.

Αγαπητή ΟΔΟΣ δεν θα μπορούσε να παραβλεφθεί το γεγονός πως όταν πρόσωπα σαν την κ. Δημητρίου -που υπηρετούν υψηλά θεσμικά αξιώματα και όχι την οικογενειακή επιχείρηση- και τους/τις προκατόχους της, τοποθετούνται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, τότε το μόνο για το οποίο δεν μπορούμε να είμαστε σαν πολίτες εφησυχασμένοι είναι η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να υποστηρίξουν πως το παρανοϊκό δόγμα Πολάκη έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά.

Αρχικά με την προσωρινή προφυλάκισή του κ. Παπαντωνίου και της συζύγου του, έπειτα με το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών της οικ. Σημίτη, του κ. Χρυσοχοΐδη και λοιπών εμπλεκόμενων (;) για την υπόθεση C4I και ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ποια άλλη δικαστική διαμάχη θα ξεκινήσει με οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο που θα προκαλούσε κοινωνική σύγχυση και καφενειακές συζητήσεις. Πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται πως η Εκτελεστική και Δικαστική Εξουσία από ένα επίπεδο και πάνω, έχουν γίνει ένα, παραπέμποντας σε άλλου είδους καθεστώτα και πολιτεύματα. Σίγουρα όχι δημοκρατικά. Πρόκειται για μικροπολιτικές τακτικές από πολιτικάντηδες παλιάς κοπής. Με μοναδικό σκοπό, τον πολιτικό εξευτελισμό των αντιπάλωνκαιτην ταυτόχρονη δημιουργία όποιας θετικής προοπτικής στηνκυβέρνησηπου δήθεν πολεμά το «παλιό διεφθαρμένο» πολιτικό σύστημα.

Και μιας ο λόγος για μικροπολιτικές τακτικές και οπισθοδρομικά μυαλά, δεν θα μπορούσε να ξεφύγει της προσοχής και η αναστάτωση που προκλήθηκε στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας με τις μετεγγραφές των κκ Τατσόπουλου και Πανούτσου. Πραγματικά αγαπητή ΟΔΟΣ, αυτό δεν είναι το κόμμα τα στελέχη του οποίου ζητάνε να κάνει διεύρυνση ο κ. Μητσοτάκης; Γιατί διαμαρτύρονται όλοι αυτοί λοιπόν; Θα επιθυμούσαν διεύρυνση στ’ ακόμη πιο δεξιά της ΝΔ; Δεν έχουν αντιληφθεί, πως τα δεξιότερα βαρίδιά της, έχουν απομακρυνθεί από το κόμμα τους και με προσωπικές πρωτοβουλίες του ίδιου θέλει να κάνει άνοιγμα σε νέα στελέχη; Που δεν θα έχουν καμία σχέση με τις Παπακώστες, τους Αντώναρους και τους Κωνσταντίνους τους εργατικούς;

Αν θα κοιτάξουν οι επαναστατημένοι νεοδημοκράτες δεξιότερα της ΝΔ, θα παρατηρούσαν ένα μωσαϊκό εθνικιστικών, ακραίων και ομοφοβικών συνασπισμών με ακροδεξιό αποκορύφωμα το γνωστό κομματικό ναζιστικό μόρφωμα. Με ποιον πιστεύουν πως θα συνεταιριζόταν ο κ. Μητσοτάκης; Με τον κ. Βελόπουλο και την Ελληνική Λύση; Με τους κκ Μπαλτάκο και Δ. Καμμένο;  Με τους ΑνΕλ; Με τον κ. Φαήλο Κρανιδιώτη και την Νέα Δεξιά του; Με τον κ. Νικολόπουλο και τους Χριστιανοδημοκράτες; Με τον ΛαΟΣ και τον κ. Καρατζαφέρη; Αν τους ήθελε ο πρόεδρος της ΝΔ θα τους είχε διεκδικήσει ή θα επιχειρούσε κοινοπραξία με ορισμένους ή με τους περισσότερους εξ αυτών.

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται πως έχει πάρει τις αποφάσεις του για τον χώρο του πολιτικού ανοίγματος του κόμματος. Και απ’ ότι φαίνεται αυτό θα γίνει στον χώρο του Κέντρου προσεγγίζοντας ανθρώπους που γοητεύονται περισσότερο από στοιχεία του φιλελευθερισμού παρά τον ακραίο κρατισμό και τον συντηρητισμό. Και που μέσα σ’ όλους τους επαναστατημένους Νεοδημοκράτες θα πρέπει να καταλάβουν και ορισμένα τοπικά στελέχη της ΝΔ -αιρετά και μηπως όταν ξιπασμένα και ξινισμένα αναρωτιούνται «Μα καλά; Τι δουλειά έχουν ο Τατσόπουλος και ο Πανούτσος στο κόμμα της ΝΔ;» να απαντούν την ίδια ώρα στους εαυτούς τους «Την ίδια δουλειά που έχουν στο κόμμα επίδοξοι παλαιοΠαΣοΚοι/ες που επιθυμούν να τοποθετηθούν στις βουλευτικές λίστες του νομού Καστοριάς».

Αυτά τα φθηνά και μικροπολιτικά που σας σκανδαλίζουν και σας διεγείρουν, να τα απευθύνετε στα ακροατήρια σας. Που ενδεχομένως να σας έχουν τυφλή εμπιστοσύνη και τα δελεάζετε. Κι όχι σε ορισμένους απ’ εμάς. Που τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο σας βλέπουμε, σας ακούμε, σας διαβάζουμε, σας κρίνουμε. Όλους. Μηδενός εξαιρουμένου. Και το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε στον μακρύ προεκλογικό δρόμο που ξετυλίγεται μπροστά μας.

Ιωάννης Σκόρδας

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 22 Νοεμβρίου 2018, αρ. φύλλου 961





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ