18.4.20

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Αναφορά για covid-19



Μ. Σάββατο, 18 Απριλίου 2020

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δίνει στη δημοσιότητα αναλυτικά την εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού. Η εικόνα ως προς τα κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Δυτική Μακεδονία σήμερα (Μ. Σάββατο, 18 Απριλίου 2020) στα νοσοκομεία της Περιφέρειας έχει ως εξής:

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Το Νοσοκομείο έκανε τρεις (3) νέες δειγματοληψίες. Συνολικά νοσηλεύονται δώδεκα (12) ασθενείς, εκ των οποίων ένας (1) θετικός και έντεκα (11) αρνητικοί. Από προηγούμενες δειγματοληψίες ήρθαν αποτελέσματα για επτά (7) δείγματα, τα οποία είναι όλα αρνητικά.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ "ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ¨
Το Νοσοκομείο έκανε δέκα (10) νέες δειγματοληψίες. Από τους ασθενείς που ελήφθη δείγμα, πέντε (5) εισήχθησαν και νοσηλεύονται ως ύποπτα κρούσματα. Συνολικά νοσηλεύονται δεκαεννέα (19) ασθενείς, εκ των οποίων πέντε (5) είναι θετικοί και άλλοι δεκατέσσερις (14) με συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων. Παραμένουν σε κατ΄ οίκον περιορισμό δέκα (10) ασθενείς, των οποίων τα δείγματα ελήφθησαν παλαιότερα και επιβεβαιώθηκαν ως θετικά. Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν τριάντα τρία (33) αρνητικά αποτελέσματα.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ¨ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ¨
Το Νοσοκομείο έκανε τέσσερις (4) νέες δειγματοληψίες και αναμένονται τα αποτελέσματα τους. Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν τέσσερα (4) αρνητικά αποτελέσματα. Συνολικά νοσηλεύονται δέκα (10) ασθενείς σε απλές κλίνες, ενώ ένας (1) έχει αποσωληνωθεί και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ. Από αυτούς οι οκτώ (8) είναι θετικοί στον ιό COVID-19 και οι τρεις (3) με ύποπτα συμπτώματα, σε αναμονή αποτελεσμάτων.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ¨ΕΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ¨
Το Νοσοκομείο έκανε μία (1) νέα δειγματοληψία ενός ασθενή με ύποπτα συμπτώματα COVID-19, ο οποίος και εισήχθη για νοσηλεία.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Το Νοσοκομείο δεν έκανε καμία νέα δειγματοληψία. Συνολικά νοσηλεύονται δύο (2) περιστατικά, ως ύποπτα σε αναμονή αποτελέσματος. Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν δύο (2) αρνητικά αποτελέσματα.

ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο το ΕΚΑΒ πραγματοποίησε μία (1) διακομιδή επιβεβαιωμένου κρούσματος από το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

***
Συνολικά από τα πέντε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας εστάλησαν μέχρι σήμερα 1.291 δείγματα. Τα θετικά παραμένουν 149 και τα αρνητικά ανέρχονται σε 1.057. Οι θάνατοι συνολικά στην Δυτική Μακεδονία είναι 23.

1 σχόλιο:

  1. Ευθύμιος Νάτσης [fb]18/4/20

    Όταν λένε νοσηλεύονται 12 [σε θάλαμο με περιστατικά κορωνοϊού] από τα οποία 1 θετικό και 11 αρνητικοί, σημαίνει πως καταδικάζεις και τους 11 να κολλήσουν... άρα είναι και οι 12 θετικοί...
    Όταν επίσης στέλνεις δείγμα αυτός έχει κάνει αξονική και έχει εικόνα κορωνοϊού, αλλιώς τον στέλνεις σπίτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ