5.4.19

ΚΟΣΜΑ ΡΕΚΑΡΗ: Το παρελθόν και το παρόν του συλλόγου "Καστοριάς"Όσοι από τους πρώτους μετανάστες υπάρχουμε σήμερα, αναπολούμε τα πρώτα μας χρόνια σ’ αυτήν εδώ τη φιλόξενη χώρα, την οποία -παρά τις αρχικές δυσκολίες που συναντήσαμε- τη σεβαστήκαμε και την αγαπήσαμε. Απλώνοντας διάπλατα τα ευγενή αισθήματα, τις προσδοκίες και τις αξίες μας, ξεπεράσαμε κάθε δυσκολία. Ο λαός μας λέει «κάθε αρχή και δύσκολη».

Τα πρώτα χρόνια δεν είχαμε τη δυνατότητα, δεν μπορούσαμε σ΄αυτήν εδώ την πρωτόγνωρη χώρα να τα έχουμε όλα. Οι κοινωνικές μας επαφές δεν μας ικανοποιούσαν και για το λόγο αυτό εξασκήσαμε τα δικά μας ήθη και έθιμα. Είναι και άλλος λόγος που δημιουργήσαμε τους Συλλόγους. Εμείς «Οι Καστοριανοί» με θέληση και με πολύ μεράκι τρέξαμε στο κάλεσμα που μας έγινε να δημιουργήσουμε και να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ο αξιόλογος Καστοριανός Σύλλογος «Η Καστοριά» Βοηθήσαμε στην πρόοδό του, τον κάναμε αξιόλογο μπροστάρη και γι’ αυτό ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή.

Ήταν ένας από τους πρώτους συλλόγους που με την αγάπη και τη βοήθεια των Καστοριανών-μελών του, απέκτησε στο 219 Elizabeth Street, στο North Coburg, το εντευκτήριό του, το οποίο πολύ γρήγορα ξεπλήρωσαν τα μέλη του και έτσι αγαπήθηκε από τους ίδιους τους Καστοριανούς. Τα αποκλειστικά Καστοριανά μέλη που έδωσαν τον εαυτόν τους για την επιτυχία του συλλόγου, είναι διωγμένα από τη σημερινή διοίκηση (και, όπως φημολογείται, πολλά μέλη της δεν κατάγονται από την Καστοριά)

Επειδή ο χρόνος φθείρει τα πάντα αλλάζουν και οι καιροί. Όταν βρεθούν οι καλοί τιμονιέρηδες και οι φιλότιμοι συνεργάτες ο οργανισμός στέκει όρθιος και δυνατός. Μόνο ο εγωιστής και ο ανίδεος προσπαθεί να παρουσιάσει τα πάντα με τον δικό του τρόπο, γιατί πιστεύει ότι όλα βαίνουν καλώς και έτσι προσπαθεί να μας πείσει ότι τα άσχημα και τα ανάποδα είναι και καλά. Όλα αυτά είναι εις βάρος του Συλλόγου και των μελών.

Σήμερα στους γνήσιους Καστοριανούς δεν δίνεται το δικαίωμα της ψήφου, αγνοώντας ότι το καταστατικό συντάχθηκε από τον πρώτο πρόεδρο του συλλόγου και ψηφίστηκε ομόφωνα από τα γνήσια Καστοριανά μέλη. Από το υστέρημά τους ξεπλήρωσαν τα χρέη του κτηρίου.

Σήμερα, όμως, τον λόγο έχουν οι μη Καστοριανοί και αυτοί που δεν έχουν να παρουσιάσουν μία απόδειξη που να δείχνει τη δωρεά. Όλα αυτά ενεργοποίησαν περισσότερα από 80 μέλη τα οποία είναι πραγματικά μέλη και έχουν αγαπήσει και πραγματικά ενδιαφέρονται για τον Καστοριανό Σύλλογο. Πήραν την απόφαση στις 17 Μαρτίου και ώρα 2 μμ να κάνουν Γενική Συνέλευση στο ιδιόκτητο κτήριο, 219 Εlisabeth Street, North Coburg. Καλείται ο πρόεδρος να βρίσκεται εκεί και να δικαιολογήσει την γενική συνέλευση την οποία ήταν ο ίδιος υποχρεωμένος να είχε συγκαλέσει προ πολλού, για το καλό του συλλόγου.

Η εφημερίδα της Μελβούρνης «Νέος Κόσμος», τη Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2005, δημοσίευσε «Το κύκνειο άσμα», το οποίο αναφέρεται στην αναβάθμιση του συλλόγου. Σήμερα και σε συνέχεια έχουμε τον ίδιο πρόεδρο. Το εντευκτήριο (βλέπε στη σελίδα στο facebook) έχει ενοικιαστεί ή ενοικιάζεται. Σε τελική ανάλυση, δεν συμβιβάζεται με τους σκοπούς και το καταστατικό του καστοριανού συλλόγου. Κανείς από τους Καστοριανούς δεν θα ήθελε το τόσο γνωστό εντευκτήριο στην ελληνική παροικία και ο σύλλογός μας να βρεθούν σ' αυτήν την κατάντια.

Προειδοποιούμε τον πρόεδρο και τα σημερινά μη καστοριανά μέλη να καλέσουν έκτακτη γενική συνέλευση ή να παραβρεθούν στις 17 Μαρτίου 2019 στο κτήριο του Συλλόγου, στο 219 Elizabeth Street, στο North Coburg, για να αποκαταστήσουμε τον σεβασμό προς τον καστοριανό σύλλογό μας.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 28 Μαρτίου 2019, αρ. φύλλου 979

Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ