11.10.19

Συμμαχία Ευθύνης: «Να παραμείνουν όλοι οι εργαζόμενοι σε θέσεις απασχόλησης στον Δήμο Καστοριάς»

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 7ης Οκτωβρίου 2019 του Δήμου Καστοριάς, γίναμε θεατές μιας κωμικοτραγικής κατάστασης η οποία από το ξεκίνημα της, έμοιαζε βιαστική και παράξενη ως αλλόκοτη αλλαγή «σκηνής»…

Ο λόγος, για την παραμονή ή μη εργαζομένων σε δομές του Δήμου Καστοριάς, συγκεκριμένα για απασχολούμενους στους παιδικούς σταθμούς, οι οποίοι υποδέχονται νήπια και εξυπηρετούν τους εργαζόμενους γονείς, αμειβόμενοι μάλιστα από το ΕΣΠΑ και όχι από το κεντρικό ταμείο του οικείου Δήμου!

Ενώ λοιπόν ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου (φορέας αρμόδιος) του Δήμου Καστοριάς, προσπάθησε να εισαγάγει ως κατ’ επείγον το ίδιο θέμα σε προηγούμενη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου με «συνοπτικές διαδικασίες» χωρίς να έχει ενημερώσει κανέναν απολύτως για το τι ακριβώς συμβαίνει, στην τελευταία επίμαχη συνεδρίαση και μόλις λίγες ώρες πριν την έναρξη της συνεδρίασης προτάθηκε ορθή επανάληψη η «διάτρητη» κατά τα άλλα εισήγηση.

Τα συμπεράσματα λοιπόν, για την πλήρη ασυνεννοησία των «υπευθύνων» τα αφήνουμε στην κρίση των συμπολιτών μας. Σε ότι όμως αφορά την ουσία της τελευταίας διαδικασίας, δεν έμαθε ποτέ κανείς, ποιος είναι ο κύριος λόγος της απόφασης περί μη ανανέωσης εργασιακών συμβάσεων των οκτώ συγκεκριμένων εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, με πρώτη συνέπεια ήδη να βάλουν «λουκέτο» οι δύο πρώτοι παιδικοί σταθμοί στην Πολυκάρπη και στο Δισπηλιό της Δημοτικής Ενότητας Μακεδνών, με ορατές παράπλευρες συνέπειες.

Οφείλουμε ως δημοτική παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας, να γνωστοποιήσουμε στους πολίτες, ότι ο μεν πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου ως θεσμικός αρμόδιος του Δήμου Καστοριάς, αναφέρθηκε αποκλειστικά στα οικονομικά στοιχεία ενώ από την άλλη πλευρά ο δήμαρχος Καστοριάς, εκ διαμέτρου αντίθετος, έθεσε ως κύριο λόγο ότι οι άνθρωποι είναι υπεράριθμοι!

Επίσης οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι η ανανέωση συμβάσεων, άλλων δέκα εργαζομένων προηγουμένως, στις ίδιες κοινωνικές δομές, είχε ήδη ολοκληρωθεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Καστοριάς.

Ουσιαστικά δηλαδή η όλη συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 7ης Οκτωβρίου 2019 που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, είχε στόχο τη μη ανανέωση εργασίας οκτώ ανθρώπων, που η νέα δημοτική αρχή «έδειξε» ξεκάθαρα την πόρτα της εξόδου με απόλυση, ενώ αντίθετα η δημοτική παράταξη «Συμμαχία Ευθύνης» με την καθαρή της θέση ήταν και παραμένει υπέρ της εύρεσης λύσης ανανέωσης εργασιακών συμβάσεων, όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων που στηρίζουν τις δομές του Δήμου Καστοριάς, καθώς και την αγωνία των συμπολιτών μας.

Κλείνοντας αυτή την αναφορά, να τονίσουμε επίσης, ότι ο κ. Κορεντσίδης κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, είχε αναφερθεί στην ομιλία του πως: «έχουν γνώση οι φύλακες» και δεν επιθυμεί να έχει ως άλλοθι την κακή οικονομική κατάσταση που παρέλαβε από τον προκάτοχο του, όμως «Πρὶν αλέκτορα φωνῆσαι τρὶς» επανέφερε στο τραπέζι την χείριστη οικονομική κατάσταση στον Δήμο Καστοριάς, κάτι που η «Συμμαχία Ευθύνης» γνώριζε, γνωρίζει και ζητά να «ανοίξουν» όλοι τα χαρτιά τους, προκειμένου οι πολίτες να μάθουν επιτέλους την αλήθεια!

Διότι τελικά ζημιωμένοι θα βρεθούν ακόμη μια φορά μονάχα οι απλοί πολίτες του Δήμου Καστοριάς και όχι οι καλοβολεμένοι και ακριβοπληρωμένοι διοικούντες αιρετοί στις θέσεις «ευθύνης» που έχουν αναλάβει…

Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Ευθύνης"Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ