31.3.20

Καραντίνα στην Μεσοποταμία και νυκτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας σε πέντε δήμουςΌπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς θα ισχύσει από σήμερα (31/3) απαγόρευση κυκλοφορίας στους δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος, Νεστορίου, Ξάνθης και Μύκης από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το βράδυ της 14ης Απριλίου.
Συγκεκριμένα απαγορεύεται:
- η κυκλοφορία πολιτών από τις 8 βράδυ μέχρι 8 το πρωί
- η είσοδος και έξοδος από τους δήμους
 Αναστέλλεται η δυνατότητα κατ’ εξαίρεση μετακίνησης στις εξής περιπτώσεις:
-Για παροχή βοήθειας σε άτομα που το έχουν ανάγκη.
-Για μετάβαση σε τελετή. Αφορά τις κηδείες και ισχύει μόνο για συγγενείς πρώτου βαθμού.
-Για σωματική άσκηση ή βόλτα κατοικιδίου διάρκειας έως 15 λεπτών, γύρω από το σπίτι.

Επικαιροποίηση: 1.4.2020 | 12:10 Τα κρούσματα κορωνοϊού στην Καστοριά ανέβηκαν στα 74.

* * *
Κήρυξη προσωρινής επιβολής περιορισμού κατ’ οίκον (καραντίνα) των κατοίκων της δημοτικής ενότητας Μεσοποταμίας λόγω κορονοϊού Covid-19

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου αποφασίζεται:

1. H λήψη επιπλέον περιοριστικών μέτρων στους Δήμους Ξάνθης και Μύκης, της ΠΕ Ξάνθης και στους Δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος και Νεστορίου, της ΠΕ Καστοριάς, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19. Ειδικότερα:

2. Η απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών καθημερινά από ώρα 20:00 ως ώρα 08:00 της επομένης.

3. Η αναστολή δυνατότητας των κατ΄ εξαίρεση μεμονωμένων μετακινήσεων των περιπτώσεων Β4, Β5 και Β6 του εντύπου Τύπου Β “ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ” (https://forma.gov.gr/) και συγκεκριμένα:

4. Αναστέλλεται η δυνατότητα των κατ΄ εξαίρεση μεμονωμένων μετακινήσεων του πεδίου Β4 που αφορά «Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη». Η παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, θα πραγματοποιηθεί με μέριμνα των οικείων Δήμων μέσω των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι»

5. Αναστέλλεται η δυνατότητα των κατ΄ εξαίρεση μεμονωμένων μετακινήσεων του πεδίου Β5 που αφορά «Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις». Επιτρέπεται μόνο η μεμονωμένη μετακίνηση για μετάβαση σε κηδεία και μόνο των συγγενών με α΄ βαθμό συγγένειας με τον θανόντα-ούσα.

6. Αναστέλλεται η δυνατότητα των κατ΄ εξαίρεση μεμονωμένων μετακινήσεων του πεδίου Β6 που αφορά «Σύντομη μετακίνηση, κοντά στην κατοικία μου, για ατομική σωματική άσκηση (εξαιρείται οποιαδήποτε συλλογική αθλητική δραστηριότητα) ή για τις ανάγκες κατοικιδίου ζώου». Επιτρέπεται μόνο η σύντομη μετακίνηση για δεκαπέντε λεπτά της ώρας (15΄) για τις ανάγκες κατοικιδίου ζώου και μόνο περιμετρικά της οικίας.

7. Η λήψη επιπλέον μέτρων κατά τη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών και συγκεκριμένα:

• Οι πάγκοι των πωλητών θα πρέπει να απέχουν μεταξύ τους κατ΄ ελάχιστο δέκα μέτρα (10m) μεταξύ τους,

• Η τοποθέτηση των πάγκων των πωλητών επιτρέπεται μόνο στην μία πλευρά του δρόμου και όχι εκατέρωθεν του δρόμου.

8. Η λήψη επιπλέον μέτρων κατά τη λειτουργία των υπεραγορών (Super Market) και συγκεκριμένα με ευθύνη των διοικήσεών τους, η προσέλευση των καταναλωτών γίνεται διασφαλίζοντας ότι τηρείται η αναλογία του ενός ατόμου ανά 20 τ.μ και με ελάχιστη απόσταση τα δύο (2) μέτρα μεταξύ τους.

9. Η λήψη μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τυχόν συνδρομή στο έργο των Δήμων Καστοριάς, Ορεστίδος και Νεστορίου, της ΠΕ Καστοριάς και των Δήμων Ξάνθης και Μύκης, της ΠΕ Ξάνθης, στην λήψη των επιπλέον περιοριστικών μέτρων της κυκλοφορίας των πολιτών.

10. Η λήψη μέριμνας των Περιφερειακών Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για τυχόν συνδρομή στο έργο των Δήμων Καστοριάς, Ορεστίδος και Νεστορίου, της ΠΕ Καστοριάς και των Δήμων Ξάνθης και Μύκης της ΠΕ Ξάνθης σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

11. Η επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τη διασφάλιση της εφαρμογής της παρούσας, τη διαπίστωση των παραβάσεων και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

12. Η λήψη μέριμνας από το ΕΚΑΒ για την ενίσχυση του Δήμου Μύκης με την διάθεση ενός (1) ασθενοφόρου με το απαραίτητο προσωπικό.

13. Η ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Μακεδονίας και Θράκης για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Εχίνου, με 1 άτομο ιατρικό και 1 άτομο νοσηλευτικό προσωπικό.

14. Η λήψη μέριμνας από το ΕΚΑΒ α) για την ενίσχυση του Δήμου Καστοριάς με την διάθεση ενός (1) ασθενοφόρου, για την κάλυψη και των αναγκών του Δήμου Ορεστίδος, καθώς και β) για την ενίσχυση του Δήμου Νεστορίου με την διάθεση ενός (1) ασθενοφόρου.

15. Η ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Γ.Ε.ΕΘ.Α.) για την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς, με 3 άτομα ιατρικό και 6 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό.

16. Η ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Γ.Ε.ΕΘ.Α.) για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Εχίνου, με 2 άτομα ιατρικό και 2 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης , με 2 άτομα ιατρικό και 2 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα στους Δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος, Νεστορίου, Ξάνθης και Μύκης θα ισχύσουν από την 31-03-2020 και ώρα 20:00 και για δεκατέσσερις (14) ημέρες, ήτοι μέχρι την 08:00 της 13-04-2020, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή τους.


Σχετικά:


22 σχόλια:

 1. Ανώνυμος31/3/20

  Οι Άρχοντες και ο Αντώνης φώναζαν ΟΧΙ ΚΑΡΑΝΤΊΝΑ. Ο Εοδυ κι ο Τσιορδας έπρεπε να ρωτήσουν τον Γιάννη και Αντώνη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος31/3/20

   Ο Γιάννης φοβήθηκε μήπως τα βρει σκούρα και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην εξυπηρέτηση των κατοίκων κι Αντώνης μας βομβάρδισε....

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος31/3/20

  Η Παρουσιαστρια πως θα πηγαίνει στη ΔΕΥΑΚ τώρα με την καραντίνα;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος31/3/20

   Γιατί τόσο καιρό πήγαινε; Άσε μας ρε φίλε που ζεις; Το μηνιάτικο να πέφτει

   Διαγραφή
 3. Λίγη σοβαρότητα31/3/20

  Καλά, απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ??!! Που ούτε γάτες κυκλοφορούν!!! Ενώ την ημέρα στα σούπερ μάρκετ και στις τράπεζες στριμώχνονται ο ένας δίπλα στον άλλον??
  Μας κοροιδεύουν????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος31/3/20

   Το βράδυ κυκλοφορούν μόνο αδέσποτα αδέσποτα αδέσποτα σκυλιά

   Διαγραφή
 4. Ανώνυμος31/3/20

  Απαράδεκτο και γελοίο το μέτρο των απαγορεύσεων το.. Βράδυ. Η Καστοριά ήταν που ήταν πόλη για ζόμπι τα βράδια και πριν τον κορονοϊό. Με κλειστά έτσι κ αλλιώς τα ελάχιστα καταστήματα, σε ποιον .. απαγορεύουν την κυκλοφορία από τις 8 ως τις 8; Στα φαντάσματα; Ο κορονοιωα...της νυκτερινης ζωής μένει στην ιστορία. Κλείνει τα μπάρ και τα καμπαρέ στην Ερημούπολη. Σαν από τις 8 στις 8 των Χριστουγέννων ως τα Ραγκουτσάρια μοιάζει. Πρωταπριλιάτικο ψέμα και παλι κανείς δεν θα το πίστευε. Τώρα κ πανελληνιο ρεζίλι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος31/3/20

   Βαρουφάκειος λογική!'Η, πιο σωστά, Κορεντζίδειος / Σαββοπούλειος λογική!

   Διαγραφή
 5. Ανώνυμος31/3/20

  Κι εμείς που πηγαίναμε 7:00 super-market για να μη συναντήσουμε κόσμο; Μπορεί να τους συμβούλεψαν τα Κεντρικά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος31/3/20

  Σημειώστε: Όσοι ειδικά υπερήλικες κ ασθενείς, γονείς, φίλοι, θείες κ θείοι κινδυνέψουν επειδή η βοήθεια στο σπίτι δεν θα φτάσει έγκαιρα, -δεν γράφω για κάτι χειρότερο- θα υπάρχει υπεύθυνος που θα κάτσει στο σκαμνί.
  Κουμάντο στους ανήμπορους γονείς μας! Αν είναι δυνατό. Θηλιά στο λαιμό τους βάζουν. Τελικά την πατήσαμε στην κάλπη. Αυτοί είναι μόνο για διαγγέλματα, για τα δελτία ειδήσεων και για να το παιζουν Μάρθα Βουρτση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος1/4/20

  Ό,τι νάνει!!! Απαγόρευσαν τα παιδιά, που μένουν Καστοριά και Άργος Ορεστικό, να βλέπουν τους γονείς τους, ή τους ανήμπορους συγγενείς τους, που μένουν Μεσοποταμία!!!! Και να τους βλέπουν οι ξένοι, υπάλληλοι του "Βοήθεια στο Σπίτι"!!!! Που ένας Θεός ξέρει πώς προσλήφθηκαν στη Δομή, κι αν δε μεταφέρουν, από σπίτι σε σπίτι, τον κοροναϊό, στους στα σπίτια των δικών μας, στη Μεσοποταμία!!!


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος1/4/20

   Γι' αυτό πήρε ο Κορεντσίδης 200.000 ευρώ, από το Χαρδαλιά. Για τις ανάγκες του "Βοήθεια στο Σπίτι". Δεν είναι και λίγα!!!!!!!
   Τώρα αν θα περισσέψει κάτι τις, αυτό θα εξαρτηθεί από την υλοποίηση του προγράμματος......

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος1/4/20

   Όχι αυτά τα πήρε για διαφημίσεις, dj, party, κανάλια, ράδια κτλ....

   Διαγραφή
 8. Ανώνυμος1/4/20

  Δηλαδή αν σφαδάζεις στον πόνο στο δόντι στις 8 το βράδυ όχι μόνο στον οδοντίατρο δεν θα μπορείς να πας, αλλά ούτε στο φαρμακείο. Κι αν πας θα φας και πρόστιμο ή θα βρεθείς σε κάγκελο κρατητήριο. Πάνε καλά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος1/4/20

  Καλά ρε φίλοι, πως γίνεται τα μέτρα στην υπόλοιπη Ελλάδα να τελειώνουν τυπικά στις 6 Απρίλη κ στην Καστοριά οι απαγορεύσεις στις κατ εξαίρεση μετακινήσεις να ισχύουν ως τις 14 Απρίλη; τι είναι τουτοι αδέλφια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος1/4/20

  Την μια 40% αύξηση τα δημοτικά τέλη, τώρα στρατιωτικό νόμο, να δούμε πως θα το τριτώσει. Πάντως ότι τότε με τις εικόνες τους, ευλόγησε,δεν μπορώ να πω, τους ευλόγησε ο Δεσπότης. Κι υστερα σου λένε γκαντεμης ο Κυριάκος.  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ανώνυμος1/4/20

  Να δείτε που τώρα κάτι γνωστά
  goldenboys παπαγαλάκια που μέχρι χθες σχεδόν μας παρακαλούσαν να πάμε να κοινωνήσουμε στις εκκλησίες, τώρα θα λένε ότι μας φυλακίζουν για το καλό μας κ την δημόσια υγεία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος1/4/20

  Άρχισα να υποψιάζομαι ποιοί χρειάζονται την καραντίνα αλλά μάλλον μας πρόλαβαν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ανώνυμος1/4/20

  Το προσέξατε; Αυτοί από την ώρα που ανέλαβαν, έγιναν εξπερ στο να κλείνουν αντί να ανοίγουν. Τώρα μας στερούν το δικαίωμα να περπατήσουμε στην έρημη γυρολιμνιά. Ρε σεις γιατί τους βγάλαμε κ τους πληρώνουμε; Για να το βάζουν στα πόδια με την πρωτη στραβή;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος1/4/20

   Ο Αντώνης είναι Δήμαρχος. Ξυπνήστε.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος1/4/20

   Τους βγαλανε οι δημοσιογράφοι και τους ψήφισαν οι ευκολοπιστοι. Εμείς τους ξέραμε ότι πηγαίνουν για το μισθό.

   Διαγραφή
 14. Ανώνυμος1/4/20

  Σιγανοπαπαδιά. Αυτό μου ρχεται στο νου

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ