24.6.19

Με ιχθύδια πέστροφας εμπλουτίστηκαν τα λιμνοφράγματα

Ολοκληρώθηκε η β’ φάση του εμπλουτισμού των λιμνοφραγμάτων Βράχου και Γέρμα, με 3.500 νεαρά ιχθύδια πέστροφας, μέσου βάρους 100 γραμ., σε μια προσπάθεια της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς να τονώσει τα ιχθυοτρόφα ύδατα της περιοχής.
Αρωγός σε αυτή τη δράση στάθηκε, ο Δήμος Άργους Ορεστικού με τη διάθεση οχήματος και οδηγού, ενώ ιδιώτης ιχθυοκαλλιεργητής παραχώρησε τις δεξαμενές μεταφοράς των ζωντανών ψαριών και όλων των παρελκομένων.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που συνεχίστηκε και φέτος σε συνεργασία με το τμήμα αλιείας της Π.Ε.Καστοριάς, της γενικής διεύθυνσης Αλιείας και των κρατικών ιχθυογενετικών σταθμών Ιωαννίνων και Πέλλας (από όπου προέρχονται να νεαρά ιχθύδια), στο πλαίσιο συστηματικών ενεργειών για ενίσχυση των ιχθυοαποθεμάτων της περιοχή.
Εφιστάται η προσοχή στους ερασιτέχνες αλιείς για την τήρηση της αλιευτικής νομοθεσίας, σχετικά με τα επιτρεπόμενα αλιευόμενα μεγέθη, τα είδη ιχθύων, καθώς και τις χρονικές και τοπικές απαγορεύσεις, μερικής ή καθολικής απαγόρευσης αλιείας, σύμφωνα με τις εκδοθείσες αποφάσεις και ανακοινώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ