18.4.19

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ


ΟΔΟΣ 18.4.2019 | 982

Πάμε στον Άδωνι για καφέ


Έχει παρατηρηθεί ότι οι «υψηλοί» προσερχόμενοι στην Καστοριά, είτε ανήκουν στον κύκλο της νυν βουλευτή Καστοριάς κ. Μ. Αντωνίου, είτε απηχούν την λαϊκή δεξιά, την δεξιά πτέρυγα της ΝΔ· καθώς οι μετριοπαθείς στην πραγματικότητα μάλλον δεν ήταν ποτέ απολύτως κατανοητοί στο κοινό, την εκλογική πελατεία της Καστοριάς. Για παράδειγμα οι κεντρογενείς και πιο διαλλακτικοί, οι τύπου εκσυγχρονιστές, δεν φαίνεται να ταιριάζουν στον καμβά της εσωστρεφούς Καστοριάς.

Διαβάστε επίσης:

ΗΛΙΑ ΠΑΠΑΜΟΣΧΟΥ:
Ο κορμοράνος
Μοιάζει σαν να μην νοιάζεται γι’ αυτόν κανείς, πέρα από τον άνεμο που άσπλαχνα του κουνάει το κορμί, σαν βαρίδι σ’ ένα εκκρεμές που απ’ την αρχή του κόσμου έχει κουρντιστεί.

ΕΛΕΝΗΣ ΒΑΦΕΙΑΔΟΥ-ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ:
Αθανάσιος Χριστόπουλος
O νεαρός Αθανάσιος από μικρός έδωσε δείγματα μεγάλου ζήλου για σπουδές και στάλθηκε σε ηλικία 8 ετών στην πριγκηπική Σχολή στο Βουκουρέστι, που διευθύνονταν την εποχή εκείνη από τον περιώνυμο ελληνιστή Νεόφυτο Καυσοκαλυβίτη.

Το Σκάκι
Αυτή την "ανανέωση" ο κ. Κορετσίδης θα τη φέρει με την συνεργασία των ίδιων αντιδημάρχων του Αγγελή; Δηλαδή με τους αντιδημάρχους "Εν τιμή" Κωτούλα, Ζήση και Λίτσκα; Δηλαδή τώρα, μετά πέντε χρόνια, θα "σηκώσουν τα μανίκια" και θα παράγουν έργο; Ποιοι φταίνε τελικά για την ομολογουμένως οριακή κατάσταση του Δήμου Καστοριάς; Η φουκαριάρα η μάνα μου; 

ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ:
Αγαπητή ΟΔΟΣ
Την Καστοριά επισκέφτηκε ο κ. Κούλογλου, με τον παχυλό μισθό του "κακού" Ευρωκοινοβουλίου, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του «Γιατί μπαμπά είναι κακιά η ακροδεξιά;». Θα έπρεπε να διευκρινιστεί, για ποιον λόγο η Αριστερά κι οι εκπρόσωποι της καπηλεύονται μονόπλευρα τους όρους «προοδευτικότητα» και «πόλεμος εναντίον της ακροδεξιάς» κι άλλα τέτοια ορθά μεν, αερολογίες δε.

ΛΑΖΑΡΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ:
Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική
Επιστράφηκαν δύο σιγίλια στην μονή που είχαν κλαπεί. Το σιγίλλιο στην βυζαντινή και μετέπειτα στην μεσαιωνική εποχή σήμαινε σφραγίδα και απ’ αυτήν την έννοια έγγραφο εκκλησιαστικό με σφραγίδα – πατριαρχική εγκύκλιος εσφραγισμένη. Από το λατινικό sigillium, που είναι υποκοριστικό της λέξης sigmum = ομοίωμα, αγαλματίδιο. 

ΚΟΣΜΑ ΡΕΚΑΡΗ:
Ζητάμε την αλήθεια και μία συμβιβαστική λύση
Με την μαζική προσέλευση στην διαμαρτυρία που έγινε από τα μέλη που κατάγονται  από την Καστοριά, τα μέλη που αγάπησαν και αγαπούν τον Σύλλογο, διαμαρτυρηθήκαμε και κερδίσαμε την μάχη.

-Ο πανικός πριν από την ήττα

-Διαξιφισμοί

-Το όνομα Άδωνις

- Οι ευθύνες της κληρονομιάς

κι άλλα.

ΟΔΟΣ
το βήμα της Καστοριάς
Πέμπτη 18.4.2019 | 982

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος18/4/19

    "Των οικιών ημών εμπιπραμένων
    ημείς ..." Άδωνιν!

    α υ τ ό χ θ ω ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/4/19

      Μόνο άδουν;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος18/4/19

      Όπως λέμε κλίνοντας
      [πολύ επί τα δεξιά]
      ο Αδωνις
      του Αδ ...όνειδος!
      [Αλλά και τον Κουρουμπλή
      ή τον βαρυ-Πολάκη
      που τους βάζεις πε μου...]

      α υ τ ό χ θ ω ν

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος19/4/19

    Η παραπληροφόρηση συνεχίζεται από τα μεγάλα κόμματα. Χωρίς ντροπή καμία, στέκονται τώρα δίπλα στους απογόνους των Μακεδονομάχων και ποζάρουν, για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαουτζίκου μετά την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών. Ποιος και γιατί να τους πιστέψει;
    Δεν έκαναν δα και τίποτε για να αποτρέψουν το κακό. Και τώρα καπηλεύονται την ιστορική μνήμη προσπαθώντας να προκαλέσουν εντυπώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/4/19

      Ναι, όμως, η Μακεδονία, ήταν, είναι και θα είναι Ελληνική. Το βροντοφωνάζουν στην Καστοριά με κάθε ευκαιρία οι [.....]

      Διαγραφή
  3. μη υποψήφιος23/4/19

    Απίστευτος ευτελισμός, σήμερα, του δημόσιου προεκλογικού λόγου, από τον υποψήφιο δήμαρχο [.....] που οδεύει στο δρόμο του Ψινάκη.
    Τι άλλο θα δούμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ