5.3.19

Λόγος & Αντίλογος




Συνδημότες: «Όχι πάλι λάθος επιλογής»

Πολλοί οι μνηστήρες που ακούγονται για τον δημαρχιακό θώκο της πόλης μας: Μπράβο και εύγε τους. Ποτέ άλλοτε η Καστοριά δεν είχε τόσους πολλούς ζηλωτές υποψηφίους για το τιμόνι της πόλης μας.

Τι αλήθεια συμβαίνει; Μύρισαν ψητό ή μεροκάματο; Ή πράγματι ενδιαφέρονται να δουλέψουν, να φτιάξουν, ν’ αναδείξουν και ν’ αξιοποιήσουν ό,τι καλό και να διορθώσουν ό,τι στραβό βρουν μπροστά τους. Θέλουν πράγματι να καταπολεμήσουν την ανέχεια, την ανεργία, να ζωντανέψουν τη Μητροπόλεως, να δώσουν λύση στα άπειρα προβλήματα της καθημερινότητας που η αδυναμία, η αδιαφορία ή και η άγνοια, των κατά καιρούς αρχόντων, συσσώρευσαν στον τόπο μας;

Αγαπητοί συνδημότες. Η Πηνελόπη άντεξε την πολιορκία των μνηστήρων για είκοσι χρόνια. Εμείς πόσο θα αντέξουμε; Επιτέλους ας ψηφίσουμε, αφού ξεχωρίσουμε αυτούς που μπορούν και πράγματι θέλουν να δουλέψουν για την πόλη. Όχι πάλι λάθος επιλογής. Όχι βαλτούς, ξαδέρφια, φίλους, γνωστούς, ομοϊδεάτες, οι οποίοι όμως δεν αξίζουν, δεν προσφέρουν στα κοινά με επιτυχία, ανιδιοτέλεια, αλτρουισμό, εθελοντικά, δίχως υστεροβουλία αλλά για την αντιμισθία μόνο, το κάνουν.

Θα επιλέξουμε αυτούς που έσκυψαν και πήραν ένα σκουπίδι στο δρόμο τους, που σκούπισαν και ένα μέτρο έξω από την πόρτα τους το πεζοδρόμιο. Ας ψηφίσουμε μια φορά αυτόν που θα δουλέψει για όφελος της πόλης.

Περιθώρια άλλου λάθους επιλογής δεν έχουμε. Χρειάζεται δουλειά πολλή για να ξεφύγουμε από τον πάτο που πιάσαμε. Χρειάζονται μελέτες, προγράμματα, σοβαρότητα και τρέξιμο μέσα και έξω από την Ελλάδα.

Αν λοιπόν οι μνηστήρες που ακούγονται αξίζουν και έχουν στόχους και σκοπούς τα παραπάνω λαμβάνοντας υπόψη το καινούριο εκλογικό σύστημα με τις πολλές παγίδες, για όποιον εκλεγεί ως δήμαρχος. ας καθίσουν όλοι μαζί σε ένα τραπέζι και αφού συζητήσουν μεταξύ τους, να αναθέσουν στον καλύτερο να ηγηθεί, αλλά με την βοήθεια και τη σύμπραξη όλων των άλλων. Ούτως ή άλλως το καλό της Καστοριάς υπόσχονται και επιδιώκουν όλοι. Τα ίδια προβλήματα θέλουν να λύσουν, όπως λένε στις προεκλογικές εξαγγελίες τους, αυτά θέλουμε και εμείς οι συνδημότες τους.

Ίσως έτσι δεν θα χαθεί μια τετραετία, δίχως πρόοδο, ανάπτυξη, νεκρή Μητροπόλεως, δίχως Αρχιτεκτονική Σχολή, δίχως Πνευματικό Κέντρο, βρόμικη λίμνη και τόσα άλλα προβλήματα της καθημερινότητας.

Να μην μειωθεί ακόμη ο πληθυσμός της Καστοριάς και την καταστήσει κωμόπολη ή χωριό, από δε αρχόντισσα γίνει καμαριέρα και ουραγός των γύρω πόλεων. Μεγάλη η αγωνία των δημοτών!

Ανησυχούντες δημότες

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 29 Νοεμβρίου 2018, αρ. φύλλου 962


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ