2.9.19

ΟΔΟΣ: Γυρνώντας την [σημερινή παλιά] σελίδα


ΟΔΟΣ 30.5.2019 | 988

Ο σχολιασμός και η ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος των ευρωεκλογών της περασμένης Κυριακής, που αναπόφευκτα επέσπευσαν πολιτικές εξελίξεις οδηγώντας σε πρόωρες εκλογές (που κατά την εκτίμηση της ΟΔΟΥ ανεξαρτήτως του εύρους της ήττας του ΣυΡιζΑ θα προκηρύσσονταν) για το εθνικό κοινοβούλιο σε έναν περίπου μήνα και πιο ειδικά την 7η Ιουλίου, που θα είναι εκλογική Κυριακή της Αγίας Κυριακής, μπορεί κατά κάποιο τρόπο να αναβληθεί.

Άλλωστε τα πραγματικά προβλήματα και η αλαζονεία της εξουσίας, είναι «αξίες» που χαρακτηρίζουν τον δημόσιο βίο γενικά και δεν αφορούν αποκλειστικά όσους αποδοκιμάστηκαν στις κάλπες. Ανησυχητικά δεδομένα, που δεν μπορούν να «χαρτογραφηθούν». Παρά την προσπάθεια της διακυβέρνησης ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ να δαιμονοποιήσουν το παλιό πολιτικό σύστημα, τα δικά τους λάθη, έφεραν το αποτέλεσμα της Κυριακής. Ιδίως στους ΑνΕλ ψάχνουν ακόμη και τις δικές τους ψήφους.

Είναι ακόμη δύσκολο να προσεγγιστούν πτυχές της αλλόκοτης πολιτικής και κοινοβουλευτικής κατάστασης που ανέθεσε τις κυβερνητικές ευθύνες από τον Ιανουάριο του 2015 έως τώρα, στην κατάσταση που φεύγει και αποχωρεί. Όλα αυτά μπορούν να περιμένουν. Κι’ ας είναι λιγοστός ο πολιτικός χρόνος που απομένει ως τις εθνικές εκλογές.

Διότι στην Δυτική Μακεδονία σημειώνονται σημαντικές αλλαγές. Το εκλογικό σώμα κλείνει τους ανοικτούς λογαριασμούς ως προς τον συνδυασμό του κ. Θεοδώρου Καρυπίδη που έχασε την εξουσία, ενώ ιδιαίτερα στον Δήμο Καστοριάς αναδείχθηκε τρίτος -παρά την συμμετοχή νέων ηχηρών ονομάτων (της Καστοριάς) ως υποψηφίων- καταποντισμένος από τις κάλπες.

Προφανώς αυτό συνέβη στο πλαίσιο μιας ολοφάνερης αποδοκιμασίας πεπραγμένων και άπρακτων την τελευταία 5ετία, κατά την οποία στην Περιφερειακή Αρχή χειρίστηκε τις τύχες της Δυτικής Μακεδονίας, μια ετερόκλητη συγκυριακή παρέα λογικών και όχι μόνο, αγανακτισμένων ή όχι, αψέκαστων αλλά και ψεκασμένων, αθέων και ενθέων, όπως και αθεόφοβων, που εκτός από την ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, εκχώρησαν με τις πράξεις τους στο τέλος την «Μακεδονικότητα» σε μη Έλληνες.

Ενώ την Κυριακή από τις κάλπες της Καστοριάς, στην 2η θέση αναδείχθηκε η κυρία Γεωργία Ζεμπιλιάδου σε τοπικό επίπεδο, που δείχνει να συγκρατεί τις προδομένες δυνάμεις του ΠαΣοΚ της περιοχής.

Και με την καθαρή αλλά κάπως περιορισμένη νίκη του κ. Γεωργίου Κασαπίδη, που εκλέχθηκε νέος περιφερειάρχης πετυχαίνοντας απόλυτη πλειοψηφία από την πρώτη Κυριακή, με επικεφαλής σύμβουλο για την Καστοριά τον κ. Δημήτριο Σαββόπουλο που πέτυχε ένα πολύ σημαντικό αριθμό σταυρών προτίμησης (6.624), αναγορεύοντας τον ίδιο σε υπολογίσιμο πολιτικό παράγοντα στα όρια της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, και αναθέτοντάς του ταυτόχρονα τις σχετικές ευθύνες του μελλοντικού υπόλογου.

Η Καστοριά έχοντας κλείσει και τους λογαριασμούς της στα μέτωπα αυτά, ετοιμάζεται να γυρίσει μια ακόμη σελίδα. Αρκεί να την γυρίσει στο μέλλον και όχι στο παρελθόν.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 30 Μαΐου 2019, αρ. φύλλου 988

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ