19.3.20

Κοροναϊός: Η Καστοριά πρώτη σε θανάτους από κοροναϊό – Αγώνας εργαζομένων για να κρατήσουν όρθιο το νοσοκομείο



Σε υποχρεωτικό έλεγχο 
όλο το προσωπικό του νοσοκομείου Καστοριάς.

Σε υποχρεωτικό έλεγχο του προσωπικού του νοσοκομείου Καστοριάς για το εάν είναι θετικοί στον κορωνοϊό (Covid-19), προχωρά η διοίκηση του κατόπιν συνεννόησης με τον ΕΟΔΥ.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο κ. Δημήτρης Κουσουρής, πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου, χθες «έδωσαν δείγμα 30 άτομα από το προσωπικό του νοσοκομείου, σήμερα Πέμπτη 19 Μαρτίου έδωσαν 70 άτομα και μέχρι αύριο θα’ χουν δώσει όσοι από τους νοσηλευτές, τους γιατρούς και το υπόλοιπο προσωπικό του νοσοκομείου βρίσκονται σε καραντίνα ή σε υποχρεωτικές αναρρωτικές άδειες».

Ο πρόεδρος των εργαζομένων αναφέρει ότι παράλληλα με την διαδικασία ελέγχου ανίχνευσης για τον κορωνοϊό, αποφασίστηκε τις επόμενες ημέρες να γίνει απολύμανση όλων των κτιριακών εγκαταστάσεων του νοσοκομείου. Η απολύμανση θα γίνει σταδιακά και θα περιλαμβάνει, τις κλινικές, τους χώρους των ΤΕΠ, των εξωτερικών ιατρείων, των χειρουργείων, του νεφρολογικού τμήματος, των κτηρίων διοίκησης και των χώρων αναμονής. Όπως φαίνεται στόχος της διοίκησης είναι να δοθεί τέλος στις αμφιβολίες από πλευράς του προσωπικού για το εάν είναι φορείς ή όχι του ιού και από την άλλη να μην υπάρχουν υποψίες από την πλευρά των ασθενών και των συγγενών τους που νοσηλεύονται στο ίδρυμα μήπως κινδυνεύουν να κολλήσουν τον ιό. Το νοσοκομείο Καστοριάς (δεν ανήκει στα κέντρα αναφοράς για τον κορωνοϊό) είναι ένα από τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας που έχει πληγεί περισσότερο. Ένας εργαζόμενος σ αυτό έχει χάσει την ζωή του ενώ μέχρι στιγμής, υπάρχουν 10 εξακριβωμένα κρούσματα γιατρών, νοσηλευτών και εργαζομένων του νοσοκομείου.

Αδειάζει το νοσοκομείο

Τις επόμενες ημέρες το νοσοκομείο αδειάζει από τους τελευταίους ασθενείς που νοσηλεύονται στις πτέρυγες του και θα μείνουν να νοσηλεύονται στις ειδικές πτέρυγες που έχουν δημιουργηθεί μόνο τα ύποπτα περιστατικά αλλά και όσοι ήδη νοσούν σε άλλη πτέρυγα που έχει δημιουργηθεί και έχει χαρακτηριστεί ως …«κορωνοϊού».

Μάχη δίνουν οι νοσηλευτές

Η πραγματική μάχη που δίνουν νοσηλευτές και γιατροί στο νοσοκομείο από την πρώτη στιγμή της πανδημίας έχει ευαισθητοποιήσει πολλούς κατοίκους της περιοχής αλλά και Καστοριανούς του εξωτερικού που προσφέρουν δωρεάν διάφορα είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα στο προσωπικό. Ο Δημήτρης Κουσουρής τονίζει ότι η εθελοντική προσφορά του κόσμου, χωρίς να έχει ζητηθεί κάτι, «είναι συγκινητική, μας δίνει ελπίδα και ταυτόχρονα κουράγιο για τις ημέρες που έρχονται και τους δηλώνουμε ότι θα κρατήσουμε το νοσοκομείο όρθιο στην πρώτη γραμμή της εξυπηρέτησης των συμπολιτών μας».

20 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στον νομό Καστοριάς

Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν είκοσι νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο νομό, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων προέρχεται μέσα από το νοσοκομείο της πόλης. Χτες τα περισσότερα κρούσματα που είχαν επιβεβαιωθεί στην Καστοριά βρίσκονταν στο νοσοκομείο της πόλης, καθώς εκεί 60 εργαζόμενοι βρίσκονταν σε κατ΄ οίκον περιορισμό.

Μεταξύ αυτών, βρίσκονται τρία μέλη της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων.

Μάλιστα η πόλη κατέχει δυστυχώς την πρωτιά σε θανάτους από κορωνοϊό σε ολόκληρη τη χώρα, αφού από τα έξι συνολικά θανατηφόρα κρούσματα τα τρία σημειώθηκαν εκεί.

πηγή: in.gr

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος19/3/20

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/3/20

    Ο κουμπάρος του Τζηκαλάγια θα παραιτηθεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/3/20

      ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ! ΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος19/3/20

    ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ῩΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ-ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ.ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΕΡΜΑΤΙΣΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑ ΝΑ... ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ (!!!) ΑΣ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ. ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ Σ ΑΥΤΟ.

    α υ τ ό χ θ ω ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/3/20

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/3/20

      Έτσι ακριβώς είναι. Ζήση έχεις ευθύνες.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος19/3/20

      ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ