13.3.20

190 τα κρούσματα

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση τα κρούσματα στη χώρα ανέρχονται σε 190, 11 κρούσματα δεν έχουν ταξιδιωτικό ιστορικό και εννέα από αυτά είναι από την Αττική. Πέντε ασθενείς είναι διασωληνωμένοι ενώ μέχρι σήμερα έχουν γίνει περισσότεροι από 2.700 εργαστηριακοί έλεγχοι. 46 ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται.
Οι ηλικίες των κρουσμάτων:
◆ 65 και άνω: 47 άτομα
◆ 40-64 ετών: 69 άτομα
◆ 0-17 ετών: 7 άτομα
Το κλείσιμο καφετεριών, καφέ μπαρ, εστιατορίων, εμπορικών κέντρων και take away καταστημάτων αποφάσισε το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της επέκτασης των μέτρων κατά του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η συνεχής λειτουργία των σούπερ μάρκετ, των φαρμακείων, των φούρνων και των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας. Παράλληλα, κλείνουν άμεσα όλες οι καφετέριες, τα εστιατόρια και τα μπαρ.
Eπί της ουσίας, πρόκειται, για γενικό «λουκέτο» σε όλη τη χώρα, ανάλογο με αυτό που έχει αποφασιστεί στην Ιταλία. Η απόφαση για συνεχή λειτουργία των σούπερ μάρκετ και των φαρμακείων έχει να κάνει με την αποφυγή δημιουργίας χάους, αλλά και της συνεχούς τροφοδοσίας σε είδη πρώτης ανάγκης. Στην ίδια κατηγορία, είναι πιθανόν να ενταχθούν και τα περίπτερα.
Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι μπαίνουν σε καραντίνα, καθώς έρχονται σε επαφή με φορείς του ιού, με τον αριθμό τους να ανέρχεται σε 139, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα (ΠΟΕΔΗΝ). Από αυτούς, οι 60 είναι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Καστοριάς οι οποίοι βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό. Μεταξύ αυτών, βρίσκονται τρία μέλη της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ