13.10.19

ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ: Αγαπητή ΟΔΟΣ


Εφημερίδα της Καστοριάς ΟΔΟΣ
"Πολυμήχανοι και εργατικοί", οι υποψήφιοι της Ν.Δ.
με κάθε μέσο και κάθε τρόπο, επιδιώκουν την προβολή.


«Είμαστε έτοιμοι με το σχέδιο. Είμαστε έτοιμοι με την ομάδα που θα το κάνει πράξη, καινούργια πρόσωπα, νέοι άνθρωποι με γνώση και όρεξη για δουλειά. Αυτή η χώρα έχει μεγάλες δυνατότητες, προπαντός γιατί έχει ανθρώπους πολυμήχανους, εργατικούς και περήφανους…»
Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αγαπητή ΟΔΟΣ,

Ακόμα δεν καταλάγιασαν καλά-καλά οι αντιδράσεις για την τοποθέτηση στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στα τοπικά ψηφοδέλτια κι η ερχόμενη Κυριακή είναι η καθοριστική ημέρα για την τέλεση του απόλυτου δημοκρατικού δικαιώματος των πολιτογραφημένων πολιτών της χώρας. Οι αντιδράσεις ωστόσο δεν προκλήθηκαν αδίκως καθώς οι επιλογές ανά την επικράτεια έγιναν από το αντίστοιχο θεσμικό μέσο -το ξακουστό πλέον μητρώο στελεχών- που θεσπίστηκε εδώ και κάποιους μήνες από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τους ιθύνοντες του.

Τόσο για την επιστράτευση κομματικών στελεχών από τις «ακαδημίες» της Πειραιώς, όσο και για την αρχηγική επιλογή για τον αριστερόστροφο ελιγμό του κ. Μητσοτάκη και του υπεύθυνου για τον στρατηγικό σχεδιασμό του κόμματος του, κ. Θεοδωρικάκο. Κι αν αυτό δεν έγινε αντικείμενο αντιδράσεων σε αθηνοκεντρικό επίπεδο με τις αντίστοιχες επιλογές των περιφερόμενων κομματικών προσωπικοτήτων όπως των κκ. Τατσόπουλου, Ψαριανού, Πανούτσου, την παλαιότερη νεοδημοκρατικοποίηση του κ. Οικονόμου από την ΔημΑρ, αλλά και το -προκαταβολικά- αποτυχημένο άνοιγμα στην κεντροαριστερά στο νησί της Ρόδου με την κ. Μοροπούλου, εδώ στην καστοριανή χερσόνησο δεν συνέβη το ίδιο. Εννοώντας πως δεν απέτυχε -για την ώρα- το άνοιγμα με τα τοπικά «Μοροπουλάκια».

Παρ’ όλο που η όποια συγκέντρωση πολιτικών γυρολόγων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που μετά την Κυριακή ίσως είναι πλέον το κυβερνητικό κόμμα, δεν βρήκε καθόλου αντίθετους πολλούς από τους ψηφοφόρους της. Όχι γιατί κρίνουν πως τα συγκεκριμένα στελέχη είναι σταθερά στις πολιτικές τους απόψεις -τουναντίον θα τολμούσα να πω- και τις νομοθετικές τους ικανότητες, αλλά γιατί πολύ απλά θα βρεθούν στην κρίση των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Και με τον συγκεκριμένο τρόπο, αυτόν της έκθεσης στο εκλογικό σώμα, θα κριθεί αν οι κκ. Μητσοτάκης και Θεοδωρικάκος -και κατ’ επέκταση το κόμμα της ΝΔ- έχουν αφουγκραστεί με τον σωστό τρόπο, το επίδοξο άνοιγμα στην κεντροαριστερά. Όπως, αυστηρά θα κριθεί και η πρόεδρος του ΚινΑλ, κ. Γεννηματά μετά την απόφαση της να αφήσει εκτός της εκλογικής μάχης τον «δεξιόστροφο» κ. Βενιζέλο.

Κι αν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ επί της επικράτειας, το μέγεθος της ποσόστωσης για την αναλογία των προ ερχόμενων από το μητρώο στελεχών πλησίασε στο 43%, στον νομό Καστοριάς ίσχυσε το ακραίο 50% αλλά και πολύ καθοριστικό κριτήριο για την ένταξη αμφιλεγόμενων κομματικά προσωπικοτήτων.

Που ενδεχομένως υπό διαφορετικές κοινωνικοπολιτικές συνθήκες να συνέχιζαν να προβάλλονται δημοσίως όταν κυλούν… παιδικές ρόδες. Αναπολώντας (;) τα παιδικά τους χρόνια και δημοσιεύοντας ότι στριφογύριζε στο «παιδιάστικο» τοπίο ως πολιτικά έξυπνο για τους στόχους τους.

Υπό τέτοιες ευνοϊκές ή κι όχι -για ορισμένους εκ των υποψηφίων- συνθήκες, οι πολίτες θα βρεθούν μπροστά στην κάλπη την Κυριακή της 7ης Ιουλίου. Και θα πρέπει να επιλέξουν αυτούς που κρίνουν τους ικανότερους ή τους πλεονάζοντες συμπάθειας ή μ’ οποιοδήποτε άλλο κριτήριο.

Αγαπητή ΟΔΟΣ, σ’ αυτό σημείο οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στον ελληνικό λαό για τις πάνσοφες επιλογές του, τόσο για τις ευρωεκλογές του 2014, τις εθνικές εκλογές του Γενάρη του 2015, στο δημοψήφισμα κ.ο.κ.

Ελπίζοντας πως έχουν αλλάξει τρόπο επιλογής των βουλευτικών τους αντιπροσώπων, αποδοκιμάζοντας κόμματα με ακραίο νεοναζιστικό και λαϊκίστικο λόγο φορώντας χριστιανικές και εθνικιστικές μάσκες, στέλνοντας τα στον πολιτικό κάδο των αχρήστων. Δίνοντας την δυνατότητα για ομαλή μετάβαση της κοινοβουλευτικής ομαλότητας και την επιστροφή στην κανονικότητα που οι περισσότεροι αναμένουν. Που τόσο πολύ έχει ανάγκη η κοινωνία κι η χώ-ρα, μετά την δεκαετή δοκιμασία που έχει περάσει, αποφεύγοντας τα χειρότερα.

Ιωάννης Σκόρδας

Δημοσιεύθηκε στις 4 Ιουλίου 2019, αρ. φύλλου 993


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ