31.5.19

ΟΔΟΣ: Reception




Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ είναι από την Π. Ε Κοζάνης, στο κτήριο της άλλοτε Νομαρχίας. Στην καρδιά της Κοζάνης, φυσικά.

ΔΕΚΑ περίπου χρόνια μετά την έναρξη της οικονομικής κρίσης που οδήγησε στην κατάρρευση την κοινωνία και μερική αστάθεια στο πολιτικό σύστημα, υπάρχει πάντα εκεί στην Κοζάνη, τμήμα υποδοχής, δηλαδή ελληνιστί reception, για επενδυτές!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ανέκδοτο, ούτε μοντάζ. Κ.Υ.Ε.: Κέντρο Υποδοχής Επενδυτών.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ γνωστό εάν εκτός από reception, εκεί στην Κοζάνη υπάρχει παραδίπλα και lobby επενδυτών, όπως συμβαίνει γενικά στα «καλά» ξενοδοχεία μερικών αστέρων και άνω· ή ακόμη και campus.

ΑΛΛΑ το βέβαιο είναι ότι εδώ στην Καστοριά, μοναδική εκδοχή επενδυτών που χειρίζεται το Κ.Υ.Ε., είναι σε zombies, ειδικά την νύχτα.

ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ που είχαν εκδηλώσει πριν αρκετούς μήνες, ενδιαφέρον για επενδύσεις στην... Καστοριά, την οποία και επέλεξαν, —σύμφωνα πάντα με την δημοτική αρχή, μάλλον χάθηκαν κάπου στον δρόμο του μεταξιού.

Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ανάπτυξη που προώθησε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με αλλεπάλληλα ταξίδια, φωτογραφίες και συμμετοχές σε εκθέσεις του εξωτερικού, μένει στα χαρτιά. Η Οικουμένη δεν δείχνει να αναγνωρίζει το μεγάλο έργο τους.

ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ υποψήφιους να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι, για την Καστοριά, ορισμένοι από τους οποίους πολιτικά ίσως και να μην απέχουν πολύ από τα πολιτικά ζόμπι, η ιδέα για τους «επενδυτές», μια ιδέα από την γείτονα και πλεονέκτη Κοζάνη, ίσως και να μπορούσε να αντιγραφεί.

ΑΛΛΟ ένα ακόμη ευφάνταστο σενάριο, επιστημονικής φαντασίας στην Καστοριά, την πρωτεύουσα της ουτοπίας, την Neverland.

ΒΕΒΑΙΑ το να είναι κάποιος εδώ υποψήφιος, με αντιγραφή του τίτλου του δημοτικού συνδυασμού του νυν δημάρχου Κοζάνης σε «Καστοριά, πόλη για να ζεις», μάλλον δύσκολο μοιάζει.

ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ –που θα έδειχνε και κάποια αντίληψη ρεαλιστική για την κατάσταση και αίσθηση του χιούμορ: «Καστοριά, πόλη για να φεύγεις», πιο κοντά στην πραγματικότητα μοιάζει.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 14 Φεβρουαρίου 2019, αρ. φύλλου 973

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ