13.9.19

Εκδηλώσεις μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου



Ημέρα εθνικής μνήμης γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Πρόγραμμα

Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα της 14ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 15ης Σεπτεμβρίου. Φωταγώγηση όλων των δημοσίων καταστημάτων, καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, ΟΤΑ, Τραπεζών και καταστημάτων κοινής ωφελείας από τη δύση του ηλίου της 14ης Σεπτεμβρίου μέχρι τις πρωινές ώρες της 15ης Σεπτεμβρίου.

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

17:00 Πάρκο εθνικής συμφιλίωσης: Προβολή ντοκιμαντέρ της σειράς «Ιστορικοί περίπατοι» που αναφέρεται στους πρόσφυγες. Ακολουθεί ομιλία από τον επιστημονικό υπεύθυνο του πάρκου κ. Ραυμόνδο Αλβανό με θέμα: «Οι πρόσφυγες που ήρθαν στην περιοχή της Καστοριάς μετά το 1922. Κοινωνικές και πολιτικές ταυτότητες και συμπεριφορές». Οι εκδηλώσεις στο πάρκο τελούνται από τον σύλλογο Απολλωνιαδιτών Καστοριάς. Υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης προς και από το Πάρκο εθνικής συμφιλίωσης. Πληροφορίες: κ. Βασιλική Παπαμαντζάρη τηλ. επικοινωνίας 6942555452

18:30 Υποδοχή της τίμιας κάρας της Αγίας Σοφίας της Κλεισούρας, στον Ι.Ν. Αγίου Νικάνορος Καστοριάς. Ακολουθεί μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός.

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

07:00 Όρθρος και αρχιερατική θεία λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Νικάνορος Καστοριάς.

08:00 Έπαρση της σημαίας στην πλατεία Μακεδονομάχων με την συμμετοχή τμήματος απόδοσης τιμών.

10:30 Μνημόσυνο για τους σφαγιασθέντες κατά τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στον Ι.Ν. Αγίου Νικάνορος Καστοριάς. Λιτάνευση της ιερής εικόνας και των λειψάνων περιμετρικά του ναού, με τη συμμετοχή των ποντιακών σωματείων της περιοχής.

11:30 Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στο μνημείο Πεσόντων Ηρώων, στην πλατεία Μακεδονομάχων. Κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, δημοσίων οργανισμών και ιδρυμάτων και οποιονδήποτε άλλον θελήσει να τιμήσει την εορτή. Ομιλία για τον εορτασμό της ημέρας από την κ. Βαρβάρα Πολυχρονίου, εκ του συλλόγου Μικρασιατών Άργους Ορεστικού "Η Κύζικος". Τήρηση 1 λεπτού σιγή - εθνικός ύμνος.

20:20 Υποστολή σημαίας στην πλατεία Μακεδονομάχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ