24.4.20

Απαγόρευση αλιείαςΑπαγόρευση αλιείας στη λίμνη της Καστοριάς, 
στα λιμνοφράγματα και στον Αλιάκμονα ποταμό 
έως 10 Ιουνίου 2020

Από το τμήμα Αλιείας της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς ανακοινώνεται ότι έγινε ορθή επανάληψη της απόφασης του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου, σύμφωνα με την οποία αυτό που ισχύει είναι: απαγορεύεται η διενέργεια αλιείας με κάθε μέσο και εργαλείο για την προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών έως και την Τετάρτη 10-06-2020 ώρα 14:00.

• στη λίμνη Ορεστιάδα

• στα λιμνοφράγματα Βασιλειάδας, Γέρμα και Βράχου

• αλλά και σε μήκος 400μ. από την εκβολή τους όλων των ρεμάτων που εκβάλουν στη λίμνη Ορεστιάδα

• στον Α΄ κλώνο του Αλιάκμονα από γέφυρα Νεστορίου μέχρι την εκβολή του

• στον Β΄ κλώνο του Αλιάκμονα από γέφυρα Μανιάκων μέχρι την εκβολή του

• στο ρέμα του «Γκιόλε» μέχρι την εκβολή του στον ποταμό Αλιάκμονα καθώς και στο κύριο μέρος του ποταμού που διέρχεται τα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς

Κατά την παραπάνω απαγορευτική περίοδο οι αλιείς υποχρεούνται στον ελλιμενισμό των αλιευτικών σκαφών και την αποθήκευση των αλιευτικών εργαλείων σε ιδιόκτητους χώρους.

Παρακαλούνται οι ενασχολούμενοι με ναυταθλήματα και με πλόες αναψυχής-οικολογικού τουρισμού στη λίμνη Ορεστιάδα Καστοριάς το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να προκαλούν όσο το δυνατόν την λιγότερη όχληση, κυρίως τις πρωινές ώρες και πλησίον των αναπαραγωγικών πεδίων των ιχθύων (παραλίμνιες εκτάσεις) αποφεύγοντας δε την πλεύση και παραμονή τους σ΄ αυτές τις περιοχές.

Παρακαλείται επίσης η αρμόδια υπηρεσία της Π.Ε. Καστοριάς χειρισμού του θυροφράγματος "Γκιόλε", να προβεί στους λιγότερους δυνατούς χειρισμούς του θυροφράγματος (αυξομείωση της στάθμης της στήλης νερού της λίμνης) κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα και για δύο ακόμη μήνες μετά την λήξη του για την επιτυχή αναπαραγωγική διαδικασία των ιχθύων.

Ο έλεγχος της τήρησης των διατάξεων που αφορούν την αλιεία στα εσωτερικά αυτά νερά ανατίθεται στις Αστυνομικές αρχές, στη δ/νση Δασών Καστοριάς σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, ενώ οι παραβάτες διώκονται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Οποιαδήποτε τροποποίηση ή αλλαγή του χρόνου απαγόρευσης θα γνωστοποιηθεί με νεότερη σχετική απόφαση.

Της ανωτέρω απαγορευτικής απόφασης εξαιρούνται μόνο οι επαγγελματίες αλιείς και για χρονικό διάστημα έως Δευτέρα 27-04-2020 ώρα 14:00, ενώ κατά το υπόλοιπο διάστημα η απόφαση ισχύει καθολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ