25.5.19

ΟΔΟΣ: Οι μετά βδελυγμίας αποτασσόμενοι


ODOS | newspaper of Kastoria
ΟΔΟΣ 16.5.2019 | 986


ΠΟΙΟΣ  θα μπορούσε να διανοηθεί ότι θα ήταν ποτέ δυνατό στο παρελθόν, προοδευτικό κόμμα εξουσίας και μάλιστα το παρόν αριστερό κυβερνητικό, να δηλώνει δημόσια την στήριξη του (όχι την πατρότητα) σε υποψήφιο δήμαρχο συγγενούς ιδεολογικής καταγωγής, και να σπεύδει ο υποψήφιος δήμαρχος να αποτάσσεται μετά βδελυγμίας την… δημόσια θέση του κόμματος;

ΑΝΤΙ για παράδειγμα να ευχαριστήσει το κόμμα αυτό, και ξεκαθαρίζοντας την θέση του να διευκρινίσει ότι επιζητεί την αναγνώριση και στήριξη όλων των ψηφοφόρων και όλων των δημοκρατικών κομμάτων με όρους ανεξαρτησίας, να εξαπολύει μύδρους καταγγέλλοντας πάτρωνες, προστάτες και τα συναφή.

ΑΥΤΟ συνέβη τις τελευταίες ημέρες και το γεγονός δεν αφορά μόνο την περιοχή της Καστοριάς, αλλά παρατηρήθηκε γενικότερα και αλλού στην Ελλάδα.

ΜΟΝΟ που εδώ στην Καστοριά, όπου όλοι λίγο ή πολύ γνωρίζονται μεταξύ τους, έκπληξη προκαλεί το οργίλο ύφος των ανακοινώσεων που ακολούθησαν, από την ώρα που ο ΣυΡιζΑ, επίσημα πλέον και δημόσια, ανακοίνωσε ευθέως την υποστήριξη του σε Καστοριά, Άργος Ορεστικό και Νεστόριο προς συγκεκριμένους υποψήφιους δημάρχους.

ΟΠΩΣ τον κ. Αλέξανδρο Ταμήλια στην Καστοριά που έσπευσε πάντως να αποκρούσει την υποστήριξη και να την διαψεύσει, αλλά ιδιαίτερα προς τους κ.κ. Πάνο Κεπαπτσόγλου (ήδη δήμαρχο) και Χρήστο Γκοσλιόπουλο (τέως δήμαρχο) σε Άργος Ορεστικό και Νεστόριο αντίστοιχα.

ΔΙΟΤΙ της δημόσιας υποστήριξης της κυβέρνησης του ΣυΡιζΑ ακολούθησαν όχι μόνο διαψεύσεις του ΣυΡιζΑ εσωτερικού (Καστοριάς δηλαδή), ούτε μόνο οι αντιδράσεις των τιμημένων υποψηφίων σε Άργος Ορεστικό και Νεστόριο.

ΑΛΛΑ και η δηκτική και με πολλούς αποδέκτες ανακοίνωση της βουλευτή Καστοριάς κ. Ολυμπίας Τελιγιορίδου, που αποτελεί κατ’ ουσία εκδοχή των αναφορών της συναδέλφου της κ. Μαρίας Αντωνίου, για αυτούς που δεν φορούν παντελόνια.

ΑΝΕΦΕΡΕ συγκεκριμένα η κυβερνητική βουλευτής: «Η ανάληψη της ευθύνης των πράξεων τους είναι δυστυχώς για κάποιους άγνωστη έννοια».

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ, εάν ήταν αποκλειστικά τοπικό, θα μπορούσε να εξηγηθεί είτε στο επίπεδο της αποφυγής συσπειρώσεων των αντιπάλων, ιδιαίτερα λόγω των συσχετισμών της περιοχής, είτε λόγω των επιπτώσεων του ζητήματος με την συμφωνία των Πρεσπών.

ΑΦΟΥ αν αποδέχονταν την υποστήριξη –που ο ΣυΡιζΑ αποκάλυψε ότι υπάρχει– θα τους εξέθετε στην κοινή γνώμη για το ευαίσθητο εθνικό θέμα.

ΟΜΩΣ το γεγονός ότι και αλλού στην Ελλάδα παρατηρήθηκαν οι ίδιες κωμικοτραγικές καταστάσεις, ενισχύει την υπόνοια ότι εκτός από τις προαναφερόμενες εξηγήσεις που ασφαλώς και έχουν την αξία τους, και στην Καστοριά όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, οι υποψήφιοι δήμαρχοι αντιλαμβάνονται εκλογική ήττα (αν όχι συντριβή) και δεν επιθυμούν να συνδεθούν με τον πολιτικό φορέα.

ΜΟΝΟ που ο φορέας αυτός (ΣυΡιζΑ), ασκεί ακόμη την κυβερνητική εξουσία και προφανώς δεν τρελάθηκε στα καλά καθούμενα.

ΠΟΣΟ μάλλον όταν ιδίως στις περιπτώσεις των υποψηφίων του Άργους Ορεστικού και Νεστορίου, οι μετά βδελυγμίας αποτασσόμενοι, δεν προσγειώθηκαν ακριβώς από άλλο πλανήτη και έχουν την δική τους ιστορία.

Φωτογραφία: Σκηνή από την Δύναμη του Πεπρωμένου, του Βέρντι, από την Όπερα της Ζυρίχης.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 16 Μαΐου 2019, αρ. φύλλου 986



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ