10.12.19

Δήμος Καστοριάς: "Τελευταία ευκαιρία" [ΙΙΙ]Η αλήθεια για τα δημοτικά τέλη
Γιατί ζητήσαμε συγνώμη…

Η διόρθωση των λανθασμένων στοιχείων (ως προς τα τέλη φωτισμού) αφορούσε την εισήγηση της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου προς την οικονομική επιτροπή, στην οποία όντως η προτεινόμενη αύξηση κυμαίνονταν από 40% έως 42,9% (και γι’ αυτό ζητήσαμε δημοσίως συγνώμη). Η συγκεκριμένη εισήγηση όμως δεν πέρασε στην οικονομική επιτροπή (στην οποία ήμασταν οι μόνοι που μειοψηφήσαμε).

Στην απόφαση που ψηφίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο, οι αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας κυμαίνονται, στις κατοικίες από 45,8% στην Καστοριά έως 137,5% στις περιφερειακές κοινότητες, στους επαγγελματικούς χώρους από 14,3% στην Καστοριά έως 57,9% στις περιφερειακές κοινότητες, ενώ αυξήσεις στα τέλη φωτισμού (διορθωμένα: και γι' αυτό ζητήσαμε δημοσίως συγνώμη) κυμαίνονται από 50% στην Καστοριά έως 100% στις περιφερειακές κοινότητες.

Να σημειώσουμε ότι τόσο στο δημοτικό συμβούλιο όσο και στην πρόταση που καταθέσαμε στις 30-11-2019 καταγράφηκαν αυτές οι αυξήσεις και ισχύουν στο ακέραιο (με απλά λόγια οι αυξήσεις που πέρασαν - όπως πέρασαν - δεν είναι 40%, αλλά όπως αναλύθηκαν παραπάνω).

Αυτά αποτελούν την μια όψη του νομίσματος. Από την άλλη μεριά θεωρούμε ότι τα λάθη είναι ανθρώπινα και αναπόφευκτα. Το να δέχεσαι το λάθος σου και να ζητάς δημόσια συγγνώμη καταδεικνύει σοβαρότητα, υπευθυνότητα, θάρρος και όχι αναξιοπιστία όπως μπορεί να θεωρούν ορισμένοι.

Όταν στέλνεται ένα δελτίο τύπου κατ’ ελάχιστον πρέπει να δημοσιεύεται αυτούσιο. Η σύνδεση προτάσεων από διαφορετικές παραγράφους, με διαφορετικό νόημα έχουν σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων, οδηγούν σε παραπληροφόρηση και παραποίηση των όσων γράφονται σε ένα δελτίο. Ο τίτλος μιας δημοσίευσης οφείλει να συνάδει με το νόημα των γραφομένων.

Στη συνέχεια τα σχόλια μπορεί να είναι όσο επικριτικά επιθυμεί ο γράφων τηρώντας όμως τον κώδικα δεοντολογίας όπως και τον ποινικό κώδικα. Απαγορεύονται σχόλια και χαρακτηρισμοί που μειώνουν ηθικά τους ενδιαφερόμενους (αυτό ισχύει και για τις αναδημοσιεύσεις). Τα γεγονότα αυτά τα είδαμε βέβαια σε μεγαλύτερο βαθμό με αφορμή προηγούμενες αποφάσεις μας στο δημοτικό συμβούλιο και προφορικά έγιναν κάποιες επισημάνσεις.
Έχουν άραγε το θάρρος να παραδεχθούν τα λάθη τους και να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη;
[....] (*)
Αγαπητοί συνδημότες, συνδημότισσες,
Συνεχίζουμε σταθεροί στην υπόσχεσή μας. Θα είμαστε η φωνή της λογικής και της υπευθυνότητας.

Αλέξανδρος Ταμήλιας 
Επικεφαλής του συνδυασμού "Τελευταία ευκαιρία"


(*) Το δελτίο τύπου παραθέτει τα 361, 362 και 363 άρθρα του... ποινικού κώδικα περί εξύβρισης, δυσφήμησης και συκοφαντικής δυσφήμησης.


Σχετικά:

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος10/12/19

    Τα βρήκατε με τον κ. Κορεντσίδη, κ. Ταμήλια? Όπως τα βρήκατε με τις απολύσεις των εργαζομένων....???
    Θα πω εγώ 40%, θα πεις εσύ 20%, και θα καταλήξουμε με παζάρια στο 30% αύξηση φόρων???....
    Ντροπή!!!!!.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ