6.10.19

Υποτροφίες



Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ανταποκρινόμενη στην πρωτοβουλία των ΙΕΚ ΑΛΦΑ  & Mediterranean College οι οποίοι προσφέρουν 9 υποτροφίες για το έτος 2019-2020: (α) ενισχύοντας το αναφαίρετο δικαίωμα όλων των νέων στην εκπαίδευση, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική περίοδο για τη χώρα μας, (β) στοχεύοντας να δώσει πνοή στα όνειρα νέων ανθρώπων για σπουδές και (γ) απαλείφοντας το εμπόδιο της οικονομικής δυσπραγίας που βιώνουν οι οικογένειές τους, καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά έως την Τρίτη  08.10.2019.

Πιο συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας παρέχεται:

• MEDITERRANEAN COLLEGE: Τρεις (3) υποτροφίες για Bachelor (στα δίδακτρα), αξίας έκαστη για το α΄ έτος σπουδών. Για τη συνέχιση των σπουδών με υποτροφία, οι υπότροφοι θα πρέπει να έχουν συνεχή φοίτηση και να έχουν βαθμολογία έτους > 60%. Στις υποτροφίες δεν περιλαμβάνονται τα ετήσια fees του Βρετανικού Πανεπιστημίου (1.320 έως 1.500€) και τα τέλη έκδοσης πτυχίου/ αποφοίτησης (150€).

• ΙΕΚ ΑΛΦΑ: Δύο (2)  ετήσιες – υποτροφίες,

• ΑΛΦΑ studies (ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ 2): Δύο (2) πλήρεις – ετήσιες – υποτροφίες, (στα δίδακτρα)

• MEDITERRANEAN PROFESSIONAL STUDIES (ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ 2):  Δύο (2) πλήρεις -ετήσιες- υποτροφίες (στα δίδακτρα). Ειδικά, για τα προγράμματα HND διετούς φοίτησης και για τη συνέχιση των σπουδών με υποτροφία, οι υπότροφοι θα πρέπει να έχουν συνεχή φοίτηση και να έχουν βαθμολογία έτους > 60%. Στις συγκεκριμένες υποτροφίες δε συμπεριλαμβάνονται τα fees του φορέα πιστοποίησης (150 € έως 1.070 €) και τα τέλη έκδοσης πτυχίου/ αποφοίτησης (100 €).

Οι υποτροφίες αφορούν αποκλειστικά στο ακαδημαϊκό έτος 2019-2020. Οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν οποιαδήποτε ειδικότητα/πρόγραμμα σπουδών τους ενδιαφέρει, μεταξύ των ειδικοτήτων και των προγραμμάτων σπουδών που παρέχονται από τους φορείς: Mediterranean College, ΙΕΚ ΑΛΦΑ, ΑΛΦΑ studies (K.Δ.B.M.2) και Mediterranean Professional Studies (K.Δ.B.M.2). Οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν να σπουδάσουν σε οποιοδήποτε παράρτημα των προαναφερθέντων φορέων τους εξυπηρετεί – σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα ή Θεσσαλονίκη.

Δικαιολητικά: Η έντυπη αίτηση, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, καθώς και τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων χορηγούνται από τα γραφεία της Δ/νσης Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου & Τουρισμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας καθώς και από τα τμήματα των Διά Βίου Μάθησης, Παιδείας και Απασχόλησης των Περιφερειακών Ενοτήτων και συγκεκριμένα για την Π.Ε. Καστοριάς από την Δ/νση Ανάπτυξης Π.Ε. Καστοριάς, Διοικητήριο, 521 00 Καστοριά, τηλ. επικοινωνίας: 2467350312, 24673550274.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ