16.2.20

Φιλανθρωπικό γκαλά του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς

Με επιτυχία στέφθηκε το φιλανθρωπικό γκαλά του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς που πραγματοποίησε στην Αθήνα για τη στήριξη του οργανισμού "Κάνε μια ευχή" (Make a wish) Ελλάδος.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, περιελάμβανε την παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Ρίζου με τίτλο "Η τέχνη της γούνας από τη μυκηναϊκή περίοδο μέχρι σήμερα" και επίδειξη μόδας γουναρικών, καθώς πέρα από τον φιλανθρωπικό σκοπό απώτερος στόχος ήταν η προβολή του προϊόντος της γούνας και η απενοχοποίησή του μέσα από τη πληροφόρηση του κοινού.

Αυτό άλλωστε ήταν και το μήνυμα του προέδρου του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, Απόστολου Τσούκα, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε: «Αυτό στο οποίο αποσκοπούμε είναι να γίνει γνωστή η αλήθεια σε ό,τι έχει να κάνει με τα προϊόντα γούνας, τα οποία έχουν αδίκως ενοχοποιηθεί τα τελευταία χρόνια από οργανωμένα συμπαιγνιακά συμφέροντα».


Η γενική διευθύντρια του "Κάνε μια ευχή" κ. Σάντρα Ζαφειρακοπούλου (φωτογραφία δεξιά), χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, ευχαριστώντας τον κ. Τσούκα για τη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Στο γκαλά παρευρέθηκαν οι βουλευτές της Ν.Δ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, Γιώργος Αμανατίδης και Μιχάλης Παπαδόπουλος και του ΣυΡιζΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος και η διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, καθώς και ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος Θεσσαλίας, Νικόλαος Ντίτορας.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η εκπαιδευτικός Σόφη Χαϊδεμένου.

■ Το "Κάνε μια ευχή" (Make a wish) Ελλάδος εκπληρώνει ευχές παιδιών (3-18 ετών) με πολύ σοβαρές ασθένειες. Έρευνες καταδεικνύουν ότι τα παιδιά στα οποία έχει εκπληρωθεί η ευχή τους, μπορούν να ανακτήσουν τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια. Ιδρύθηκε στο Φοίνιξ της Αριζόνα, το 1980 και είναι ο κορυφαίος οργανισμός εκπλήρωσης ευχών στον κόσμο, που απευθύνεται σε παιδιά Με παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες και περισσότερους από 40.000 εθελοντές, έχουν εκπληρωθεί περισσότερες από 450.000 ευχές παγκοσμίως, ενώ κάθε 16 λεπτά εκπληρώνεται μία ευχή παιδιού, σε κάποιο σημείο του πλανήτη. Στην Ελλάδα, εκπληρώνεται κατά μέσο όρο μια ευχή κάθε 36 ώρες. Από το 1996, που ιδρύθηκε, το "Κάνε μια ευχή" - Ελλάδος έχουν εκπληρωθεί περισσότερες από 2.386 ευχές.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος16/2/20

    Αφού έγινε και επίδειξη μόδας στο Πολεμικό Μουσείο, πάει ξεφτιλίστηκε. Το μουσείο, όχι η γούνα... εκεί που κρεμούσαν οι καπεταναίοι τ' άρματα, κρεμάνε τώρα τα νταούλια [....] !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ