16.11.19

Ερώτηση για την διακοπή των πτήσεων από το "Αριστοτέλης"



Ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για τη διακοπή πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο Καστοριάς "Αριστοτέλης" κατέθεσε η βουλευτής του ΣυΡιζΑ Καστοριάς κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου, επισημαίνοντας τα προβλήματα που δημιουργούνται από αυτή την αρνητική εξέλιξη. Η Ερώτηση έχει ως εξής:
Προς τον κ. υπουργό Υποδομών και Μεταφορών
Θέμα: «Διακοπή πραγματοποίησης πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο Καστοριάς “Αριστοτέλης”»

Από τις 10 Νοεμβρίου 2019 έχει γίνει διακοπή πτήσεων από και προς τον κρατικό αερολιμένα Καστοριάς “Αριστοτέλης”.
Σε διάστημα τεσσάρων μηνών από την ανάληψη της κυβέρνησης από τη ΝΔ, έχουμε μία αρνητική εξέλιξη καθώς πλέον το αεροδρόμιο Καστοριάς είναι κλειστό. Στην Καστοριά δεν υλοποιείται καμία πτήση και προς το παρόν δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το τι πρόκειται να γίνει.
Υπήρχαν τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα, τις ημέρες Κυριακή – Δευτέρα – Τετάρτη και Παρασκευή από την εταιρία Astra Airlines που από ό,τι ακούγεται αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Προφανώς αυτό δεν έγινε απότομα αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη ώστε να αντιμετωπιστεί εγκαίρως το θέμα και να μην προκύψει αυτό το πρόβλημα.
Είναι σαφές πως η Καστοριά με τη μη δυνατότητα πραγματοποίησης πτήσεων αποκόπτεται επικοινωνιακά, καθώς βρισκόμαστε στο χειμώνα και λόγω καιρικών συνθηκών αναμένονται προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Ερωτάται ο κ. υπουργός:
1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να αποκατασταθεί η αεροπορική σύνδεση της Καστοριάς με την Αθήνα;
2. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την επανέναρξη των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο Καστοριάς;

Η ερωτώσα βουλευτής
Ολυμπία Τελιγιορίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ