27.3.19

Εκδήλωση για την Ορεστίδα



Η περιοχή της Ορεστίδος κατά την αρχαιότητα και τους παλαιοχριστιανικούς χρόνους είναι το θέμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Απριλίου στις 19:30 στην αίθουσα "Βασίλειος Αβραμίδης" του κτηρίου δωρεάς Δαμιανού Δούμα του συλλόγου "Η Ορεστίς" Άργους Ορεστικού.

Ομιλητές θα είναι: α) ο κ. Χαράλαμπος Τσούγγαρης, αρχαιολόγος προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, με θέμα "Η πολιτιστική ταυτότητα της αρχαίας Ορεστίδος έως την ίδρυση της Διοκλητιανούπολης. Αρχαιολογικά στοιχεία και ιστορικά συμπεράσματα" και β) η κ. Ανδρομάχη Σ. Σκρέκα, αρχαιολόγος βυζαντινών και μεταβυζαντινών αρχαιοτήτων, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς με θέμα "Διοκλητιανούπολη. Ο μετασχηματισμός μιας ρωμαϊκή πολιτείας σε παλαιοχριστιανική".

Στην εκδήλωση θα γίνει αναφορά "μνήμης ένεκεν" στον αρχαιολόγο Θανάση Παπαζώτο, πρώτο ανασκαφέα της Διοκλητιανούπολης και παράλληλα θα εκτεθούν φωτογραφίες του αρχαιολογικού χώρου της Διοκλητιανούπολης από το αρχείο του Κώστα Κυριάζου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ