15.4.20

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Αναφορά για covid-19



Μ. Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δίνει στη δημοσιότητα αναλυτικά την εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού. Η εικόνα ως προς τα κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Δυτική Μακεδονία σήμερα (Μ. Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020) στα νοσοκομεία της Περιφέρειας έχει ως εξής:

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Το Νοσοκομείο έκανε τριάντα δύο (32) νέες δειγματοληψίες. Συνολικά νοσηλεύονται δεκατέσσερις (14) ασθενείς, εκ των οποίων τέσσερις (4) θετικοί, επτά (7) αρνητικοί και τέσσερις (4) με συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων. Από προηγούμενες δειγματοληψίες ήρθαν αποτελέσματα για είκοσι εννέα (29) δείγματα, τα οποία είναι όλα αρνητικά.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ "ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ¨
Το Νοσοκομείο έκανε τριανταεπτά (37) νέες δειγματοληψίες. Από τους ασθενείς που ελήφθη δείγμα, δύο (2) εισήχθησαν και νοσηλεύονται ως ύποπτα κρούσματα. Συνολικά νοσηλεύονται δεκατέσσερις (14) ασθενείς, εκ των οποίων οκτώ (8) είναι θετικοί και άλλοι έξι (6) με συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων. Παραμένουν σε κατ΄ οίκον περιορισμό επτά (7) ασθενείς, των οποίων τα δείγματα ελήφθησαν παλαιότερα και επιβεβαιώθηκαν ως θετικά. Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν είκοσι τρία (23) αρνητικά αποτελέσματα και δύο (2) θετικά, τα οποία τέθηκαν σε κατ΄ οίκον περιορισμό.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ¨ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ¨
Το Νοσοκομείο έκανε πέντε (5) νέες δειγματοληψίες και αναμένονται τα αποτελέσματα.
Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν πέντε (5) αρνητικά και ένα (1) θετικό.
Νοσηλεύονται δεκαεπτά (17) ασθενείς σε απλές κλίνες και δύο (2) σε ΜΕΘ. Από αυτούς οι έντεκα (11) είναι θετικοί στον ιό COVID-19 και οι έξι (6) με ύποπτα συμπτώματα, σε αναμονή αποτελεσμάτων. Επίσης αναμένονται αποτελέσματα από ακόμη εννέα (9) δείγματα.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ¨ΕΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ¨
Το Νοσοκομείο δεν έκανε καμία νέα δειγματοληψία. Εξακολουθούν να νοσηλεύονται δύο (2) περιστατικά, το ένα (1) ως επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα COVID-19 και το άλλο ως ύποπτο σε αναμονή αποτελέσματος.


ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Δύο (2) νέα δείγματα ύποπτα για κορωνοϊό πήρε σήμερα το Νοσοκομείο Γρεβενών, για τα οποία έγινε εισαγωγή. Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψε ένα (1) αρνητικό αποτελέσματα, ενώ αναμένονται αποτελέσματα των δύο (2) νέων δειγμάτων.

ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο το ΕΚΑΒ δεν πραγματοποίησε καμία διακομιδή επιβεβαιωμένου κρούσματος σε τριτοβάθμιο Νοσοκομείο.

***
Συνολικά από τα πέντε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας εστάλησαν μέχρι σήμερα 1.167 δείγματα, από τα οποία τα 145 βρέθηκαν θετικά και 860 αρνητικά.
Οι θάνατοι συνολικά στην Δυτική Μακεδονία είναι 20.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ