17.4.19

Ανακοίνωση της ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ



Με αφορμή την επίσκεψη του στο Βελβεντό ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να διαφημίσει το «περίφημο έργο» της κυβέρνησης για την επιστροφή της οικονομίας στον «ενάρετο κύκλο», την ίδια στιγμή που η ζωή που βιώνει ο λαός της περιοχής αποκαλύπτει την πραγματικότητα, με τη Δυτική Μακεδονία να σπάει τα ρεκόρ σε ποσοστά ανεργίας.

Η κυβέρνηση χέρι-χέρι με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας στηρίζουν την πολιτική που οδήγησε στην ενεργειακή φτώχεια το 30% του ελληνικού λαού. Όσο και αν μιλάνε για τα περίφημα «κοινωνικά αγαθά», όπως το νερό και η ενέργεια, ταυτόχρονα παραχωρούν στους επιχειρηματικούς ομίλους ποτάμια, δάση, λίμνες, τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη η κατασκευή υδροηλεκτρικών ακόμα και σε περιοχές Νatura από ιδιώτες όπως για παράδειγμα στον ορεινό όγκο των Γρεβενών.

Όση προσπάθεια και αν κάνει η κυβέρνηση για «να πάρει μέτρα στήριξης των αγροτών» κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τα αγροτοδικεία της κυβέρνησης, με κατηγορούμενους αγροτοσυνδικαλιστές της περιοχής μας, το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο που διατήρησε άθικτο ενάντια στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Ούτως ή άλλως δεν είπε λέξη για το γεγονός ότι αρνήθηκε να διαθέσει από τον κρατικό Προϋπολογισμό έστω και ένα ευρώ, για έστω μια μικρή μείωση του κόστους παραγωγής στους βιοπαλαιστές αγρότες, ενώ την ίδια στιγμή μοιράζει δισεκατομμύρια σε εφοπλιστές και βιομηχάνους για φοροαπαλλαγές αλλά και για επιδότηση των καυσίμων τους.

Φυσικά δεν έλειψαν τα μεγάλα λόγια για το «νέο παραγωγικό μοντέλο» της επιχειρηματικότητας και της κοινωνικής οικονομίας. Όταν μιλάνε για «υγιή κοινωνική οικονομία» δεν μπορούν να κρύψουν πως με το μανδύα αυτό ανοίγουν το δρόμο σε νέα πεδία κερδοφορίας για το κεφάλαιο, όπως ούτως ή άλλως αποδείχθηκε και με την περίφημη ΔιΑΔυΜα αε.

Η κυβέρνηση αφού έφερε το αντιδραστικό νομοσχέδιο του Κλεισθένη που δένει χειροπόδαρα τους δήμους και τις Περιφέρειες με τους όρους της «ανταποδοτικότητας» και της επιχειρηματικής λειτουργίας, τώρα επιδίδεται σε φανφάρες περί δικαίωσης και περί δίκαιου που έγινε πράξη. Οι διοικητικές αλλαγές που έγιναν και εξελίσσονται στην τοπική διοίκηση, ούτε έφεραν, ούτε θα φέρουν ανάπτυξη προς όφελος του λαού. Καμία φιλολαϊκή τοπική πολιτική δεν μπορεί να υπάρξει όσο η κεντρική πολιτική της χώρας έχει ως προτεραιότητα τα συμφέροντα και την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Η παράσταση Τσίπρα-Καρυπίδη ανέδειξε πιο ξεκάθαρα την ανάγκη ενιαίας απάντησης απέναντι στην ενιαία αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τις ζωές του λαού της Δυτικής Μακεδονίας. Ούτως ή άλλως ο κ. Τσίπρας με περίσσιο θράσος παραδέχτηκε ότι «χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού η Ελλάδα βρίσκεται εκτός μνημονίων», δηλαδή αφού μάτωσε το λαό με το 3ο μνημόνιο, απογείωσε τη φοροεπιδρομή στα λαϊκά νοικοκυριά, πανηγυρίζει για τους θετικούς δείκτες στην κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Ο λαός τώρα να τους γυρίσει την πλάτη, να δυναμώσει τη δύναμη του ισχυροποιώντας το ΚΚΕ παντού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ