16.6.19

Βιβλίο: Το σκοπιανό ζήτημα και η συμφωνία των Πρεσπών



Σύνδεσμος Προάσπισης Μακεδονίας – Θράκης

Μόλις κυκλοφόρησε από τον Σύνδεσμο Προάσπισης Μακεδονίας-Θράκης (ΣΠΜΘ) η δεύτερη έκδοση του βιβλίου με τίτλο: «Ψηφίσματα, επιστολές, ανακοινώσεις, για το σκοπιανό ζήτημα και τη Συμφωνία των Πρεσπών». 

Την επιμέλεια του βιβλίου έκανε ο ομ. καθηγητής Ιατρικής του Α.Π.Θ., μέλος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, συγγραφέας πολλών βιβλίων, φίλος και συνεργάτης της ΟΔΟΥ, κ. Δημήτριος Καραμήτσος  και εκδόθηκε από τις εκδόσεις του συνδέσμου ΣΠΜΘ, ο οποίος εργάζεται με κάθε νόμιμο τρόπο για την προάσπιση της ακεραιότητας, της ιστορίας και του πολιτισμού των ακριτικών περιοχών της Ελλάδας και πρωτίστως της Μακεδονίας και της Θράκης.

Το  βιβλίο περιλαμβάνει μια επιλογή από ψηφίσματα, ανακοινώσεις και επιστολές που αναφέρονται στο σκοπιανό ζήτημα και την συμφωνία των Πρεσπών. Ο αναγνώστης, όπως δημοσιεύεται στον πρόλογο του βιβλίου, «μετά την ανάγνωση έστω και μέρους του βιβλίου αυτού, θα ενημερωθεί:
α) για το πόσο αντίθετοι προς τη συμφωνία των Πρεσπών είναι οι Έλληνες και
β) για τους κινδύνους που θα προκύψουν στο άμεσο και απώτερο μέλλον, αν εφαρμοστεί η ετεροβαρής συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία η Ελλάδα παραδίδει το ελληνικό όνομα Μακεδονία μαζί με την αναγνώριση μακεδονικής ταυτότητας (εθνότητα) και γλώσσας στο κράτος των Σκοπίων. Σε αντάλλαγμα παίρνει μόνο υποσχέσεις, υποσημειώσεις και αστερίσκους. Με όλα αυτά η χώρα μας μπαίνει σε μια βαθιά εθνική κρίση».

Το βιβλίο διατίθεται και σε ηλεκτρονική μορφή "εδώ".


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 7 Μαρτίου 2019, αρ. φύλλου 976



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ