28.3.20

29

Στους 29 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, καθώς χθες βράδυ Παρασκευή, κατέληξε ένας 89χρονος άνδρας στην Καστοριά. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας δεν ήταν διασωληνωμένος καθώς το νοσοκομείο Καστοριάς δεν έχει τη δυνατότητα πλέον να διασωληνώσει άλλους ασθενείς.
Ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, μιλώντας στον Σκάϊ εξήγησε ότι ο άτυχος ηλικιωμένος υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση. Ο κ. Σαββόπουλος, επανέλαβε την έκκληση για ενίσχυση του τοπικού νοσοκομείου, λέγοντας ότι η Καστοριά είναι επιδημιολογικά περίπου δέκα ημέρες μπροστά από την Αττική. Ανέφερε ότι υπάρχει έλλειψη σε γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων αλλά και σε υλικά, όπως μάσκες υψηλής προστασίας και ειδικές στολές.
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, από την Καστοριά είναι 39 ασθενείς με κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 25 έχουν μεταφερθεί για νοσηλεία στη Θεσσαλονίκη. Οι 12 ασθενείς είναι γιατροί και νοσηλευτές. Στην Καστοριά θα μεταβεί σήμερα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, έως το απόγευμα της Παρασκευής τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ήταν 966.Πρόκειται για τον 29ο νεκρό από κορωνοϊό στη χώρα μας.

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ