13.5.19

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες βελτίωσης του κόμβου στην διασταύρωση Αποσκέπου και στην επαρχιακή οδό Νεστορίου-Πεύκου



Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες βελτίωσης του κόμβου επί της εθνικής οδού "Έξοδος Καστοριάς (γήπεδο) – Απόσκεπος – Χάνι Μπιρίκι (παλαιό)" στην διασταύρωση προς Απόσκεπο, στο ύψος του εκθετηρίου της ΕΔηΚα.
Οι εργασίες περιελάμβαναν την αποξήλωση του υφιστάμενου κόμβου και τη δημιουργία νέου κυκλικού, τη δημιουργία κυκλικού δακτυλίου πλάτους 3 μέτρων, 7 εκατοστά υψηλότερο από το οδόστρωμα, που έγινε για την άνετη και ασφαλή διέλευση των μεγάλων φορτηγών επί της κυκλικής νησίδας, τη διαγράμμιση, την ασφαλτόστρωση και τον ηλεκτροφωτισμό. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 100.000€, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ΣΑΕΠ 541 και εκτελέστηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.


■ Επίσης ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής τοιχίου για την αντιμετώπιση του φαινομένου των βραχωδών καταπτώσεων στη Χ.Θ. 7+300 (αρχή μέτρησης το κέντρο του Νεστορίου) της επαρχιακής Οδού Νεστορίου – Πεύκου (Ε.Ο.12).
Για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος από τις πτώσεις βράχων, μετατοπίστηκε «παράλληλα» ο άξονας της οδού κατά 3,00 m και κατασκευάστηκε τοιχίο μήκους 106,40 m και ύψους 3,00 από οπλισμένο σκυρόδεμα C20/25, το οποίο θα λειτουργεί ως «βραχοπαγίδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ